Тефтелі в томатному соусі — 6 рецептів

Рецепт приготування в мультиварці

Тефтелі з рисом в томатному соусі, зроблені цим способом, сподобаються тим, хто уникає смаженої їжі.

Вимагається:

  • 500 г яловичого і свинячого фаршу в рівних пропорціях;
  • 70 г рису;
  • 1 стандартна цибулина;
  • 1 яйце;
  • мелений чорний перець, сіль;
  • 50 г томатної пасти;
  • 50 г сметани;
  • 20 г борошна;
  • 700 мл води.

Технологія приготування.

  • Рис варять всього 8 хвилин. Як він охолоне, з’єднують з нашаткованої цибулиною, фаршем, яйцем, чорним перцем, сіллю.
  • З фаршу скачують тюфтельки і кладуть їх у чашу мультиварки.
  • Для соусу в воді розмішують борошно, додають томатну пасту, сметану.
  • Отриманою підливою заливають тефтелі (вони повинні бути повністю закриті).
  • Страву готують протягом 1 години на режимі «гасіння».
  • Тефтелі, залиті томатним соусом, чудово поєднуються з будь-яким гарніром. Їх можна подавати з макаронами, овочевим рагу, несолодкими кашами, картоплею.

    Дивіться також:  Морквяні котлети – класичний рецепт і 5 варіантів приготування
    Прокрутка до верху