Тісто для біляшів – 14 рецептів

Сирна основа для біляшів

Якщо можна використовувати сироватку і кефір, то чому б не спробувати тісто з сиром, який додасть певну пікантність блюду.

Якщо в холодильнику залишилося близько 400 г сирної маси, то необхідно додати:

  • 4 повних склянки борошна;
  • 2 курячих яйця;
  • столова ложка цукру;
  • такий же обсяг солі;
  • склянка сметани;
  • 2 чайні ложки харчової соди.

Тісто без дріжджів, тому часу на виготовлення знадобиться набагато менше.

У велику посуд спочатку вивалюємо сметану і додаємо туди соду. Поки вона гаситься в кислому середовищі, трохи збийте яйця. Сир необхідно ретельно розім’яти виделкою або попрацювати блендером.

З’єднуємо всі і насипаємо сіль з цукром. Починаючи додавати борошно, будьте обережні, щоб не переборщити з нею, так як занадто тугий варіант нам не потрібен. Біляші просто виходити дуже жорсткими. Тісто має відпочити.

Не втрачайте часу і займіться начинкою.

Якщо ви вирішили, користуючись цим рецептом, спекти вироби, то варто все-таки використовувати дріжджі, якими замінити соду. На такий обсяг можна взяти 30 г пресованого продукту. Також додайте здоби, тобто вершкове масло або маргарин.

Щоб тісто швидше підійшло всі компоненти повинні бути теплими.

Дивіться також:  Біляші з м’ясом – 9 дуже смачних домашніх рецептів приготування
Прокрутка до верху