Сирна основа для біляшів
Якщо можна використовувати сироватку і кефір, то чому б не спробувати тісто з сиром, який додасть певну пікантність блюду.
Якщо в холодильнику залишилося близько 400 г сирної маси, то необхідно додати:
- 4 повних склянки борошна;
- 2 курячих яйця;
- столова ложка цукру;
- такий же обсяг солі;
- склянка сметани;
- 2 чайні ложки харчової соди.
Тісто без дріжджів, тому часу на виготовлення знадобиться набагато менше.
У велику посуд спочатку вивалюємо сметану і додаємо туди соду. Поки вона гаситься в кислому середовищі, трохи збийте яйця. Сир необхідно ретельно розім’яти виделкою або попрацювати блендером.
З’єднуємо всі і насипаємо сіль з цукром. Починаючи додавати борошно, будьте обережні, щоб не переборщити з нею, так як занадто тугий варіант нам не потрібен. Біляші просто виходити дуже жорсткими. Тісто має відпочити.
Не втрачайте часу і займіться начинкою.
Якщо ви вирішили, користуючись цим рецептом, спекти вироби, то варто все-таки використовувати дріжджі, якими замінити соду. На такий обсяг можна взяти 30 г пресованого продукту. Також додайте здоби, тобто вершкове масло або маргарин.
Щоб тісто швидше підійшло всі компоненти повинні бути теплими.