На сметані
Нам буде потрібно:
- половина кілограма борошна;
- яйце;
- маргарин-50 г;
- сухі дріжджі – 2 ч. л.;
- сіль;
- цукор – 2 ст. л.;
- сметана – 100 г;
- вода – 1 стакан.
Як завжди, розчиняємо цукор і дріжджі у воді, додавши пару столових ложок борошна. Дати постояти.
Потім слід змішати зі сметаною, розм’якшеним при кімнатній температурі маргарином і решті борошном. Готове тісто має підійти один раз перш, ніж починати куховарити.
Тісто для вак-біляшів в духовці
Прекрасний вихід, коли немає часу, тому що повинні прийти гості або просто рідні чекають на вечерю що-небудь смачненьке. Справа в тому, що тісто для вак-біляшів заводиться без використання дріжджів. Відповідно відразу готовий до використання і не треба вичікувати підйому.
Склад, необхідний для випічки:
- 3 яйця;
- 50 мл сметани;
- 200 мл молока;
- 360 г маргарину;
- 40 г соди;
- 700 р борошна;
- 40 г солі.
Відразу гасимо соду в сметані і поки йде процес, розводимо в теплому молоці маргарин і сіль. Потім змішуємо обидві складові і починаємо додавати борошно. Замішуємо тісто.
Щоб легше було його обробляти, помістіть в поліетиленовий пакет і відправте в холодильник на нетривалий час, після чого воно стане еластичним.
Ви з легкістю швидко настряпаете біляші, спечете і нагодуйте близьких.