Тефтелі в томатному соусі в духовці – 10 рецептів приготування

Тефтелі в томатному соусі в духовці – це смачна і ароматна страва, яка відмінно підходить для подачі до сімейного обіду або вечері, після якої ваші домочадці залишаться не тільки ситими, але і задоволеними, тому що залишитися байдужим не виходило ще ні в кого! Для того щоб зробити страву більш оригінальною та цікавою, ви можете доповнити склад різними компонентами, які є під рукою або найбільше подобаються. Якщо ви любите вишуканість в їжі, то використовуйте сир, якщо вам хочеться ніжного смаку, то додайте в соус невелику кількість жирної сметани або вершків.

Класичні тефтелі у томатному соусі в духовці

Класичні тефтелі в томатному соусі в духовці – це збалансована і неймовірно смачна страва, яка підкорить при першій дегустації, завдяки своїй ніжній текстурі та яскравому аромату. У рецепті використовуються ті продукти, які доступні кожному.

Інгредієнти:

на – 5 порції

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження
  • Для соусу:
  • Томатна паста – 4 ст.л.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Вода – 250 мл.
  • Сметана – 4 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати цукерки в томатному соусі? Терту на тертці моркву і дрібні кубики цибулі пасеруємо на олії 5-7 хвилин, часто помішуючи.

Рис відварюємо та остуджуємо.

Попередньо розморожуємо фарш.

У глибокій мисці з’єднуємо фарш із овочами, рисом, сіллю.

Для соусу змішуємо віночком спеції, воду, томатну пасту та сметану.

Змочуємо руки у воді та ліпимо кульки, складаємо у форму, придатну для запікання.

Заливаємо соусом тефтелі, накриваємо форму листом фольги і готуємо в духовці за 180 градусів протягом 40-50 хвилин. Смачного!

Тефтелі у томатно-сметанному соусі в духовці

Тефтелі в томатно-сметанном соусі в духовці – це страва, яка відмінно поєднує в собі такі компоненти, як прокручене м’ясо, ароматні спеції та корисні овочі. З’ївши порцію такої страви, особливо в поєднанні з гарніром, ви надовго позбавитеся голоду і залишитеся задоволені!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • М’якуш свинини – 500 гр.
  • Батон білий – 100 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сметана – 3 ст.
  • Вода – 100 мл.
  • Сік томатний – 150мл.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст.л.
  • Цукор-пісок – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо продуктовий набір.

Крок 2. М’якуш свинини пропускаємо через м’ясорубку, разом з очищеною цибулею та часником.

Крок 3. Білий хліб замочуємо у воді, віджимаємо і подрібнюємо аналогічно до інших компонентів, викладаємо в основний склад.

Крок 4. Інгредієнти солимо і перчимо – добре перемішуємо.

Крок 5. Ліпимо кульки і викладаємо у форму, заливаємо сумішшю з води, сметани, крохмалю, томатного соку та невеликої кількості солі та цукру.

Крок 6. Готуємо страву в духовці за 180 градусів 30-35 хвилин.

Крок 7. До столу подаємо, щедро полив густим та ароматним соусом. Смачного!

Тефтелі у вершково-томатному соусі в духовці

Тефтелі в вершково-сметанному соусі в духовці – це страва на швидку руку, яка стане для вас ситним і збалансованим прийомом їжі, після якого ви не тільки забудете про голод, але і про такі шкідливі і калорійні перекуси, як бутерброди і різні шоколадні батончики газуванням.

Час приготування – 1 год. 10 хв.

Час приготування – 20-25 хв.

Порції – 8-10.

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий – 600 гр.
  • Фарш яловичий – 600 гр.
  • Рис – 220 грн.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для змащування форми.

Для соусу:

  • Цибуля ріпчаста – 330 гр.
  • Морква – 380 грн.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Кетчуп – 120 мл.
  • Борошно – 30 гр.
  • Бульйон курячий – 1 л.
  • Вершки жирні – 120 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
Дивіться також:  Курячі крильця в медово-гірчичному соусі – 6 рецептів

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу промиваємо крупу, очищаємо овочі, розморожуємо фарш, часник пропускаємо через прес, а форму для запікання промазуємо олією.

Крок 2. Рис відварюємо у підсоленій воді до готовності та остуджуємо, дрібно нарізаємо дві головки цибулі.

Крок 3. У широкій мисці змішуємо два види фаршу, крупу, яйце, цибулю, часник, сіль та чорний перець. Ліпимо тефтелі і укладаємо в жароміцний посуд.

Крок 4. Переходимо до соусу: ріпчасту цибулю пасеруємо на вершковому маслі, додаємо натерту на тертці моркву і обсмажуємо овочі ще 3-5 хвилин.

Крок 5. Вмішуємо в засмажку борошно та кетчуп, прогріваємо 60 секунд. Заливаємо інгредієнти бульйоном і проварюємо 10-15 хвилин, забираємо з плити. Додаємо вершки, сіль та чорний перець – перемішуємо.

Крок 6. Густим ароматним соусом заливаємо м’ясні кульки та забираємо в духовку.

Крок 7. Запікаємо страву 35-40 хвилин при температурній відмітці 200 градусів. Готуйте та отримуйте задоволення!

Тефтелі з фаршу з рисом у томатному соусі в духовці

Тефтелі з фаршу з рисом у томатному соусі – це рецепт, перевірений роками, страву, приготовлену за якою, раніше можна було зустріти у кожній їдальні. Тож давайте повторимо смачний і ароматний радянський рецепт у домашніх умовах, використовуючи прості та доступні компоненти.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 8-9.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 800 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Рис – 1 ст.
  • Морквина – 2 шт.
  • Олія – ​​100 мл.
  • Томатна паста – 3 ст.л.
  • Лавровий лист – за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Приправи – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Вказану кількість рису ретельно промиваємо у великій кількості води.

Крок 2. Заливаємо окропом крупу і залишаємо під кришкою на 20 хвилин.

Крок 3. Потім з’єднуємо м’ясний фарш з просушеним рисом, яйцями, подрібненою цибулею, сіллю та приправами – перемішуємо та прибираємо на полицю холодильної камери для просочення.

Крок 4. Тим часом на розігрітій рослинній олії обсмажуємо 7-10 хвилин терту на тертці моркву та півкільця цибулі.

Крок 5. До овочів додаємо пасту з протертих томатів, приправи, сіль та трохи води – гасимо на середньому полум’ї близько 7 хвилин.

Крок 6. Доповнюємо киплячий соус лаврушкою і проварюємо ще 5 хвилин.

Крок 7. З ароматного фаршу ліпимо кульки та викладаємо на силіконовий килимок, запікаємо у духовці 20 хвилин при 180 градусах.

Крок 8. Далі заливаємо соусом та готуємо ще півгодини. Смачного!

Курячі тефтелі з томатною підливою в духовці

Курячі тефтелі з томатною підливою в духовці – це смачна і проста в приготуванні страва, яка традиційно подається до столу в поєднанні з вершковим картопляним пюре. Для того, щоб м’ясні кульки не втратили свою форму, не пропускайте крок з паніровкою та обсмажуванням.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 ст.
  • Кетчуп – 2 ст.
  • Сметана – 4 ст.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Суміш перців – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. У чашу блендера закидаємо очищені скибочки цибулі та часнику, пробиваємо.

Крок 2. Отриману кашку відправляємо до фаршу разом із сирим яйцем, сіллю та сумішшю перців.

Крок 3. Старанно перемішуємо склад і формуємо тефтелі.

Крок 4. Пануємо заготовки в борошні і обсмажуємо до золотистості на гарячій олії.

Крок 5. В окремій чаші активно змішуємо сметану, кетчуп та суміш перців.

Крок 6. Вливаємо воду та розмішуємо до однорідної консистенції.

Дивіться також:  Як засолити червону рибу – 8 рецептів в домашніх умовах

Крок 7. Перекладаємо заготовки в лист і заливаємо соусом, додаємо лавр і запікаємо в духовці 20 хвилин при 180 градусах.

Крок 8. До столу подаємо, не чекаючи остигання. Смачного!

М’ясні тефтелі без рису в томатному соусі в духовці

М’ясні тефтелі без рису в томатному соусі в духовці – це самостійна страва, яка не вимагає окремого приготування гарніру та овочів, тому що в його складі ви зустрінете вуглеводи і клітковину. Для додаткової ситості фарш змішується з відвареними макаронами – це не тільки оригінально, але і дуже апетитно!

Час приготування – 1 год.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Фарш яловичий – 300 грн.
  • Макарони фігурні – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Вода – 1 ст.
  • Морквина – 1 шт.
  • Сметана – 2 ст.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 3 пера.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Приправи – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Для яскравості смаку розігріваємо олію і пасеруємо нарізку з цибулі та моркви до м’якості.

Крок 2. Заливаємо овочі склянкою води та втручаємо пасту з томатів – прогріваємо на помірному полум’ї 15 хвилин.

Крок 3. Доповнюємо склад сіллю, сметаною та улюбленими спеціями – прибираємо з плити.

Крок 4. Паралельно відварюємо макарони згідно з інструкцією, зливаємо відвар і остуджуємо.

Крок 5. У робочій ємності поєднуємо фарш, яйце, макарони, зелену цибулю, спеції та сіль.

Крок 6. У форму виливаємо третину соусу та викладаємо сформовані напівфабрикати.

Крок 7. Розподіляємо підливу, що залишилася, і прибираємо в духову шафу, розігріту до 180 градусів.

Крок 8. Через 35 хвилин подаємо до столу і насолоджуємось. Смачного!

Тефтелі в томатному соусі з сиром у духовці

Тефтелі в томатному соусі з сиром у духовці – це вишукана страва, яка відмінно підходить як для сімейної трапези, так і для подачі до святкового столу. Крім традиційних компонентів, доповнимо м’ясні кульки різноманітними овочами, які в процесі запікання максимально просочаться м’ясними соками та жирком.

Час приготування – 1 год. 40 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Рис відварний – 300 гр.
  • Кабачок – 0,3 шт.
  • Баклажан – 0,3 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Кріп – 30 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердих сортів – 100 грн.
  • Соус соєвий – 50 мл.
  • Вода – 200 мл.
  • Паприка солодка мелена – 1 год.
  • Олія – ​​4 ст.л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Півкільцями нарізаємо молодий кабачок та очищені цибулю та морквину.

Крок 2. Довільно подрібнюємо м’якоть перцю та баклажан.

Крок 3. Обсмажуємо овочі кілька хвилин на розігрітій олії і вливаємо воду (100 мілілітрів) і соєвий соус (50 мілілітрів) – томимо 15 хвилин.

Крок 4. Тим часом перемішуємо фарш, рис, яйце, сіль, рубаний кріп і приправи з сіллю.

Крок 5. Формуємо тефтелі та обсмажуємо з усіх боків, далі вливаємо 100 мілілітрів води та гасимо під кришкою 15 хвилин.

Крок 6. У форму викладаємо обсмажені овочі та тефтелі, посипаємо тертим сиром та відправляємо у духовку на 20 хвилин (180 градусів).

Крок 7. Соковиту та ароматну страву подаємо до столу «з запалу, з жару». Смачного!

Тефтелі з картоплею, запечені у томатному соусі

Тефтелі з картоплею, запечені в томатному соусі – це збалансована і вельми апетитна страва, яка поєднує в собі все необхідне для щільного прийому їжі: м’ясо, овочі та оригінальний соус, який поєднує всі складові в одне ціле, надаючи страви легку пікантність.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 3-4.

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт.
  • Фарш яловичий – 300 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рис – 30 грн.
  • Сухарі панірувальні – 2 ст.л.
  • Спеції – до смаку.
  • Сіль за смаком.
Дивіться також:  Паста з креветками у вершковому соусі – 7 рецептів приготування

Для соусу:

  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сметана – 1 ст.
  • Вода – 300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність викладаємо фарш, сіль, улюблені спеції, подрібнену цибулю та рис, відварений до напівготовності.

Крок 2. Змочуємо руки у воді і ліпимо кульки, обвалюємо в панірувальних сухарях.

Крок 3. Картоплю чистимо і промиваємо, ріжемо на часточки середньої товщини.

Крок 4. Розкладаємо м’ясні кульки у формі на відстані один від одного, в проміжки вставляємо скибочки картоплі. Солимо і приправляємо.

Крок 5. У піалі готуємо соус: змішуємо томатну пасту зі сметаною та водою, доповнюємо часником, пропущеним через прес, сіллю та цукром.

Крок 6. Переливаємо отриманий розчин до тефтель з картоплею і закриваємо форму фольгою, запікаємо півгодини при 200 градусах і прибираємо фольгу, даємо трохи підрум’янитися.

Крок 7. Перед подачею посипаємо подрібненою зеленню та насолоджуємось. Смачного!

Запечені тефтелі в томатному соусі з макаронами.

Запечені тефтелі в томатному соусі з макаронами – це комплексна страва, для готування якої вам знадобляться компоненти за списком, справна духова шафа і форма для запікання з високими бортами. І після закінчення процесу у вас не залишиться гори брудного посуду!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 350 грн.
  • Макарони – 350 гр.
  • Молоко коров’яче/вершки – 300 мл.
  • Вода – 150 мл.
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сир твердий – 1000 гр.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Олія – ​​для змащування форми.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Фарш солимо і перчимо, активно перемішуємо і вологими руками ліпимо кульки середнього розміру.

Крок 2. Форму промазуємо тонким шаром рослинної олії та висипаємо макарони, розподіляємо м’ясні напівфабрикати.

Крок 3. Для соусу з’єднуємо яйця, воду, томатну пасту, молоко, сіль та перець – заливаємо вміст жароміцного посуду.

Крок 4. Посипаємо заготівлю сирною стружкою і забираємо в духовку при 180 градусах.

Крок 5. Засікаємо 35-40 хвилин, сервіруємо та подаємо. Готуйте та отримуйте задоволення!

Рибні тефтелі з мінтаю в томатному соусі в духовці

Рибні тефтелі з мінтаю в томатному соусі в духовці – це соковита і неймовірно апетитна страва, перед якою не зможе встояти навіть той, хто в принципі не вживає риби в їжу. Використовуючи велику кількість овочів та прянощів, яскравий рибний запах стає практично не відчутним.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5.

Інгредієнти:

  • Філе мінтаю – 500 гр.
  • Батон білий – 2-3 скибочки.
  • Молоко – 100мл.
  • Сік томатний – 250мл.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуби.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед батон заливаємо молоком і залишаємо на 5-10 хвилин, після віджимаємо.

Крок 2. Філе мінтаю ріжемо на шматочки і прокручуємо через м’ясорубку разом з однією цибулею. Фарш доповнюємо яйцем, сіллю та приправами – ретельно вимішуємо.

Крок 3. Не гаючи часу, готуємо соус: натираємо на тертці моркву і нарізаємо цибулю, обсмажуємо на олії 3-5 хвилин і заливаємо томатним соком, солимо і доводимо до кипіння, гасимо на помірному полум’ї близько 7 хвилин.

Крок 4. Вологими долонями ліпимо тефтелі і укладаємо їхню форму для запікання, заливаємо гарячим соусом і запікаємо, накривши фольгою, протягом 35 хвилин при 200 градусах.

Крок 5. Соковиті тефтелі розкладаємо по порційних тарілках та дегустуємо. Смачного!