Тісто для біляшів – 14 рецептів

На воді

Також таке тісто ще називають «Потопельник». Технологія приготування незвичайна, але спробувавши, може стати вашим улюбленим варіантом.

Приготуйте для 1 кг борошна:

  • 500 мл води (молока);
  • 2 яйця;
  • 30 р дріжджів (краще пресованих);
  • 150 г м’якого масла;
  • ст. л. ложка цукру;
  • ч. л. солі.

Розвести в тепленькій воді спочатку маргарин, а потім дріжджі.Солимо, сахарим і додаємо яйця, склянку просіяного борошна. Вымешав, надаємо форму кулі і опускаємо в глибоку ємність з холодною водою, не складаючи ні в якій мішечок.

Дочекатися, коли грудочка спливе. Треба акуратно його витягнути і обсушити рушником. Додаємо потроху борошно. Залишаємо в спокої хвилин на 15 і можна приступати до розбирання.

Дивіться також:  Пиріг з лаваша з фаршем — 8 рецептів приготування в духовці і мультиварці
Прокрутка до верху