Тісто на кефірі для біляшів
Основу на цьому кисломолочному продукті можна зробити в двох варіантах: з дріжджами і без них. Спочатку розглянемо перший спосіб.
Необхідні продукти:
- 15 г сухих дріжджів;
- два яйця;
- кілограм борошна;
- пол літра кефіру;
- 100 г соняшникової олії;
- 100 г цукрового піску;
- сіль.
Розглянемо покроково рецепт приготування тіста для біляшів на кефірі:
- Дістаємо кислий продукт з холодильника. Він повинен бути теплим.
- Розводимо в одній склянці напою цукор і дріжджі. Додаємо пару ложок борошна. Чекаємо невеликого підйому.
- У глибокій чашці віночком з’єднуємо залишився кефір з яйцями, маслом і сіллю.
- Поступово підсипаючи борошно, яку заздалегідь просіяли, вимішуємо тісто.
- Накриваємо плівкою або мішечком і ставимо ближче до тепла.
- Як тільки діаметр кульки стане більше в 2 рази, можна починати готувати.
Така основа в готовому вигляді має вийти ще пишніше, ніж за класичним варіантом.