Тефтелі з рисом – 10 рецептів приготування тефтелів з фаршу з рисом та підливкою

Тефтелі з рисом у томатному соусі на сковороді

Тефтелі з рисом в томатному соусі на сковороді – це соковита і поживна страва на швидку руку, яка допоможе вам не тільки позбутися голоду, але і зарядитися енергією! Обов’язково спробуйте класичне поєднання апетитних тюфтель з ніжним картопляним пюре.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Рис відварний – 150 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 3 ст.л.
  • Вода – 500 мл.
  • Борошно – 3 ст.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Яйце – 1 шт.
  • Приправи – до смаку.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо розморожений фарш викладаю в ємність, зручну для змішування. Слідом засипаємо очищену і дрібнорублену цибулю.

Крок 2. Зелень обполіскуємо та подрібнюємо, відправляємо до фаршу.

Крок 3. Додаємо відварену крупу, куряче яйце та сіль із улюбленими спеціями.

Крок 4. Активно перемішуємо склад чистими руками та злегка відбиваємо.

Крок 5. Змочуємо долоні у воді і формуємо заготовки середнього розміру, пануємо в борошні і обсмажуємо в сковороді на розпеченій олії до утворення рум’яної скоринки.

Крок 6. Паралельно змішуємо складові соусу: півлітра гарячої води, трохи солі та томатну пасту. Посипаємо золотисті кульки тертою морквою і заливаємо томатним соусом.

Крок 7. Доводимо страву до кипіння і зменшуємо нагрівання, накривши кришкою, гасимо протягом півгодини.

Крок 8. До столу подаємо разом із гарніром та додатковою порцією свіжої зелені. Смачного!

Дивіться також:  Який рис краще для плову? Вибираємо сорт рису для приготування смачного