Тефтелі з рисом – 11 смачних рецептів

З рисом і сметанною підливою

Рисові тюфтельки з підливою зі сметани особливо подобаються самим маленьким гурманам. Для їх приготування використовують 350 г будь-якого м’ясного фаршу, 5 ст. л. сметани, 1,5 ст. молока, 2 цибулини, скибочка білого хліба, 80 г рису, 3 ст. л. вершкового масла, панірувальні сухарі і борошно, 60 г твердого сиру, сіль.

  • У фарш додається відмочений в молоці білий хліб, подрібнену цибулю, сіль і варений рис.
  • З отриманої маси ліпляться невеликі тюфтельки.
  • Борошно підсмажується до рум’яного кольору на вершковому маслі. У цю ж сковороду додається гаряче молоко і сметана. Можна посипати інгредієнти будь-якими спеціями.
  • Після кипіння соус залишається на вогні 5-7 хвилин.
  • Тефтелі укладаються у форму для запікання, зверху відправляється сметанна підлива.
  • Залишилося посипати поверхню частування дрібно натертим сиром і панірувальними сухарями.
  • Готується страва в жаркій духовці близько 30 хвилин.
  • Поверхня страви повинна красиво зарум’янитися.

    Дивіться також:  Свиняча грудинка в духовці – 7 смачних рецептів приготування
    Прокрутка до верху