У томатному соусі
Саме соус з помідорів краще всього поєднується з рисово-м’ясними кульками. Готовим частуванням можуть сміливо ласувати діти старше 1 року. Для нього знадобиться: 450 г свино-яловичого фаршу, 1 ст. білого рису, головку цибулі, яйце, 4-5 ст. л. пшеничного борошна, 1,5 ч. л. солі, 2 ст. л. томат-пасти, 1,5 ст. води, гранульований часник.

У фарш додається натерта на дрібній тертці цибулина, сіль, гранульований часник, а також вбивається яйце.
Рис відварюється до готовності і змішується з м’ясом.
Фарш ретельно мнеться руками. Всі інгредієнти повинні добре перемішатися, а сама маса – стати податливою і в’язкою.
З м’яса з рисом катаються невеликі кульки і присипаються борошном.
Тефтелі обсмажують на розжареній олії до появи золотистої скоринки.
Далі м’ясні кульки перекладають у сотейник, заливаються підсоленою водою з томатною пастою, якщо вона занадто кислить, можна додати до компонентів трохи цукру.
Тефтелі з рисом в томатному соусі тушкуються близько 25 хвилин.
До столу частування подається гарячим картопляним пюре або будь кашею.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11