Тісто для біляшів – 14 рецептів

На сметані

Нам буде потрібно:

  • половина кілограма борошна;
  • яйце;
  • маргарин-50 г;
  • сухі дріжджі – 2 ч. л.;
  • сіль;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сметана – 100 г;
  • вода – 1 стакан.

Як завжди, розчиняємо цукор і дріжджі у воді, додавши пару столових ложок борошна. Дати постояти.

Потім слід змішати зі сметаною, розм’якшеним при кімнатній температурі маргарином і решті борошном. Готове тісто має підійти один раз перш, ніж починати куховарити.

Тісто для вак-біляшів в духовці

Прекрасний вихід, коли немає часу, тому що повинні прийти гості або просто рідні чекають на вечерю що-небудь смачненьке. Справа в тому, що тісто для вак-біляшів заводиться без використання дріжджів. Відповідно відразу готовий до використання і не треба вичікувати підйому.

Склад, необхідний для випічки:

  • 3 яйця;
  • 50 мл сметани;
  • 200 мл молока;
  • 360 г маргарину;
  • 40 г соди;
  • 700 р борошна;
  • 40 г солі.

Відразу гасимо соду в сметані і поки йде процес, розводимо в теплому молоці маргарин і сіль. Потім змішуємо обидві складові і починаємо додавати борошно. Замішуємо тісто.

Щоб легше було його обробляти, помістіть в поліетиленовий пакет і відправте в холодильник на нетривалий час, після чого воно стане еластичним.

Ви з легкістю швидко настряпаете біляші, спечете і нагодуйте близьких.

Дивіться також:  Рідке тісто для пирога з капустою – 8 швидких рецептів
Прокрутка до верху