Тісто для біляшів – 14 рецептів

На молоці

Цей продукт частіше використовують при виготовленні здобного дріжджового тіста для біляшів. Воно виходить трохи жорсткіше, ніж звичайне. Але, багато людей віддають перевагу саме цей варіант. Він більше підходить, якщо вироби будуть отпекаться в духовці.

Продукти на 1,5 склянки молока беремо наступні:

  • 1,5-2 склянки борошна для хліба;
  • 100 г масла вершкового;
  • 2 жовтка;
  • 2 ст. л. цукру;
  • швидкодіючі дріжджі – 10 р.

Ставимо опару з 100 мл теплого молока, цукру, дріжджів і 100 г борошна. Поки вона підходить змішуємо залишок рідини з маслом і жовтками.

У великій мисці замішуємо здобне тісто, з’єднавши всі складові. Коли маса перестане приставати до долонь, накрити і залишити на 40 хвилин, поки не збільшиться обсяг.

Одного разу для випічки в жаровні буде достатньо, але, якщо вирішили смажити на сковороді, дайте тісту ще раз набрати кисню.

Перед тим, як ставити готовий виріб в грубку, змастіть поверхню жовтком, щоб отримати рум’яну і красиву скориночку.

Дивіться також:  Солянка з квашеної капусти — 8 рецептів смачного приготування
Прокрутка до верху