Тефтелі з рисом – це апетитна і дуже смачна гаряча страва, яка відмінно підходить для подачі до сімейної трапези, чи то обід чи вечеря. При додаванні навіть невеликої кількості рису у фарш, страва виходить набагато ситніша і поживніша, а овочі насичують м’ясні кульки додатковою соковитістю та м’якістю. Готувати тефтелі можна не тільки на плиті, але і в духовці, а також використовувати різні соуси і підливи. Найпоширеніший варіант – це, звичайно, томатний соус, який відмінно поєднується з такими молочними продуктами, як вершки і сметана.
Класичні тефтелі з фаршу з рисом з підливою
Класичні тефтелі з фаршу з рисом з підливою – це ситна гаряча страва, яка зможе приготувати навіть недосвідчений кулінар, особливо, дотримуючись нашого докладно рецепту, де кожен крок супроводжується фото. Обов’язково зверніть увагу на рецепт, якщо не знаєте, що приготувати з фаршу!
Інгредієнти:
на – 6 порції
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Рис білий – 150 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 3 ст.л.
- Морква – 1 шт.
- Томатна паста – 5 ст.л.
- Вода – 1.5 ст.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Паприка – 1 ст.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати тюльпани з рисом? У широку та глибоку ємність викладаємо фарш та перемішуємо з промитою крупою, яйцем, половинкою нарізаної цибулини, сіллю та чорним перцем.
Вологими руками ліпимо кульки з отриманої маси і пануємо в борошні.
Заготовки злегка підрум’янюємо на розігрітій олії.
Паралельно в іншій сковорідці пасеруємо терту на тертці моркву та цибулю, змішуємо з томатною пастою та цукровим піском – прогріваємо на помірному вогні ще хвилину.
Складники заливаємо водою, всипаємо паприку та розмішуємо.
Акуратно викладаємо рум’яні кульки з фаршу в соус, закриваємо кришкою і томимо на мінімальному полум’ї 15-20 хвилин.
Класичні тефтелі з фаршу з рисом із підливою готові! До столу подаємо разом із гарніром. Смачного!
Тефтелі з рисом у томатному соусі на сковороді
Тефтелі з рисом в томатному соусі на сковороді – це соковита і поживна страва на швидку руку, яка допоможе вам не тільки позбутися голоду, але і зарядитися енергією! Обов’язково спробуйте класичне поєднання апетитних тюфтель з ніжним картопляним пюре.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4-5.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Рис відварний – 150 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Томатна паста – 3 ст.л.
- Вода – 500 мл.
- Борошно – 3 ст.
- Олія – для смаження.
- Яйце – 1 шт.
- Приправи – до смаку.
- Зелень – до смаку.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Попередньо розморожений фарш викладаю в ємність, зручну для змішування. Слідом засипаємо очищену і дрібнорублену цибулю.
Крок 2. Зелень обполіскуємо та подрібнюємо, відправляємо до фаршу.
Крок 3. Додаємо відварену крупу, куряче яйце та сіль із улюбленими спеціями.
Крок 4. Активно перемішуємо склад чистими руками та злегка відбиваємо.
Крок 5. Змочуємо долоні у воді і формуємо заготовки середнього розміру, пануємо в борошні і обсмажуємо в сковороді на розпеченій олії до утворення рум’яної скоринки.
Крок 6. Паралельно змішуємо складові соусу: півлітра гарячої води, трохи солі та томатну пасту. Посипаємо золотисті кульки тертою морквою і заливаємо томатним соусом.
Крок 7. Доводимо страву до кипіння і зменшуємо нагрівання, накривши кришкою, гасимо протягом півгодини.
Крок 8. До столу подаємо разом із гарніром та додатковою порцією свіжої зелені. Смачного!
Тефтелі з рисом у сметанному соусі
Тефтелі з рисом у сметанному соусі – це ніжна та тануча в роті страва, яка припаде до смаку кожному м’ясоїду і просто любителям смачно підкріпитися. Особливу родзинку і легку пікантність надає гранульований часник, він насичує неперевершеним ароматом.
Час приготування – 55 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Рис відварний – 100 гр.
- Морквина – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 200 грн.
- Вода – 1 ст.
- Часник гранульований – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. У миску викладаємо рис, фарш, розбиваємо яйце і всипаємо гранульований часник, сіль та мелений перець.
Крок 2. Морквину та цибулину очищаємо та довільно подрібнюємо.
Крок 3. Складові фаршу змішуємо і вологими долонями формуємо кульки середнього розміру.
Крок 4. На розігрітій олії підрум’янюємо тефтелі для того, щоб вони тримали свою форму.
Крок 5. Виклавши напівфабрикати в тарілку, пасеруємо овочеву нарізку.
Крок 6. Для заливання сметану розводимо у склянці води кімнатної температури.
Крок 7. Викладаємо м’ясні «колобки» у форму для запікання, зверху розподіляємо обсмажені овочі та заливаємо сметанною сумішшю. Забираємо в духовку, прогріту до 180 градусів на 40 хвилин.
Крок 8. До столу подаємо «з запалу, із жару» і дегустуємо. Смачного!
Тефтелі з рисом та підливою, як у дитячому садку
Тефтелі з рисом і підливою, як у дитячому садку – це страва, смак якої знайомий кожному з нас, то чому б нам не перемотати час тому і не насолодитися цією апетитною стравою знову? Пропонуємо вам підготувати продукти і, не втрачаючи жодної хвилини приступати!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Фарш змішаний – 500 гр.
- Рис відварний – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Вода – 400 мл.
- Сметана – 2 ст.
- Борошно – 3 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Згідно з переліком вище, готуємо продуктовий набір.
Крок 2. До фаршу додаємо відварену крупу і цибулю, прокручену через дрібну решітку м’ясорубки.
Крок 3. Слідом розбиваємо яйце і всипаємо сіль.
Крок 4. Компоненти старанно перемішуємо до однорідної та в’язкої консистенції.
Крок 5. Мокрими руками ліпимо кульки і обвалюємо їх у борошні, викладаємо на дно розпеченої сковороди з олією.
Крок 6. Підрум’янюємо з двох боків, акуратно перевернувши лопаткою.
Крок 7. 150мл. води змішуємо з пастою з протертих томатів та щіпкою солі, заливаємо напівфабрикати та гасимо під кришкою на маленькому вогні 10-15 хвилин.
Крок 8. Після зазначеного часу додаємо 250 мл. води, змішаної з борошном та сметаною.
Крок 9. Стомлюємо страву під кришкою ще 5-7 хвилин.
Крок 10. Сервіруємо та подаємо до столу. Готуйте та отримуйте задоволення!
Тефтелі з рисом та сметано-томатною підливою
Тефтелі з рисом і сметано-томатною підливою можна легко приготувати з тих продуктів, що є в кожному холодильнику: будь-який м’ясний фарш, рис і овочі. А при томленні м’ясних кульок у ніжному домашньому соусі, страва виходить у прямому значенні слова, що тане в роті.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 7-8.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 700 гр.
- Рис – 0,5 ст.
- Часник – 1 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Томатна паста – 100 гр.
- Сметана – 200 грн.
- Кріп рубаний – 2 ст.
- Олія вершкове – 20 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу відварюємо рис та дрібно рубаємо очищені цибулини – викладаємо компоненти до фаршу, додаємо столову ложку томатної пасти, трохи солі та перець. Вимішуємо склад до однорідності.
Крок 2. Займемося соусом: у глибокій мисці з’єднуємо сметану з томатною пастою, часником, пропущеним через прес, кропом та щіпкою солі.
Крок 3. Форму для запікання з борти змащуємо шматочком вершкового масла.
Крок 4. Ліпимо напівфабрикати середнього розміру та укладаємо у підготовлену ємність.
Крок 5. Заливаємо апетитним соусом і забираємо в попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку на 40 хвилин.
Крок 6. Ніжні тефтелі подаємо до столу разом з овочами або легким гарніром. Смачного!
Тефтелі з курячого фаршу з рисом
Тефтелі з курячого фаршу з рисом – це проста в приготуванні, проте дуже апетитна і смачна страва, яку запросто доповнить будь-який гарнір або салат зі свіжих овочів. Використовуючи м’ясо птиці, страва виходить ніжнішою та легшою, ніж при готуванні з червоним м’ясом.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 600 гр.
- Рис відвареної – 0,5 ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Олія соняшникова – 2 ст.л.
- Часник – до смаку.
- Хмелі-сунелі – до смаку.
- Майоран сушений – до смаку.
- Паприка солодка мелена – до смаку.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиту крупу заливаємо водою, солимо і відварюємо до готовності.
Крок 2. Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, пробиваємо в блендері і переливаємо до фаршу.
Крок 3. Всипаємо сіль та прянощі.
Крок 4. Додаємо рис, що охолонув, ретельно перемішуємо і відбиваємо руками.
Крок 5. Форму для запікання промазуємо олією і вологими долонями ліпимо кульки, викладаємо в посуд і вливаємо трохи води, кладемо лаврушку. Забираємо в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
Крок 6. Після закінчення зазначеного часу рум’яні кульки подаємо до столу в гарячому вигляді та насолоджуємось. Смачного!
Тефтелі з рисом у вершковому соусі
Тефтелі з рисом у вершковому соусі – це страва, на яку обов’язково варто звернути увагу тим кулінарам, яким набридло готувати з фаршу такі банальні страви, як котлети та макарони по-флотськи. Доповнивши подрібнене м’ясо ніжним соусом, рисом та спеціями, ви отримаєте неймовірно смачну вечерю!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Рис – 2 ст.
- Фарш м’ясний – 300 грн.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сік томатний – 0,5 ст.
- Вершки – 100 мл.
- Вода – 1 ст.
- Паприка солодка мелена – 0,5 ч.л.
- Олія – для смаження.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. У ємність з бортиками викладаємо фарш і дрібно нарізану цибулину.
Крок 2. Всипаємо сіль, спеції та промитий, і обсушений рис.
Крок 3. Змочуємо руки під струменем води і ліпимо тефтелі середнього розміру, викладаємо на дошку.
Крок 4. У сковорідці розігріваємо олію і на сильному вогні підрум’янюємо кульки.
Крок 5. Перекладаємо тефтелі у сотейник із товстим дном.
Крок 6. Заливаємо томатним соком і водою те щоб рідина повністю покривала вміст – доводимо до кипіння.
Крок 7. У киплячу суміш зливаємо теплі вершки, солимо і гасимо під кришкою на повільному полум’ї 40-50 хвилин.
Крок 8. Соковиті та ароматні тефтелі подаємо до столу з гарніром і приступаємо до трапези. Смачного!
Тефтелі з рисом у мультиварці
Тефтелі з рисом у мультиварці – це не тільки дуже смачна, але ще й корисна страва, яку запросто можна включити до раціону дітей та дорослих, які дотримуються правильного харчування або дотримуються дієти. Мінімум калорій та максимум користі з того, що найчастіше є під рукою!
Час приготування – 1 год.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 600 гр.
- Рис – 80 грн.
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Морква – 0,5 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 1 ст.
- Вода – 250 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Рис заливаємо невеликою кількістю води та проварюємо на повільному вогні під кришкою 13-15 хвилин з моменту закипання, також очищаємо та ополіскуємо коренеплоди.
Крок 2. Куряче філе пробиваємо в блендері, з’єднуємо з охолодженою крупою.
Крок 3. Додаємо подрібнені овочі.
Крок 4. Фарш солимо та перчимо, вбиваємо яйце і старанно перемішуємо склад.
Крок 5. Ліпимо заготовки і одразу ж викладаємо в чашу мультиварки.
Крок 6. Для соусу змішуємо воду зі сметаною, щіпкою солі та пастою з протертих томатів – заливаємо тефтелі.
Крок 7. Щільно закривши кришку техніки, вмикаємо режим «гасіння» на 35 хвилин.
Крок 8. Ніжні та м’які тефтелі розкладаємо по порційних тарілках та подаємо до столу. Приємного вам апетиту!
Рибні тефтелі з рисом
Рибні тефтелі з рисом – це чудова альтернатива для всіх любителів тефтелі, які повністю відмовилися від вживання м’яса в їжу. При використанні рибного фаршу, страва виходить низькокалорійним та багатим білком, а також різними макро- та мікроелементами. Обов’язково спробуйте, і ви не пошкодуєте!
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Інгредієнти:
- Рис – 100 грн.
- Фарш рибний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Батон – 2 скибочки.
- Борошно житнє – 3 ст.л.
- Томатна паста – 4 ст.л.
- Вода – 400 мл.
- Приправи – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Для прискорення процесу продукти за списком викладаємо робочу поверхню.
Крок 2. До фаршу викладаємо зварений до напівготовності рис, батон, замочений у молоці та віджатий, яйце, сіль, один рубаний зубчик часнику та улюблені спеції.
Крок 3. Мокрими руками формуємо напівфабрикати бажаного розміру.
Крок 4. Дрібно подрібнюємо залишки часнику та головку цибулі.
Крок 5. Розігріваємо олію і пасеруємо овочеву нарізку.
Крок 6. Томатну пасту розводимо у воді та заливаємо засмажку.
Крок 7. Рибні заготовки обвалюємо в житньому борошні і акуратно занурюємо в киплячий соус.
Крок 8. Закриваємо жароміцний посуд кришкою і готуємо страву на мінімальному нагріванні протягом 40 хвилин. Смачного!
Дієтичні тефтелі з рисом на пару
Дієтичні тефтелі з рисом на пару – це страва, якою можна побалувати себе навіть під час пізньої вечері і не перейматися тим, що вранці стрілки ваг поповзуть вгору. Так як у складі вже є вуглеводи у вигляді рису, рекомендуємо подавати до столу в поєднанні зі свіжими овочами.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 8-10 хв.
Порції – 2-3.
Інгредієнти:
- Фарш курячий – 200 гр.
- Рис – 40 грн.
- Морква – 60 грн.
- Олія – 1 ч.л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія – для змащування.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиту крупу висипаємо в киплячу воду, доводимо до кипіння і проварюємо 10-15 хвилин. Після цього пересипаємо в сито і обдаємо холодною водою, даємо час повністю стекти.
Крок 2. Очищаємо моркву та подрібнюємо за допомогою терки з дрібними отворами.
Крок 3. У мисці з’єднуємо фарш, моркву, рис та вимішуємо.
Крок 4. Солимо та перчимо, орієнтуючись на свої смакові уподобання.
Крок 5. Зліпивши тефтелі, перекладаємо їх у чашу пароварки, змащену олією, на дно вливаємо воду і, закривши кришкою, готуємо 10-15 хвилин.
Крок 6. Гарячу страву прикрашаємо листочками свіжої зелені та подаємо. Смачного!