Телятина запечена в духовці, кращі рецепти з фото

Телятина – одне із самих ніжних видів м’яса. Воно ідеально підходить для створення ніжних нарізок, легких закусок і ароматних перших страв. Рецепти запеченої телятини в духовці дуже прості, досить загорнути м’ясо у фольгу або рукав, присипавши спеціями. Зіпсувати таке блюдо просто неможливо, адже вам не потрібно трудитися (як це робите зі свининою), замачівая у різних маринадах, щоб зробити м’ясо більш соковитим і ніжніше. Телятина вже неймовірно м’яка і ніжна. Залишається лише підібрати соус і овочі до м’яса. Запечена в духовці телятина прекрасно підійде в якості нарізки до святкового столу, буде відмінно виглядати на бутербродах і стане смачним гарячим блюдом разом з печеними або тушкованими овочами. Пропоную кілька варіантів, як приготувати телятину в духовці.

Телятина, запечена в духовці у фользі

Час приготування: 2 години
Кількість порцій: 3-4

Інгредієнти:

  • Яловичина (філе) – 1 кг;
  • Морква (велика) – 1 шт.;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Сіль морська – 1 ст. ложка (без гірки);
  • Перець – щіпка.

Спосіб приготування:

1. Філе телятини промити спочатку в проточною, а потім в злегка підсоленій воді, через п’ять хвилин висушити паперовим рушником.
2. З усіх боків м’яса зробити глибокі надрізи.
3. Моркву очистити і порізати невеликими шматочками, щоб один край був гострим.
4. Кожен зубчик часнику розрізати на 4 частини вздовж.
5. У надрізи в м’ясі вставити моркву і часник, посолити і поперчити м’ясо з усіх боків.
6. Загорнути телятину, нашпиговану овочами, у фольгу і запікати в духовці 2 години (температура 200 градусів). За 20 хвилин до готовності фольгу слід розгорнути, щоб верх підрум’янився.
7. Готову телятину вийняти з духовки, охолодити і нарізати тонкими пластинками. Телятину, запечену в духовці, можна класти на бутерброди, можна подавати в якості основного блюда з соусом або ж використовувати як нарізку до святкового столу.

Дивіться також:  Соус песто – 10 рецептів приготування в домашніх умовах

Телятина, запечена в духовці в рукаві

Час приготування: 2 години
Кількість порцій: 4-5

Інгредієнти:

  • Молода телятина – 1 кг;
  • Вершкове масло – 30 г;
  • Рослинне масло – 1 ст. ложка;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Цибуля-порей – 1 шт.;
  • Селера (стебло) – 1 шт.;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Зелень петрушки – 3-4 гілочки.

Спосіб приготування:

1. Подрібнити селеру, ріпчасту цибулю і цибулю-порей. Злегка обсмажити все в рослинному маслі.
2. Молоду телятинку промити і обсушити паперовими серветками. Посолити і поперчити.
3. Покласти м’ясо в рукав для запікання, навколо обкласти підсмаженою цибулею і селерою, покласти кубик вершкового масла.
4. Запікати телятину в духовці близько 1,5 години (температура не більше 190 градусів).
5. Готову телятинку вийняти з духовки, остудити і порізати тонко. Викласти шматочки на тарілку щільно один до одного, зверху викласти цибульну піджарку, прикрасити зеленню.

Смачна телятина, томлена з цибулею в духовці

Час приготування: 3 години
Кількість порцій: 5-6

Інгредієнти:

  • Молода телятина – 1,5 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 500 г;
  • Сметана – 200 г;
  • Вода – 200 мл;
  • Рослинне масло – 3 ст. ложки;
  • Гірчиця – 1 ч. ложка;
  • Борошно – 1 ч. ложка;
  • Сіль – 0,5 ст. ложки;
  • Перець запашний мелений – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Свіжу м’якоть молодої телятини промити, порізати невеликими шматками і покласти у форму для запікання з кришкою (у мене скляна глибока форма з глибокої скляною кришкою).
2. Цибулю порізати півкільцями і покласти рівним шаром зверху на м’ясо. Трохи посолити і залити 200 мл води.
3. Відправити в духовку і запікати протягом 2 годин при температурі близько 170-180 градусів.
4. Коли цей час буде на виході, підготувати заправку. Змішати сметану з борошном, гірчицею, олією, сіллю і перцем, можна додати будь-які прянощі, які вам до смаку.
5. Вийняти форму з духовки. Залити м’ясо з цибулею заправкою (воно і так буде дуже ароматним, завдяки луку, а з заправкою аромат вийде просто чарівним) і перемішати. Поставити форму, накривши кришкою, назад в духовку і запікати ще 45-50 хвилин.
6. Готове м’ясо вийняти з духовки і ще раз перемішати. Подавати з будь-яким гарніром, відмінно підійдуть каші, картопляне пюре. Особливо смачно вийде з пастою, перемішати її з м’ясом і насолоджуйтеся чудовим смаком. Не забудьте прикрасити зеленню. Смачного!

Дивіться також:  Цвітна капуста в клярі – 5 рецептів

Прокрутка до верху