Заварне тісто для хінкалі
Для такої страви, як хінкалі ідеально підійде заварне тісто. Завдяки своїй оригінальній консистенції і пластичності, воно досить тонко розкочується. Крім того, цей напівфабрикат ніколи не рветься при формуванні або варінні.
Для його приготування потрібні всього чотири компоненти:
- 3 склянки борошна;
- 20 грам масла;
- 2 грами харчової солі;
- 400 мілілітрів води.
Щоб зробити заварне тісто для хінкалі:
- Воду вилити в каструлю.
- Додати до неї сіль, масло, а потім перемішати і довести до кипіння.
- По черзі засипати в гарячу воду, 2 склянки борошна. Перемішування вести дуже швидко, так як маса відразу почне остигати.
- Додати решту борошно і зробити остаточний заміс. Тісто вийде досить круте.
- Покласти тісто в пакет і залишити в спокої буквально на 30-35 хвилин. За цей час воно дозріє і вирівняється.
Після цього тісто можна розкачати, і приступати до процесу формування.
Традиційна начинка для хінкалі
Хінкалі, як відомо, є стравою грузинської кухні. Тому традиційно начинка для нього готується з баранячого м’яса. Грузинський класичний рецепт вимагає, щоб фарш був соковитим і ароматним.
Тому можна використовувати наступний набір продуктів:
- 0,4 кілограма філе баранини;
- кілька часточок часнику (за смаком);
- 200 мл бульйону;
- трішки солі;
- 2 середні цибулини;
- перець;
- по 1 пучку кропу і петрушки.
Для приготування начинки:
- М’ясо порізати гострим ножем на дрібні шматочки. Використовувати м’ясорубку в даному випадку не рекомендується.
- Довільно покришити цибулю і часник. Намагатися, щоб заготовки вийшли, як можна дрібніше.
- Порубати зелень.
- Зібрати подрібнені продукти в одну ємність.
- Додати трохи солі, трохи перцю, перемішати.
- Долити бульйон. Ще раз все розмішати.
Маса повинна трохи постояти, щоб м’ясо частково ввібрало рідина. Начинка не повинна розсипатися або розшаровуватися на фракції.