На молочній сироватці
Якщо ви зварили сир і залишилася сироватка, не поспішайте її викидати. Вважається, що вона корисна і прекрасно підійде для приготування тіста на біляші з м’ясом.
Потрібно:
- молочна сироватка – 450 мл;
- цукор – 3 ст. л.;
- сіль;
- сухі дріжджі – 10 г;
- рафінована олія – 5 ст. л.
Насипаємо цукровий пісок і дріжджі в сироватку і заважаємо великою ложкою поки сипучі інгредієнти повністю не розчинятися. Розмішуємо з двома столовими ложками борошна і залишаємо на півгодини.
Коли буде готова опара, вливаємо туди масло, висипаємо сіль і борошно.
Борошно перед застосуванням завжди краще просіяти. Так вона стає пишнішим, а відповідно поліпшується смакові якості готових виробів.
Кладемо у великий пакет і залишаємо на пару годин.