Тістечко картопля з сухарів – 6 рецептів приготування

Улюблене блюдо з дитинства це домашнє тістечко картопля з сухарів. На уроках праці дівчинки в першу чергу вчилися готувати саме це блюдо. Розглянемо найпопулярніші й найсмачніші рецепти картопельки.

Класичне тістечко картопля з сухарів

Для приготування класичного рецепта без випічки і термообробки нам знадобиться:

  • Сухарі -250 гр.;
  • Цукровий порошок -60гр.;
  • Молоко – 70 мл;
  • Вершкове масло -55 гр.;
  • Какао (в порошкоподібному вигляді) -4 ст. л.

Процес приготування:

  • Подрібнюємо сухарі на блендері в дрібну крихту, або беремо готові солодкі панірувальні сухарі.
  • В об’ємної ємності змішуємо цукор і какао-порошок. Залишаємо трохи какао для кінцевого декору картоплі.
  • Додаємо молоко і ретельно перемішуємо вінчиком до повністю однорідної консистенції.
  • До суміші додаємо розтоплене масло. Ставимо ємність на газ і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння.
  • Змішуємо подрібнені сухарі і відкладене какао. Це робиться для того, щоб сухарі рівномірно змішалися з какао.
  • Охолоджену рідину і сухарі змішуємо і вимішуємо до однорідної тесту.
  • Формуємо з отриманого тіста ковбаски і кульки і обвалюють їх в какао.

Щоб картопля не розвалювалася, перед подачею рекомендується залишити солодощі в холодильнику мінімум на годину. За цей час тістечка просочаться, і будуть добре тримати форму.

Із панірувальних сухарів зі згущеним молоком

Найпростіший у виконанні рецепт шоколадної картоплі.

Нам знадобиться:

  • Панірувальні сухарі -230 гр.;
  • Згущене молоко – 150 гр.;
  • Лікер або коньяк (за бажанням, можна взагалі не додавати) – кілька чайних ложок;
  • Вершкове масло 110 гр;
  • Какао (в порошку) – 2 ст. л.

Покроковий процес приготування:

  • Ретельно подрібнюємо печиво або сухарі будь-яким доступним способом. Молото до тих пір, поки не утворюється однорідна дрібна крихта.
  • Вершкове масло необхідно попередньо розтопити. Топити масло можна кількома способами. Найпростішим буде мікрохвильова піч, також можна скористатися водяний лазнею або просто залишити масло в дуже теплому місці.
  • В подрібнену масу додаємо какао і згущене молоко, перемішуємо. Додаємо до майбутнього тесту розтоплене вершкове масло і алкоголь. Замішуємо щільне тісто.
  • З готового продукту руками формуємо кульки невеликого розміру.
  • Прикрасити або додати родзинку картоплі можна, наприклад, обвалявши її в подрібненому волоському горісі або кокосовій стружці. Якщо нічого такого немає, можна повернутися до подрібненим сухарів, і обваляти солодощі в крихтах.
Дивіться також:  Торт «Пташине молоко» — 7 рецептів приготування в домашніх умовах

Величезним плюсом є те, що тістечко не потребує подальшої обробки. Солодкість готова до вживання відразу ж.

З додаванням горіхів

Ароматний і незвичайний рецепт тістечка «Картопля».

Для приготування знадобиться:

  • Фундук (або будь-які інші горіхи за бажанням) -200 гр.;
  • Стакан молока;
  • Пакет вершкового масла;
  • Печиво з бісквіту (покупне або саморобний) -0,5 кг;
  • Какао-порошок – кілька столових ложок;
  • Цукрова пудра – аналогічно.

Процес приготування:

  • Горіхи та печиво подрібнюємо зручним способом, кращим варіантом буде блендер.
  • Змішуємо пудру і какао-порошок. До цієї суміші додаємо молоко і топлене вершкове масло. Перемішуємо вінчиком і залишаємо остигати до кімнатної температури.
  • Після охолодження, додаємо подрібнені інгредієнти і вимішуємо руками до повної однорідності.
  • Формуємо з тіста кульки (бажано однакові за величиною). Посипаємо їх пудрою і подрібненими горіхами.
  • Залишаємо в холодильнику на півгодини. Перед вживанням рекомендується дістати «Картоплю» з холодильника на 15-20 хвилин.

З шоколадною глазур’ю

Якщо класичний рецепт з панірувальних сухарів вже не доставляє величезну радість близьким, то можна здивувати їх надзвичайно смачним і складним рецептом «картоплі» з шоколадною глазур’ю.

Для цього знадобиться:

  • Чорний шоколад -200гр.;
  • Сухі вершки -80гр.;
  • Вершки рідкі (жирні) – 4 ст. л.;
  • Цукровий порошок -100гр.;
  • Яйце – 6 шт.;
  • Борошно з пшениці (вищий сорт)-290 гр..

Процес приготування:

  • Для початку необхідно приготувати бісквіт. Відокремлюємо у яєць жовтки від білків. Збиваємо жовтки з половиною цукру до появи пухирців і освітлення маси.
  • Білки збиваємо вручну (довше) або за допомогою міксера до утворення пружних піків.
  • Далі до білків додаємо цукор і продовжуємо збивати, поки суміш не стане гладкою і блискучою.
  • Обережно вливаємо білки в жовток. Перемішуємо силіконової лопаткою знизу вгору. Як би вмішуючи жовток в білок.
  • Просіваємо борошно через сито і додаємо до суміші.
  • Викладаємо тісто у форму, попередньо присипану борошном і змазаній топленим вершковим маслом.
  • Випікаємо корж при 220 градусах близько 17 хвилин.
  • Тепер подрібнюємо отриманий корж до крихти. Для цього добре підійде блендер.
  • Залишилася справа за кремом. Змішуємо цукор і вершки в каструлі. Нагріваємо до тієї пори, поки цукор не розчиниться. Вершкове масло збиваємо міксером і додаємо до нього підігріту в каструлі суміш. Ще раз гарненько збиваємо.
  • Крем додаємо в бісквітну крихту, заважаємо. З солодкого «фаршу» ліпимо тістечка.
  • Робимо глазур. Нагріваємо вершки на плиті, але не доводимо до кипіння. Потім додаємо шоколад і заважаємо до тих пір, поки він не розчиниться. Трохи даємо охолонути глазурі, щоб вона була більш густа. Поливаємо картоплю глазур’ю.
Дивіться також:  Лимонник пиріг – 10 рецептів випічки

Така «картопля» буде ще смачніше, якщо їсти її з молоком.

З вареним згущеним молоком

Смак, який знайомий кожному дитині, це тістечко «Картопля» зі згущеним молоком.

Для цього трудомісткого, але смачного рецепта знадобиться:

  • Бісквітне печиво – 400гр.;
  • Варена згущене молоко – 1 банка;
  • Ванільний цукор – (6-8г.);
  • Вершкове масло – 50гр.;
  • Какао-порошок – 1 ст. л.;
  • Сухофрукти (родзинки, горіхи, курага).

Процес приготування:

  • Горіхи (якщо вони є), краще поламати вручну, щоб вони не були занадто дрібні. Родзинки (якщо є) необхідно залишити в кип’яченій воді на 5-7 хвилин. Потім злити воду.
  • Магазинне печінка проганяємо через м’ясорубку. До нього додаємо цукор і підготовлені сухофрукти.
  • Для крему потрібно змішати згущене молоко і вершкове масло (трохи розтануло).
  • З’єднуємо крем і суху суміш. Дуже ретельно вимішуємо.
  • Формуємо маленькі колобки і відправляємо охолоджуватися в холодильник мінімум на півгодини.

Смак тістечка «Картопля» дуже сильно залежить від різновиду і якості печива або сухарів, з яких воно робиться. Найбільш правильним варіантом буде саморобний бісквіт.

З здобних ванільних сухарів

Цей рецепт тістечок дуже відрізняється від інших за смаком і за інгредієнтами. «Картопля» виходить більш рихлою і повітряної.

Для цього рецепта знадобиться:

  • Ванільні сухарі здобні – 300гр.;
  • Молоко – 120мл.;
  • Масло вершкове – 80гр.;
  • Пудра з цукру (для кінцевого прикраси);
  • Цукор білий -120мл.;
  • Какао-порошок – 0,5 ст. л.;
  • Лікер, коньяк (для дорослих) -3-4 ст. л.

Процес приготування:

  • Подрібнюємо на м’ясорубці або блендером сухарики.
  • До молока додаємо дві частини цукру і кип’ятимо, щоб цукор розчинився. Какао з’єднуємо з рештою цукру і додаємо до киплячого молока.
  • Знімаємо ємність з вогню і додаємо масло (при такій температурі його не потрібно попередньо розтоплювати), заважаємо.
  • До сухарів виливаємо отриману суміш, як тільки масло розтане. Рідка суміш ще повинна бути гарячою.
  • Тісто добре перемішуємо й даємо охолонути.
  • Ліпимо картоплини і посипаємо їх ванільною пудрою.
  • Залишаємо «Картоплю» охолоджуватися в холодильнику хвилин на 20.
Дивіться також:  Варене згущене молоко: як зробити в домашніх умовах, 6 рецептів випічки з вареним згущеним молоком

Такий рецепт не потребує затрачати багато часу, що не може ні радувати будь-яку господарку.

Прокрутка до верху