З грибами
Гриби для такої страви можна брати будь-які, але найчастіше господині використовують свіжі печериці (230 м). А, крім них: 300-350 г м’ясного фаршу, білу цибулину, по півсклянки густого томатного соку, води і рису, 70 г твердого сиру, 4 часникового зубчики, 60 мл жирної сметани, 2 великі ложки крохмалю, щіпка цукру, сіль.


Рис ретельно промивається в декількох водах до прозорості рідини і відварюється до повної готовності.
Гриби миють, після чого подрібнюються блендером разом з цибулею і часниковими зубками. При цьому продукти не повинні перетворитися на кашу.
У м’ясний фарш додається тертий сир, грибна маса і рис. Інгредієнти приправляють сіллю і ретельно вимішуються.
З маси ліпляться мініатюрні кульки і викладають в підходящу для духовки посуд.
Томатний сік змішується зі сметаною і цукром-піском. Далі в нього всипається крохмаль.
Тюфтельки заливаються отриманим густим соусом і забираються на 50 хвилин у гарячу духовку.
Перед запіканням форму з м’ясними заготовками потрібно накрити фольгою.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11