Тефтелі з рисом – 10 рецептів приготування тефтелів з фаршу з рисом та підливкою

Тефтелі з рисом та сметано-томатною підливою

Тефтелі з рисом і сметано-томатною підливою можна легко приготувати з тих продуктів, що є в кожному холодильнику: будь-який м’ясний фарш, рис і овочі. А при томленні м’ясних кульок у ніжному домашньому соусі, страва виходить у прямому значенні слова, що тане в роті.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7-8.

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний – 700 гр.
  • Рис – 0,5 ст.
  • Часник – 1 зуб.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Томатна паста – 100 гр.
  • Сметана – 200 грн.
  • Кріп рубаний – 2 ст.
  • Олія вершкове – 20 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком процесу відварюємо рис та дрібно рубаємо очищені цибулини – викладаємо компоненти до фаршу, додаємо столову ложку томатної пасти, трохи солі та перець. Вимішуємо склад до однорідності.

Крок 2. Займемося соусом: у глибокій мисці з’єднуємо сметану з томатною пастою, часником, пропущеним через прес, кропом та щіпкою солі.

Крок 3. Форму для запікання з борти змащуємо шматочком вершкового масла.

Крок 4. Ліпимо напівфабрикати середнього розміру та укладаємо у підготовлену ємність.

Крок 5. Заливаємо апетитним соусом і забираємо в попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку на 40 хвилин.

Крок 6. Ніжні тефтелі подаємо до столу разом з овочами або легким гарніром. Смачного!

Дивіться також:  Хашлама з яловичини – 8 смачних рецептів приготування