Тефтелі як у садку – 8 рецептів з підливою

У садках часто дають тефтелі, які завжди мають ніжну, м’яку консистенцію і обов’язково супроводжуються ароматною підливою. Цей незабутній смак пам’ятають усі. І дуже хочеться приготувати вдома — це дуже смачне блюдо. Вибирайте найбільш підходящий для вас рецепт тюфтельок з підливою як у садку.

Класичні тефтелі, як у садку з підливою

Тефтелі виходять ніжними і соковитими. Залишаються смачними і на наступний день.

Інгредієнти:

  • рис – 200 г відвареного;
  • свинина – 420 г;
  • молоко – 250 мл;
  • сіль;
  • яловичина – 200 г;
  • морква – 1 велика;
  • борошно – 1 ст. ложка для молочного соусу;
  • яйце – 1 шт.;
  • лавр – 3 аркуша;
  • сметана – 2 ст. ложки;
  • перець;
  • цибуля – 2 цибулини;
  • паста томатна – 1 ст. ложка;
  • олія соняшникова.

Приготування:

  • Нарізати почищену цибулину.
  • Порубати м’ясо.
  • Закинути в м’ясорубку. Перемолоти.
  • Влити яйце.
  • Підсолити.
  • Готовий рис додати у фарш. Розмішати.
  • Зліпити тюфтельки. Щоб зручно було формувати кульки, і фарш не прилипав до рук, необхідно регулярно змочувати руки водою.
  • Обваляти в борошні.
  • Залити масло в сковороду. Прогріти.
  • Розмістити кульки. Прожарити. Вони повинні стати рум’яними.
  • Другу очищену цибулину порізати. Обсмажити.
  • Моркву подрібнити, скориставшись теркою (великої).
  • Закинути до цибулі. Обсмажити.
  • Залити томатну пасту. Поперчити. Підсолити. Перемішати.
  • Молоко підігріти. Всипати борошно. Збити. Влити сметану. Перемішати.
  • Змішати молочний соус з обсмаженням.
  • У жароміцну ємність викласти кульки.
  • Залити підливою.
  • Покласти лаврушку.
  • Прибрати в духовку на пів годинки.
  • Режим 175 гр.
  • З курячого фаршу

    Дієтичні кульки, приготовані з курячого фаршу, сподобаються всій родині.

    Інгредієнти:

    • батон – 85 м;
    • морква – 1 шт.;
    • рис – 200 г відвареного;
    • куряче філе – 800 г;
    • сіль;
    • панірувальні сухарі – 50 г;
    • олія соняшникова – 30 мл;
    • молоко – 100 мл;
    • цибуля – 2 цибулини.

    Підлива для тефтелькою:

    • борошно – 2 ст. ложки;
    • вода – 250 мл теплої;
    • сметана – 2 ст. ложки;
    • паста томатна – 2 ст. ложки.
    Дивіться також:  Як приготувати свинячий шлунок – 6 смачних рецептів в домашніх умовах

    Приготування:

  • Нарубати м’ясо.
  • Нашаткувати цибулинки.
  • Закинути в м’ясорубку.
  • Перекрутити.
  • Батон залити молоком. Розмочити.
  • Додати до фаршу.
  • Ще раз прогнати через м’ясорубку.
  • Підсолити.
  • Додати рис. Розмішати.
  • Скрутити кульки.
  • Вмочити в панірувальні сухарі.
  • Натерти морквину. Висипати на деко.
  • Залити масло.
  • Тюфтельки розмістити на деко.
  • Прибрати в духовку.
  • Готувати чверть години. Температура 200 гр.
  • В теплу воду всипати борошно. Збити.
  • Залити сметану і томатну пасту. Перемішати.
  • Полити підливою тюфтельки.
  • Готувати годину.
  • В мультиварці

    Завдяки правильно виставленим режиму, тюфтельки повільно тушкуються, просочуючись соком і зберігають корисні властивості.

    Інгредієнти:

    • перець;
    • фарш – 550 г;
    • вода – 500 мл;
    • рис – половина мульти склянки;
    • борошно – 2 ст. ложки;
    • цибуля – 1 цибулина;
    • кетчуп – 2 ст. ложки;
    • яйце – 1 куряче;
    • сметана – 4 ст. ложки;
    • сіль.

    Приготування:

  • Цибулину нашаткувати.
  • Відправити в чашу.
  • Додати фарш. Влити яйце.
  • Засипати рис.
  • Посипати сіллю. Поперчити. Розмішати.
  • Скрутити тюфтельки.
  • Викласти в каструлю.
  • Змішати борошно, кетчуп, сметану. Підсолити. Поперчити.
  • Влити воду. Розмішати.
  • Вилити на кульки.
  • Вибрати режим «Гасіння».
  • Встановити таймер. Знадобиться годину.
  • Як приготувати на сковороді?

    Цей рецепт допоможе вам зануритися в спогади дитинства. Відчути той самий смак і аромат улюбленої страви.

    Інгредієнти:

    • олія соняшникова – 2 ст. ложки;
    • свинина – 520 г;
    • сіль;
    • сметана – 3 ст. ложки;
    • рис круглий – 210 г відвареного;
    • перець мелений чорний;
    • цибуля – 120 г ріпчастої;
    • вода — 420 мл;
    • яйце – 1 куряче;
    • лавр – 3 аркуша;
    • паста томатна – 1 ст. ложка;
    • мука – 4 ст. ложки.

    Приготування:

  • Нарізати свинину і цибулю.
  • Перекрутити, скориставшись м’ясорубкою.
  • Змішати з рисом.
  • Влити яйце.
  • Підсолити. Додати перчик.
  • Намочити руки.
  • Скрутити кульки.
  • Вмочити кожен в борошні.
  • Взяти пательню, вона повинна бути глибокою.
  • Влити олію. Підігріти.
  • Розмістити кульки.
  • Прожарити. Повинна бути золотава скоринка на всій поверхні.
  • Склянку води змішати з пастою.
  • Налити в сковорідку.
  • Протушкувати вісім хвилин.
  • У сметану, всипати борошно. Влити пів склянки води. Розмішати.
  • Залити кульки.
  • Протушкувати чверть години.
  • Влити пів склянки води.
  • Закинути лаврушку.
  • Підсолити.
  • Протушкувати вісім хвилин.
  • Дивіться також:  Тріска в клярі на сковороді – 7 рецептів приготування

    У сметаною підливі

    Підлива допомагає зробити тюфтельки соковитими і поживними. Приготувавши за цим рецептом, блюдо вийде з приємним вершковим смаком і ароматом.

    Інгредієнти:

    • олія рослинна;
    • фарш – 230 г свинячого;
    • спеції;
    • фарш – 230 г яловичого;
    • сіль;
    • вершки – 260 мл нежирних;
    • морква – 1 шт.;
    • цибуля – 1 луковичка;
    • сметана – 350 г нежирної.

    Приготування:

  • Нашаткувати цибулину.
  • Моркву натерти, для цього скористатися великою теркою.
  • Покласти у сковорідку. Влити олію. Прожарити.
  • Перемішати два види фаршу. Додати засмажку. Перемішати.
  • Підсолити. Додати спеції.
  • Розмішати.
  • Зліпити кульки.
  • Влити олію у сковорідку.
  • Помістити тюфтельки.
  • Обсмажити.
  • Вершки перемішати зі сметаною. Підсолити. Всипати спеції. Перемішати.
  • У каструльку влити соус.
  • Перекласти тефтелі.
  • Накрити кришкою.
  • Протушкувати півгодини.
  • Рибні тефтелі в духовці

    Блюдо виходить корисним і апетитним. Смачний соус ідеально доповнить не тільки тефтелі, але і будь-який гарнір.

    Інгредієнти:

    • зелень – 1 ч. ложечка сушеної;
    • рибне філе – 550 г;
    • сметана – 220 мл;
    • часник – 3 зубки;
    • борошно – 3 ст. ложки;
    • сир – 75 г;
    • перець;
    • вода – 50 мл;
    • яйце куряче 2;
    • сіль;
    • сухарі панірувальні – 120 р.

    Приготування:

  • Перемолоти рибу. Можна скористатися м’ясорубкою або блендером.
  • Закинути зелень.
  • Додати натертий часник.
  • Підсолити.
  • Додати перчик.
  • Перемішати.
  • Натерти сир.
  • Відправити у фарш.
  • Влити яйця.
  • Всипати сухарі панірувальні.
  • Перемішати.
  • Скачати тюфтельки.
  • Обкачати в борошні.
  • Викласти у форму.
  • Сметану змішати з водою. Всипати сіль. Перемішати.
  • Залити м’ясний продукт.
  • Відправити в духовку.
  • Запікати півгодини.
  • Режим 200 гр.
  • Як у дитячому садку, з яловичини

    Навіть найвибагливіші дітки їдять ці тефтелі з великим задоволенням.

    Інгредієнти:

    • сметана – 2 ст. ложки для підливи;
    • цибуля – 120 г ріпчастої;
    • сіль;
    • борошно – 1 ч. ложечка для підливи;
    • яловичий фарш – 750 г;
    • борошно;
    • паста томатна – 1 ст. ложка для підливи;
    • рис – 170 г відвареного;
    • яйце – 1 куряче;
    • вода – 70 мл;
    • олія соняшникова;
    • морква – 150 р.
    Дивіться також:  М’ясо з айвою – 7 рецептів приготування в духовці, в казані і мультиварці

    Приготування:

  • Моркву натерти.
  • Нашаткувати цибулю. Шматочки зробити як можна дрібніше.
  • Помістити в ємність.
  • Додати фарш.
  • Влити яйце. Підсолити.
  • Покласти рис. Перемішати.
  • Змочити у воді руки.
  • Скачати кульки.
  • Помістити на сковороду з маслом.
  • Прожарити.
  • Змішати сметану з томатною пастою і борошном. Підсолити.
  • Влити воду. Перемішати.
  • Влити в сковорідку.
  • Накрити кришкою.
  • Протушкувати 2/3 години.
  • У томатному соусі

    Якщо хочете отримати дивовижно смачні тюфтельки, то приготуйте їх в томатному соусі.

    Інгредієнти:

    • олія соняшникова;
    • лавр – 4 аркуша;
    • фарш – 850 м;
    • паста томатна – 3 ст. ложки;
    • перець;
    • вода – 400 мл;
    • сметана – 450 г рідкої;
    • рис – 170 г відвареного;
    • цибуля – 3 цибулини;
    • сіль;
    • масло вершкове – 65 г;
    • яйце – 2 курячих.

    Приготування:

  • Порубати, як можна дрібніше цибулинку.
  • Змішати з фаршем.
  • Додати рис.
  • Підсолити.
  • Влити яйця.
  • Поперчити.
  • Перемішати.
  • Зліпити кульки. Обваляти в борошні.
  • Взяти пательню. Помістити масло вершкове.
  • Коли розтопиться всипати борошно.
  • Перемішуючи обсмажити до однорідної структури.
  • Коли запіниться, зняти з плити.
  • В окремій сковорідці закип’ятити сметану.
  • Помістити засмажену борошно.
  • Помішуючи протушкувати кілька хвилин.
  • Влити томатну пасту.
  • Перемішати.
  • Влити воду. Змішати.
  • У чисту сковорідку влити олію. Підсмажити кульки.
  • У деко влити соус.
  • Закинути лаврушку.
  • Викласти тефтелі.
  • Відправити запікатися в духову шафу.
  • Режим 200 гр.
  • Пригощалися смачним блюдом можна через півгодини.