Курячі тефтелі в томатному соусі
Блюдо, приготоване за цією технологією, сподобається абсолютно всім своїм ароматом, соковитістю, пікантністю. Крім того, тефтелі в томатному соусі в духовці виходять більш корисними, ніж обсмажені на сковороді.

Необхідні компоненти:
- 1 кг фаршу з курки;
- 180 г білого рису;
- 1 яйце;
- 2 невеликих морквини;
- 1 цибуля;
- 30 г борошна;
- 250 мл води;
- 50 г томат-пасти;
- 40 мл соняшникової олії;
- по 15 г кропу і петрушки;
- сіль;
- суміш приправ на вибір (базилік, чебрець, паприка, коріандр).
Кроки приготування.
Промитий рис відварюють до напівготовності (10-12 хвилин), потім охолоджують в друшляку.
Збовтують яйце, змішують його з фаршем, вареним рисом, приправами, сіллю.
Очищають і подрібнюють цибулину і моркву.
У сковороді розігрівають масло і засипають у нього борошно, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудки. Коли борошно придбає золотавий відтінок, до неї додають цибулю і продовжують обсмажувати ще 3 хвилини. Далі викладають моркву і пасерувати до м’якості.
У обсмажування додають воду, томатну пасту і спеції. Все кип’ятять протягом 3 хвилин.
Сформовані курячі тюфтельки кладуть у змащену маслом форму і протягом 15 хвилин запікають при 200 градусах.
Напівготові тефтелі заливають приготовленим соусом, посипають рубаною зеленню і продовжують запікати при 180 градусах ще 15-20 хвилин.
Порада: щоб соус вийшов гущі, в нього можна всипати 20 г кукурудзяного крохмалю.