Тефтелі в томатному соусі — 6 рецептів

Курячі тефтелі в томатному соусі

Блюдо, приготоване за цією технологією, сподобається абсолютно всім своїм ароматом, соковитістю, пікантністю. Крім того, тефтелі в томатному соусі в духовці виходять більш корисними, ніж обсмажені на сковороді.

Необхідні компоненти:

  • 1 кг фаршу з курки;
  • 180 г білого рису;
  • 1 яйце;
  • 2 невеликих морквини;
  • 1 цибуля;
  • 30 г борошна;
  • 250 мл води;
  • 50 г томат-пасти;
  • 40 мл соняшникової олії;
  • по 15 г кропу і петрушки;
  • сіль;
  • суміш приправ на вибір (базилік, чебрець, паприка, коріандр).

Кроки приготування.

  • Промитий рис відварюють до напівготовності (10-12 хвилин), потім охолоджують в друшляку.
  • Збовтують яйце, змішують його з фаршем, вареним рисом, приправами, сіллю.
  • Очищають і подрібнюють цибулину і моркву.
  • У сковороді розігрівають масло і засипають у нього борошно, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудки. Коли борошно придбає золотавий відтінок, до неї додають цибулю і продовжують обсмажувати ще 3 хвилини. Далі викладають моркву і пасерувати до м’якості.
  • У обсмажування додають воду, томатну пасту і спеції. Все кип’ятять протягом 3 хвилин.
  • Сформовані курячі тюфтельки кладуть у змащену маслом форму і протягом 15 хвилин запікають при 200 градусах.
  • Напівготові тефтелі заливають приготовленим соусом, посипають рубаною зеленню і продовжують запікати при 180 градусах ще 15-20 хвилин.
  • Порада: щоб соус вийшов гущі, в нього можна всипати 20 г кукурудзяного крохмалю.

    Дивіться також:  Новорічні страви – 22 популярних рецепта
    Прокрутка до верху