На воді
Також таке тісто ще називають «Потопельник». Технологія приготування незвичайна, але спробувавши, може стати вашим улюбленим варіантом.
Приготуйте для 1 кг борошна:
- 500 мл води (молока);
- 2 яйця;
- 30 р дріжджів (краще пресованих);
- 150 г м’якого масла;
- ст. л. ложка цукру;
- ч. л. солі.
Розвести в тепленькій воді спочатку маргарин, а потім дріжджі.Солимо, сахарим і додаємо яйця, склянку просіяного борошна. Вымешав, надаємо форму кулі і опускаємо в глибоку ємність з холодною водою, не складаючи ні в якій мішечок.
Дочекатися, коли грудочка спливе. Треба акуратно його витягнути і обсушити рушником. Додаємо потроху борошно. Залишаємо в спокої хвилин на 15 і можна приступати до розбирання.