Тефтелі з рисом та сметано-томатною підливою
Тефтелі з рисом і сметано-томатною підливою можна легко приготувати з тих продуктів, що є в кожному холодильнику: будь-який м’ясний фарш, рис і овочі. А при томленні м’ясних кульок у ніжному домашньому соусі, страва виходить у прямому значенні слова, що тане в роті.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 7-8.
Інгредієнти:
- Фарш м’ясний – 700 гр.
- Рис – 0,5 ст.
- Часник – 1 зуб.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Томатна паста – 100 гр.
- Сметана – 200 грн.
- Кріп рубаний – 2 ст.
- Олія вершкове – 20 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу відварюємо рис та дрібно рубаємо очищені цибулини – викладаємо компоненти до фаршу, додаємо столову ложку томатної пасти, трохи солі та перець. Вимішуємо склад до однорідності.
Крок 2. Займемося соусом: у глибокій мисці з’єднуємо сметану з томатною пастою, часником, пропущеним через прес, кропом та щіпкою солі.
Крок 3. Форму для запікання з борти змащуємо шматочком вершкового масла.
Крок 4. Ліпимо напівфабрикати середнього розміру та укладаємо у підготовлену ємність.
Крок 5. Заливаємо апетитним соусом і забираємо в попередньо розігріту до 180-200 градусів духовку на 40 хвилин.
Крок 6. Ніжні тефтелі подаємо до столу разом з овочами або легким гарніром. Смачного!