Тефтелі з рисом – 11 смачних рецептів

З грибами

Гриби для такої страви можна брати будь-які, але найчастіше господині використовують свіжі печериці (230 м). А, крім них: 300-350 г м’ясного фаршу, білу цибулину, по півсклянки густого томатного соку, води і рису, 70 г твердого сиру, 4 часникового зубчики, 60 мл жирної сметани, 2 великі ложки крохмалю, щіпка цукру, сіль.


  • Рис ретельно промивається в декількох водах до прозорості рідини і відварюється до повної готовності.
  • Гриби миють, після чого подрібнюються блендером разом з цибулею і часниковими зубками. При цьому продукти не повинні перетворитися на кашу.
  • У м’ясний фарш додається тертий сир, грибна маса і рис. Інгредієнти приправляють сіллю і ретельно вимішуються.
  • З маси ліпляться мініатюрні кульки і викладають в підходящу для духовки посуд.
  • Томатний сік змішується зі сметаною і цукром-піском. Далі в нього всипається крохмаль.
  • Тюфтельки заливаються отриманим густим соусом і забираються на 50 хвилин у гарячу духовку.
  • Перед запіканням форму з м’ясними заготовками потрібно накрити фольгою.

    Дивіться також:  Сосиска в листковому тісті – 7 простих покрокових рецептів
    Прокрутка до верху