Тісто для хінкалі – 7 покрокових рецептів приготування

Заварне тісто для хінкалі

Для такої страви, як хінкалі ідеально підійде заварне тісто. Завдяки своїй оригінальній консистенції і пластичності, воно досить тонко розкочується. Крім того, цей напівфабрикат ніколи не рветься при формуванні або варінні.

Для його приготування потрібні всього чотири компоненти:

  • 3 склянки борошна;
  • 20 грам масла;
  • 2 грами харчової солі;
  • 400 мілілітрів води.

Щоб зробити заварне тісто для хінкалі:

  • Воду вилити в каструлю.
  • Додати до неї сіль, масло, а потім перемішати і довести до кипіння.
  • По черзі засипати в гарячу воду, 2 склянки борошна. Перемішування вести дуже швидко, так як маса відразу почне остигати.
  • Додати решту борошно і зробити остаточний заміс. Тісто вийде досить круте.
  • Покласти тісто в пакет і залишити в спокої буквально на 30-35 хвилин. За цей час воно дозріє і вирівняється.

Після цього тісто можна розкачати, і приступати до процесу формування.

Традиційна начинка для хінкалі

Хінкалі, як відомо, є стравою грузинської кухні. Тому традиційно начинка для нього готується з баранячого м’яса. Грузинський класичний рецепт вимагає, щоб фарш був соковитим і ароматним.

Тому можна використовувати наступний набір продуктів:

  • 0,4 кілограма філе баранини;
  • кілька часточок часнику (за смаком);
  • 200 мл бульйону;
  • трішки солі;
  • 2 середні цибулини;
  • перець;
  • по 1 пучку кропу і петрушки.

Для приготування начинки:

  • М’ясо порізати гострим ножем на дрібні шматочки. Використовувати м’ясорубку в даному випадку не рекомендується.
  • Довільно покришити цибулю і часник. Намагатися, щоб заготовки вийшли, як можна дрібніше.
  • Порубати зелень.
  • Зібрати подрібнені продукти в одну ємність.
  • Додати трохи солі, трохи перцю, перемішати.
  • Долити бульйон. Ще раз все розмішати.

Маса повинна трохи постояти, щоб м’ясо частково ввібрало рідина. Начинка не повинна розсипатися або розшаровуватися на фракції.

Дивіться також:  Удон з куркою – 6 рецептів, як приготувати в домашніх умовах: з грибами, овочами, соусом теріякі