Тістечко картопля – 7 рецептів печива та згущеного молока

Рецепт тістечка «Картопля» з печива і згущеного молока знайомий практично кожному. Це ласощі люблять як дорослі, так і діти. Багато хто пам’ятає цей десерт з радянських часів. Його можна було зустріти в їдальнях і кафе. Але тоді, подібний десерт пропонували тільки в одному варіанті. Сьогодні існує безліч способів його приготування.

Класичне тістечко «Картопля» з печива і згущеного молока

Класичне тістечко готується з бісквітного тіста, яке подрібнюють вручну або за допомогою кухонного приладдя, потім змішують з кремом глясе і коньяком. З отриманої маси формують ласощі і покривають їх глазур’ю. Ми пропонуємо більш простий варіант. Той, який знайомий кожному з дитинства.

Для тістечок потрібно:

  • печиво — 500 г;
  • варене згущене молоко — 1 банка;
  • вершкове масло — 200 г;
  • коньяк — 1 ст. л.;
  • молоко — 50-70 мл;
  • какао-порошок — 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Бісквітне печиво слід поламати на великі шматочки, а потім пропустити через м’ясорубку або подрібнити за допомогою блендера.
  • Для крему потрібно масло кімнатної температури змішати з вареним згущеним молоком і збивати міксером до однорідності і збільшення в об’ємі в два рази.
  • Після перемішати крем з крихтою, додати коньяк і молоко.
  • Сформувати тістечка, обваляти їх в какао-порошку.
  • Готові «картоплини» залишити в холодильнику на 2 години для просочення.

Цікаво! «Картоплю» готують не тільки з печива, але і з подсохшего бісквіта. Для рецепту з сухарів і згущеного молока за день-два до приготування тістечок випікають бісквітний корж, ріжуть його на шматки і підсушують. Також хорошим варіантом є обрізки від тортів та іншої випічки. Їх подрібнюють, додають необхідні інгредієнти і формують тістечка.

З додаванням горіхів

Інтерпретацій на тему: тістечко «Картопля» з горіхами – безліч. Ми пропонуємо самий смачний, але разом з тим, простий варіант. На приготування цієї солодощі йде близько п’ятнадцяти хвилин. Це кращий варіант до дитячого свята чи, коли треба терміново чим-небудь смачненьким почастувати гостей.

Дивіться також:  Арахісова паста: корисні властивості і 8 рецептів приготування пасти в домашніх умовах

Для рецепту вам знадобиться:

  • будь пісочне печиво — 400 г;
  • какао-порошок — 50 г;
  • вершкове масло — 50 г;
  • горіхи — 50 г;
  • молоко — 250 г;
  • цукор-пісок — 100 р.

Спосіб приготування:

  • Подрібнити печиво до крихти за допомогою блендера або м’ясорубки.
  • Горіхи очистіть від шкаралупи, подрібніть.
  • У каструлю налийте молоко, доведіть до кипіння.
  • Додайте какао-порошок, цукор і, помішуючи, проваріть кілька хвилин, поки суміш не стане темно-коричневого кольору.
  • Зніміть каструлю з плити і залиште, щоб рідина охолола.
  • З’єднайте бісквітну крихту, охолоджену молочну суміш і ретельно перемішайте.
  • Додайте масло, горіхи і все добре перемішайте.
  • Сформуйте тістечка і поставити в холод на 1 годину.

Не рахуючи часу, проведеного «Картоплею» в холодильній камері, на підготовку інгредієнтів і безпосередньо саме приготування тістечок йде близько п’ятнадцяти хвилин. Такий рецепт особливо хороший, коли гості вирішили «завітати на чай», а бігти в магазин не входило в плани. Просте і досить оригінальне як тістечко «Картопля» порадує як старше покоління, так і молодше. А для більшої схожості тістечка з однойменною овочем, можна прикрасити солодкість маленькими олійними точками.

Важливо! Для цього ласощі можна використовувати будь-які горіхи. Їх можна подрібнювати, так і, наприклад, покласти в кожне тістечко з цілої шматочку. Крім того, якщо горіхи завчасно підсмажити на сковорідці до злегка золотистого кольору, вони додадуть частування приємного присмаку.

Незвичайний рецепт з кокосовою стружкою

Смачний і дуже красивий варіант «Картоплі». Особливо сподобається тим, хто обожнює цей екзотичний горіх. Приготування не займає багато часу. Таке тістечко прикрасить будь-солодкий стіл.

Для рецепту вам знадобиться:

  • печиво -700 р;
  • згущене молоко —300-350 г;
  • масло вершкове-200 г;
  • какао— 2 стіл. л. з гіркою;
  • кокосова стружка -2 стіл. л. з гіркою (кількість цього інгредієнта можна варіювати, все залежить від особистих переваг).

Спосіб приготування:

  • Готове печиво подрібнити за допомогою блендера або качалки.
  • Всипати кокосову стружку (половину) і добре перемішати.
  • Додати розм’якшене масло і відразу ж згущене молоко з какао.
  • Зробити кульки і обваляти їх в стружці.
Дивіться також:  Хмиз – 8 рецептів приготування хрусткого хмизу

Важливо! Кокосову стружку можна купити вже готове в магазині, та й зробити самостійно. Для цього потрібно придбати горіх, витягти з нього м’якоть і подрібнити на тертці або в блендері. Стружка, приготовлена зі свіжого кокоса, більш смачна. Вона додає тістечок солодкуватого, екзотичного смаку і приємного аромату.

На основі вівсяного печива

Рецепт тістечка «Картопля» з вівсяного печива дуже відрізняється від класичного варіанту. Причому не тільки зовнішнім виглядом (такі тістечка більш шорсткі), але і смаком. Але це не означає, що воно поступається звичного варіанту, навпаки, має неповторний смак і аромат.

Необхідні інгредієнти:

  • вівсяне печиво — 100 г;
  • горіхи — 50 г;
  • сухофрукти — 50 г;
  • какао — 3 ст. ложки;
  • мед — 2 ст. ложки;
  • лікер — 1-2 ст. ложок.

Процес приготування:

  • Вівсяне печиво подрібнити до утворення дрібної крихти.
  • Горіхи очистити, викласти на деко, трохи підсушити і подрібнити.
  • Сухофрукти порізати на маленькі шматочки.
  • Покласти В ємність вівсяну крихту, горіхи, сухофрукти, какао, мед і лікер.
  • Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
  • В окрему миску насипаємо какао.
  • Ліпимо довгасті кульки і обвалюємо в какао.
  • Викладаємо печиво на деко, покритий фольгою і ставимо в духовку хвилин на п’ять.
  • Частування вийде хрустким зовні, а всередині м’яким. Охолоджуємо і можна подавати до столу.

Важливо! Вівсяно-медова суміш дуже липка. Щоб «картоплини» добре формувалися і шматочки не залишалися на руках, перед створенням тістечок долоні рекомендується змочити водою.

Тістечко картопля «Веселка» з цукерками М&М

Таке ласощі виглядає дуже красиво. Його можна приготувати до будь-якого торжества. Якщо ви не знаєте, який десерт приготувати до свята, обов’язково зверніть увагу на цей рецепт.

Для тістечок потрібно:

  • 1 кг. бісквітного печива;
  • 300 – 350 гр. масла;
  • 1 банку згущеного молока;
  • 50 гр. какао-порошку;
  • 200 гр. цукерок М&М;
  • 100 гр. цукру;
  • різнобарвна кондитерська посипання.
Дивіться також:  Булочки з цукром – 7 рецептів, як спекти смачні домашні булочки

Процес приготування:

  • Масло розм’якшити до кімнатної температури, додати цукор, какао-порошок і добре збити міксером.
  • Додати згущене молоко (не варену) і знову збити.
  • Печиво подрібнити, покласти крихту в олійно-сгущеночную суміш все добре перемішати ложкою.
  • Акуратно додати цукерки М&М.
  • Сформувати кульки.
  • У миску висипати кольорову кондитерську посипання і обваляти в ній «напівфабрикати».
  • Поставити в холодильник на дві години і можна подавати до столу.

З бісквітного печива

Самим популярним рецептом тістечка «Картопля» є той, в якому використовується саме бісквітне печиво. У радянський час його готувала буквально кожна сім’я. Все дуже просто готується і смачно виходить!

Необхідні інгредієнти:

  • 300 мл згущеного молока;
  • 1 кг пісочного печива;
  • 150 г волоських горіхів
  • 100 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Подрібнити за допомогою м’ясорубки пісочне печиво і горіхи (на сьогодні для таких цілей використовується блендер).
  • Розм’якшити масло, при необхідності підігріти його на вогні або водяній бані.
  • З’єднати масло, пісочну крихту і згущене молоко (вливати молоко поступово, помішуючи).
  • Зліпити тістечка і викласти на плоску тарілку.
  • Поставити в холодильник на пару годин і можна пригощати рідних.

Як прикрасити готовий десерт?

Для декору вже настоявшегося тістечка можна використовувати цитрусові цукати, нарізавши їх тонкими пластинами і прикрасивши десерт.

Залишився шоколад теж стати в нагоді: підігріваємо його до рідкого стану і обливаємо кожне тістечко. Ставимо в холодильник до застигання.

Ще можна прикрасити за допомогою какао-порошку, обвалявши тістечко в ньому. Зверху красиво виглядають з точки білого масляного крему.

Також декорують «Картоплю» різнобарвної кондитерської посипкою, кокосовою стружкою, мигдалем.

Тістечко «Картопля» — смачний і красивий десерт. Його обожнюють всі, незалежно від віку. Готувати його не складно, впорається з цим завданням навіть дитина. При цьому завжди є можливість додати щось своє незвичайне і оригінального д

Прокрутка до верху