У садках часто дають тефтелі, які завжди мають ніжну, м’яку консистенцію і обов’язково супроводжуються ароматною підливою. Цей незабутній смак пам’ятають усі. І дуже хочеться приготувати вдома — це дуже смачне блюдо. Вибирайте найбільш підходящий для вас рецепт тюфтельок з підливою як у садку.
Класичні тефтелі, як у садку з підливою
Тефтелі виходять ніжними і соковитими. Залишаються смачними і на наступний день.
Інгредієнти:
рис – 200 г відвареного;
свинина – 420 г;
молоко – 250 мл;
сіль;
яловичина – 200 г;
морква – 1 велика;
борошно – 1 ст. ложка для молочного соусу;
яйце – 1 шт.;
лавр – 3 аркуша;
сметана – 2 ст. ложки;
перець;
цибуля – 2 цибулини;
паста томатна – 1 ст. ложка;
олія соняшникова.
Приготування:
Нарізати почищену цибулину.
Порубати м’ясо.
Закинути в м’ясорубку. Перемолоти.
Влити яйце.
Підсолити.
Готовий рис додати у фарш. Розмішати.
Зліпити тюфтельки. Щоб зручно було формувати кульки, і фарш не прилипав до рук, необхідно регулярно змочувати руки водою.
Обваляти в борошні.
Залити масло в сковороду. Прогріти.
Розмістити кульки. Прожарити. Вони повинні стати рум’яними.
Другу очищену цибулину порізати. Обсмажити.
Моркву подрібнити, скориставшись теркою (великої).
Закинути до цибулі. Обсмажити.
Залити томатну пасту. Поперчити. Підсолити. Перемішати.
Молоко підігріти. Всипати борошно. Збити. Влити сметану. Перемішати.
Змішати молочний соус з обсмаженням.
У жароміцну ємність викласти кульки.
Залити підливою.
Покласти лаврушку.
Прибрати в духовку на пів годинки.
Режим 175 гр.
VIDEO
З курячого фаршу
Дієтичні кульки, приготовані з курячого фаршу, сподобаються всій родині.
Інгредієнти:
батон – 85 м;
морква – 1 шт.;
рис – 200 г відвареного;
куряче філе – 800 г;
сіль;
панірувальні сухарі – 50 г;
олія соняшникова – 30 мл;
молоко – 100 мл;
цибуля – 2 цибулини.
Підлива для тефтелькою:
борошно – 2 ст. ложки;
вода – 250 мл теплої;
сметана – 2 ст. ложки;
паста томатна – 2 ст. ложки.
Приготування:
Нарубати м’ясо.
Нашаткувати цибулинки.
Закинути в м’ясорубку.
Перекрутити.
Батон залити молоком. Розмочити.
Додати до фаршу.
Ще раз прогнати через м’ясорубку.
Підсолити.
Додати рис. Розмішати.
Скрутити кульки.
Вмочити в панірувальні сухарі.
Натерти морквину. Висипати на деко.
Залити масло.
Тюфтельки розмістити на деко.
Прибрати в духовку.
Готувати чверть години. Температура 200 гр.
В теплу воду всипати борошно. Збити.
Залити сметану і томатну пасту. Перемішати.
Полити підливою тюфтельки.
Готувати годину.
VIDEO
В мультиварці
Завдяки правильно виставленим режиму, тюфтельки повільно тушкуються, просочуючись соком і зберігають корисні властивості.
Інгредієнти:
перець;
фарш – 550 г;
вода – 500 мл;
рис – половина мульти склянки;
борошно – 2 ст. ложки;
цибуля – 1 цибулина;
кетчуп – 2 ст. ложки;
яйце – 1 куряче;
сметана – 4 ст. ложки;
сіль.
Приготування:
Цибулину нашаткувати.
Відправити в чашу.
Додати фарш. Влити яйце.
Засипати рис.
Посипати сіллю. Поперчити. Розмішати.
Скрутити тюфтельки.
Викласти в каструлю.
Змішати борошно, кетчуп, сметану. Підсолити. Поперчити.
Влити воду. Розмішати.
Вилити на кульки.
Вибрати режим «Гасіння».
Встановити таймер. Знадобиться годину.
VIDEO
Як приготувати на сковороді?
Цей рецепт допоможе вам зануритися в спогади дитинства. Відчути той самий смак і аромат улюбленої страви.
Інгредієнти:
олія соняшникова – 2 ст. ложки;
свинина – 520 г;
сіль;
сметана – 3 ст. ложки;
рис круглий – 210 г відвареного;
перець мелений чорний;
цибуля – 120 г ріпчастої;
вода — 420 мл;
яйце – 1 куряче;
лавр – 3 аркуша;
паста томатна – 1 ст. ложка;
мука – 4 ст. ложки.
Приготування:
Нарізати свинину і цибулю.
Перекрутити, скориставшись м’ясорубкою.
Змішати з рисом.
Влити яйце.
Підсолити. Додати перчик.
Намочити руки.
Скрутити кульки.
Вмочити кожен в борошні.
Взяти пательню, вона повинна бути глибокою.
Влити олію. Підігріти.
Розмістити кульки.
Прожарити. Повинна бути золотава скоринка на всій поверхні.
Склянку води змішати з пастою.
Налити в сковорідку.
Протушкувати вісім хвилин.
У сметану, всипати борошно. Влити пів склянки води. Розмішати.
Залити кульки.
Протушкувати чверть години.
Влити пів склянки води.
Закинути лаврушку.
Підсолити.
Протушкувати вісім хвилин.
VIDEO
У сметаною підливі
Підлива допомагає зробити тюфтельки соковитими і поживними. Приготувавши за цим рецептом, блюдо вийде з приємним вершковим смаком і ароматом.
Інгредієнти:
олія рослинна;
фарш – 230 г свинячого;
спеції;
фарш – 230 г яловичого;
сіль;
вершки – 260 мл нежирних;
морква – 1 шт.;
цибуля – 1 луковичка;
сметана – 350 г нежирної.
Приготування:
Нашаткувати цибулину.
Моркву натерти, для цього скористатися великою теркою.
Покласти у сковорідку. Влити олію. Прожарити.
Перемішати два види фаршу. Додати засмажку. Перемішати.
Підсолити. Додати спеції.
Розмішати.
Зліпити кульки.
Влити олію у сковорідку.
Помістити тюфтельки.
Обсмажити.
Вершки перемішати зі сметаною. Підсолити. Всипати спеції. Перемішати.
У каструльку влити соус.
Перекласти тефтелі.
Накрити кришкою.
Протушкувати півгодини.
Рибні тефтелі в духовці
Блюдо виходить корисним і апетитним. Смачний соус ідеально доповнить не тільки тефтелі, але і будь-який гарнір.
Інгредієнти:
зелень – 1 ч. ложечка сушеної;
рибне філе – 550 г;
сметана – 220 мл;
часник – 3 зубки;
борошно – 3 ст. ложки;
сир – 75 г;
перець;
вода – 50 мл;
яйце куряче 2;
сіль;
сухарі панірувальні – 120 р.
Приготування:
Перемолоти рибу. Можна скористатися м’ясорубкою або блендером.
Закинути зелень.
Додати натертий часник.
Підсолити.
Додати перчик.
Перемішати.
Натерти сир.
Відправити у фарш.
Влити яйця.
Всипати сухарі панірувальні.
Перемішати.
Скачати тюфтельки.
Обкачати в борошні.
Викласти у форму.
Сметану змішати з водою. Всипати сіль. Перемішати.
Залити м’ясний продукт.
Відправити в духовку.
Запікати півгодини.
Режим 200 гр.
VIDEO
Як у дитячому садку, з яловичини
Навіть найвибагливіші дітки їдять ці тефтелі з великим задоволенням.
Інгредієнти:
сметана – 2 ст. ложки для підливи;
цибуля – 120 г ріпчастої;
сіль;
борошно – 1 ч. ложечка для підливи;
яловичий фарш – 750 г;
борошно;
паста томатна – 1 ст. ложка для підливи;
рис – 170 г відвареного;
яйце – 1 куряче;
вода – 70 мл;
олія соняшникова;
морква – 150 р.
Приготування:
Моркву натерти.
Нашаткувати цибулю. Шматочки зробити як можна дрібніше.
Помістити в ємність.
Додати фарш.
Влити яйце. Підсолити.
Покласти рис. Перемішати.
Змочити у воді руки.
Скачати кульки.
Помістити на сковороду з маслом.
Прожарити.
Змішати сметану з томатною пастою і борошном. Підсолити.
Влити воду. Перемішати.
Влити в сковорідку.
Накрити кришкою.
Протушкувати 2/3 години.
У томатному соусі
Якщо хочете отримати дивовижно смачні тюфтельки, то приготуйте їх в томатному соусі.
Інгредієнти:
олія соняшникова;
лавр – 4 аркуша;
фарш – 850 м;
паста томатна – 3 ст. ложки;
перець;
вода – 400 мл;
сметана – 450 г рідкої;
рис – 170 г відвареного;
цибуля – 3 цибулини;
сіль;
масло вершкове – 65 г;
яйце – 2 курячих.
Приготування:
Порубати, як можна дрібніше цибулинку.
Змішати з фаршем.
Додати рис.
Підсолити.
Влити яйця.
Поперчити.
Перемішати.
Зліпити кульки. Обваляти в борошні.
Взяти пательню. Помістити масло вершкове.
Коли розтопиться всипати борошно.
Перемішуючи обсмажити до однорідної структури.
Коли запіниться, зняти з плити.
В окремій сковорідці закип’ятити сметану.
Помістити засмажену борошно.
Помішуючи протушкувати кілька хвилин.
Влити томатну пасту.
Перемішати.
Влити воду. Змішати.
У чисту сковорідку влити олію. Підсмажити кульки.
У деко влити соус.
Закинути лаврушку.
Викласти тефтелі.
Відправити запікатися в духову шафу.
Режим 200 гр.
Пригощалися смачним блюдом можна через півгодини.