Тісто для біляшів дріжджове – 7 смачних рецептів

На сметані

Вдалі біляші завжди з соковитою начинкою, але не кожен вид тесту здатний утримати всі м’ясні соки всередині випічки. Ідеальним в цьому плані вважається сметано-дріжджове тісто. Готувати його нескладно, оскільки використовується безопарний спосіб замісу. Сметану можна взяти будь-якої жирності, підійдуть навіть жирні вершки.

Склад сметанного тесту для біляшів:

  • 250 мл сметани;
  • 30 г пресованих дріжджів;
  • 50 г цукрового піску;
  • 2 жовтка;
  • 70 г розм’якшеного вершкового масла;
  • 4 г солі;
  • 500 г борошна.

Алгоритм замішування:

  • Дріжджі розтерти з цукром і сметаною, додати два трохи збитих з сіллю жовтки і перемішати.
  • Потім ввести муку. Вплутувати її потрібно невеликими порціями. Коли тісто вже можна буде вимішувати руками, за два-три прийоми вмішати м’яке вершкове масло.
  • Готове еластичне тісто перекласти в присипаний борошном пакет і залишити для дозрівання на 2 години в теплі. Після цього можна ділити тісто на частини і приступати до формування біляшів.
  • Дивіться також:  Макарони з м’ясом – 9 рецептів приготування