Тісто для курника класичне – 10 рецептів приготування тіста для курника в духовці

Тісто для курника – це проста та універсальна заготовка із найпростіших інгредієнтів. З таким тестом домашній курник виходить неймовірно смачним, соковитим та поживним. Використовуйте нашу кулінарну добірку із десяти рецептів приготування тіста з покроковими фотографіями.

Класичне тісто для курника у духовці

Класичне тісто для курника в духовці – це універсальна заготівля, яку варто взяти на замітку кожній господині. Таке тісто виходить дуже м’яким, ніжним та еластичним. З ним легко працювати і після термічної обробки воно потішить особливо приємним смаком.

Інгредієнти:

0.45 кг.

  • Борошно – 250 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Свіжі дріжджі – 12 гр.
  • Олія – ​​2 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Цукор-пісок – ½ ст.л.

Процес приготування:

Як приготувати куряче тісто? Дістаємо основні продукти для замішування тіста.

У зручній ємності з’єднуємо свіжі дріжджі із теплим молоком. Сюди ж всипаємо цукор та 50 грам просіяного борошна. Розмішуємо віночком і прибираємо тепло на 30 хвилин.

Через півгодини опара підійде і стане помітно пишною.

У готову опару з сирих дріжджів занурюємо сіль, куряче яйце і вливаємо олію (обов’язково без запаху). Розмішуємо міксером – на допомогу прийдуть насадки для замісу тіста. Підсипаємо 200 грам просіяного борошна, що залишилися, і продовжуємо збивати.

Тісто швидко стане щільним і збереться в кому. Далі замішуємо руками протягом 10 хвилин.

Щільний ком прикриваємо рушником і наполягаємо в теплому місці ще 30 хвилин.

Класичне тісто для курника в духовці готове. Використовуйте у приготуванні ситного та смачного пирога!

Смачне тісто для курника на кефірі

Смачне тісто для курника на кефірі виходить м’яким, еластичним та дуже слухняним. З такого універсального продукту ви легко сформуєте привабливий курник із поживною начинкою. Після випікання тісто порадує привабливим рум’янцем та приємним смаком.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 1,1 кг.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3,5 ст.
  • Яйце С0 – 1 шт.
  • Кефір – 1 ст.
  • Олія вершкове 82,5% – 150 гр.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.

Процес приготування:

  1. У миску вбиваємо куряче велике яйце. Якщо у вас дрібні яйця, то сміливо додавайте два.
  2. У збиту яєчну суміш засипаємо сіль та цукровий пісок.
  3. До інгредієнтів додаємо вершкове масло, розтоплене до рідкого стану. Розмішуємо.
  4. У заготовку, що вийшла, вливаємо кефір, який краще використовувати кімнатної температури. Повторно розмішуємо інгредієнти, робимо це активно.
  5. Тепер настав час приєднати борошно. Її просіюємо невеликими порціями.
  6. Борошно спочатку втручаємо в суміш ложкою або лопаткою.
  7. Потім процес приготування тіста переносимо на стіл і працюємо руками.
  8. Отримане тісто перекладаємо в поліетиленовий пакет та перекладаємо в холодильник на 30 хвилин.
  9. Смачне тісто для курника на кефірі готове. Починайте подальший кулінарний процес!

Тісто для курника на молоці

Тісто для курника на молоці виходить особливо ніжним та м’яким. Працювати з таким продуктом – одне задоволення. Його зручно розкачувати та використовувати у формуванні пирога з великою кількістю начинки. Після випікання тісто порадує привабливою скоринкою.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 900 грн.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 мл.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Вершкове масло – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Розпушувач тесту – 2 ч. л.
Дивіться також:  Картопляні драники класичні – 10 смачних рецептів приготування на сковороді

Процес приготування:

  1. У велику об’ємну миску відправляємо яєчні жовтки, сіль та цукровий пісок. Розтираємо продукти до однорідності.
  2. Викладаємо сюди розм’якшене вершкове масло (до початку готування витягаємо його з холодильника і даємо підтанути природним чином).
  3. Далі продукти найкраще буде збити міксером. Отримуємо ніжну пухку кашку з олії та суміші з жовтків. Сухі компоненти повинні повністю розчинитись у цій масі.
  4. Вливаємо сюди молоко, його потрібно використовувати у теплому вигляді. Злегка прогрійте продукт на плиті або в мікрохвильовій печі. Кип’ятити не потрібно.
  5. Доповнюємо вміст борошном, що просіює, без видимих ​​грудочок і розпушувачем тіста. Починаємо все активно розмішувати.
  6. Вимішуємо, доки не отримаємо щільну однорідну масу.
  7. Після цього переходимо на ручний заміс. Викладаємо масу на робочу поверхню (краще її присипати невеликою кількістю борошна). Розминаємо руками і формуємо грудку.
  8. Перекладаємо ком тесту в пакет або загортаємо в плівку. Відправляємо у холодильник. Достатньо потримати тісто в холоді півгодини.
  9. Тісто для курника на молоці готове. Приступайте до розкочування та наповнення начинкою.

Тісто для курника на маргарині

Тісто для курника на маргарині зробить ваш готовий пиріг дуже цікавим до смаку, в міру хрустким і розсипчастим. Тісто на основі маргарину – це класика для традиційних курників із начинкою. Спробуйте замішати його за допомогою наших перевірених рекомендацій.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 950 грн.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.
  • Маргарін – 200 гр.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 150 мл.
  • Розпушувач тесту – 1 год.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 год.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі продукти з холодильника заздалегідь, щоб прогрілися до кімнатної температури, а маргарин розм’якшився.
  2. У місткий посуд відправляємо яєчні жовтки, цукровий пісок та сіль. Активно все розтираємо між собою за допомогою віночка.
  3. У цю суміш занурюємо маргарин у м’якому стані.
  4. Продовжуємо активно працювати ручним віночком.
  5. Підливаємо сюди молоко, розмішуємо.
  6. Невеликими порціями просіюємо муку|борошно| і додаємо розпушувач. Весь цей час ретельно розмішуємо тісто.
  7. Замішуємо щільну однорідну грудку.
  8. Загортаємо заготовку у плівку або целофановий пакет. Забираємо в холодильник на 30 хвилин.
  9. Тісто для курника на маргарині готове. Використовуйте за призначенням!

Пісочне тісто для курника

Пісочне тісто для курника – це дуже смачна та цікава основа для традиційного пирога із ситною начинкою. Розсипчасте тісто неймовірно легко готується в домашніх умовах. Для замішування якісного та універсального продукту дотримуйтесь наших рекомендацій.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 500 грн.

Інгредієнти:

  • Борошно – 270 гр.
  • Олія вершкове – 100 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл.
  • Дріжджі сухі – 5 грн.
  • Сіль – 1 год.
  • Цукор-пісок – 1 ст.

Процес приготування:

  1. Відміряємо всі потрібні продукти, зазначені у списку. Дістаємо компоненти з холодильника заздалегідь, щоб прогрілися до кімнатної температури.
  2. У місткий посуд всипаємо борошно. Рекомендуємо просіяти продукт перед з’єднанням з іншими компонентами.
  3. Доповнюємо борошно сухими дріжджами, розмішуємо продукти між собою за допомогою лопатки.
  4. Занурюємо в суху заготівлю шматочки вершкового масла|мастила|. Розм’якшувати його не потрібно, достатньо, щоб воно було кімнатної температури.
  5. Активно вимішуємо всі інгредієнти, перетираючи їх один з одним. Таким чином ми отримуємо дрібну крихту. У ній робимо вирву по центру.
  6. Всипаємо в ямку цукровий пісок та сіль.
  7. Також сюди вливаємо тепле молоко. Достатньо прогріти його до температури 38 градусів.
  8. Починаємо перемішувати масу від країв до центру, таким чином замішуємо гладку грудку однорідного тіста.
  9. Забираємо його у тепле місце на 60 хвилин до повної готовності.
  10. Пісочне тісто для курника готове!
Дивіться також:  Сосиски в тісті в духовці - 10 смачних рецептів

Тісто на сметані для курника

Тісто на сметані для курника – це простий у виконанні та приємний у роботі продукт. Тісто дуже легко замішувати, а потім розгортати і укладати у форму для випічки. З такою основою ваш готовий пиріг порадує привабливим виглядом, яскравим смаком та поживністю.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 800 грн.

Інгредієнти:

  • Борошно – 480 гр.
  • Сметана – 250 грн.
  • Олія соняшникова – 40 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 7 грн.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сіль – 1 год.

Процес приготування:

  1. Просіюємо через сито борошно, додаємо до неї цукор, сіль та сухі дріжджі. Активно розмішуємо.
  2. У борошні робимо ложкою вирву. Додаємо сюди сметану та соду, змішуємо всі продукти.
  3. Додаємо яйце, перемішуємо з борошном та його.
  4. Додаємо олію і замішуємо тісто руками. Рекомендується віддати перевагу маслу без запаху, щоб не зіпсувати смак випічки.
  5. Тісто еластичне, не липне до рук. Воно не повинно бути крутим.
  6. Забираємо тісто в целофановий мішок і залишаємо на 60 хвилин у теплому місці.
  7. Тісто на сметані для курника готове. Приступайте до подальшого приготування апетитного пирога!

Дріжджове тісто для курника

Дріжджове тісто для курника зробить ваш пиріг пишним, рум’яним та неймовірно апетитним. Замісити таке м’яке та еластичне тісто своїми руками нескладно. Продукт вийде досить універсальним та зручним у роботі. Підійде для будь-яких поживних начинок.

Час готування – 1 година 35 хвилин

Час приготування – 25 хвилин

Порції – 950 грн.

Інгредієнти:

  • Борошно – 0,5 кг.
  • Молоко коров’яче – 250 мл.
  • Маргарін – 130 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 год.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 1 год.

Процес приготування:

  1. В об’ємний посуд вливаємо тепле молоко (необхідна температура приблизно 38 градусів). Всипаємо в молоко зазначену міру швидкорозчинних сухих дріжджів. Активно розмішуємо, щоб дріжджі розчинилися.
  2. Додаємо в молоко половину маргарину (раніше його розтоплюємо), засипаємо цукровий пісок та сіль.
  3. Миску із вмістом відправляємо у тепле місце приблизно на 20 хвилин. Краще прикрити рушником.
  4. У масу вводимо залишок маргарину і розбиваємо куряче яйце. Активно розмішуємо.
  5. Починаємо додавати просіяне борошно порціями, відразу втручаючи їх у молочну суміш.
  6. Ретельно вимішуємо тісто.
  7. Отриманий продукт ставимо у тепле місце на 40-60 хвилин.
  8. Дріжджове тісто для курника готове. Можна розкачувати!

Тісто для курника на майонезі

Тісто для курника на майонезі порадує нескладним процесом замішування і вийде дуже зручним у роботі. Таке тісто виходить по-справжньому м’яким, ніжним та еластичним. Крім того, після запікання тісто відрізняється цікавим смаком та апетитним зовнішнім виглядом.

Час готування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 600 грн.

Дивіться також:  Начинка для пиріжків - 10 дуже смачних рецептів начинок для пиріжків з дріжджового тіста

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 гр.
  • Вода – 100 мл.
  • Майонез – 120 грн.
  • Сіль – 1 год.
  • Олія – ​​30 мл.

Процес приготування:

  1. Вибираємо об’ємну миску для замішування. Відправляємо сюди сіль і заливаємо кип’яченою водою, остудженою до кімнатної температури.
  2. Активно розмішуємо та занурюємо сюди майонез.
  3. Збовтуємо все це віночком або вилкою, щоб отримати однорідну суміш.
  4. Просіюємо в неї 350 г борошна і вливаємо олію (беремо продукт без запаху).
  5. Спочатку заважаємо лопаткою, потім руками. Працюємо з тестом, поки воно не стане щільним та еластичним, і не буде липнути до рук.
  6. Повертаємо заготовку в плівку і залишаємо на 30 хвилин у холодильнику.
  7. Тісто для курника на майонезі готове. Приступайте до приготування!

Здобне розсипчасте тісто для курника

Здобне розсипчасте тісто для курника – це проста і універсальна кулінарна ідея. Таке апетитне тісто дуже швидко замісити із найдоступніших продуктів. Працювати з ним легко, і воно підійде для всіх ваших улюблених начинок: м’ясних, картопляних і т.д.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 1 кг

Інгредієнти:

  • Борошно – 550 гр.
  • Маргарін – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сіль – 1 год.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет 9% – 1 год.
  • Оцет столовий 9% – 2 ст.

Процес приготування:

  1. Рекомендується маргарин заздалегідь дістати із холодильника, щоб продукт став кімнатною температурою. Ріжемо його на частини. Маргарин можна відразу викласти у чашку для замісу. Для прискорення процесу можна використовувати кухонний комбайн чи іншу аналогічну техніку.
  2. Всипаємо сюди цукор, сіль і одразу все борошно. Краще її просіяти.
  3. Також доповнюємо продукти содою, яку обов’язково гасимо оцтом.
  4. Перемелюємо всі продукти до отримання однорідного складу. Ми для цього використовуємо комбайн, тож процес йде швидко.
  5. Отриману масу перекладаємо в окрему миску або робочу поверхню. Замішуємо руками і формуємо щільну грудку.
  6. Заготівлю можна загорнути в плівку і дати спокій до етапу розкочування.
  7. Здобне розсипчасте тісто для курника готове. Розкачуйте та наповнюйте апетитною начинкою!

Тісто для курника без дріжджів

Тісто для курника без дріжджів – це дуже проста та універсальна заготівля, яку варто взяти на замітку кожній господині. Таке тісто виходить дуже м’яким, ніжним та еластичним. Готовий курник порадує вас апетитною рум’яною скоринкою з соковитою та поживною начинкою.

Час готування – 35 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 850 грн.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 ст.
  • Молоко коров’яче – 0,75 ст.
  • Олія вершкове/маргарин – 80 гр.
  • Сметана – 80 грн.
  • Сіль – 1 год.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Розпушувач тесту – 1 год.

Процес приготування:

  1. Дістаємо всі необхідні продукти. Вершкове масло розм’якшуємо за кімнатної температури.
  2. У глибоку ємність вливаємо трохи прогріте молоко. Доповнюємо його цукром та сіллю, розмішуємо.
  3. Просіюємо спершу півтори склянки борошна і додаємо розпушувач.
  4. Перемішуємо всі компоненти ложкою або лопаткою.
  5. Доливаємо в заготовку розтоплене вершкове масло|мастило| і викладаємо сметану.
  6. Підсипаємо залишок борошна, що просіює.
  7. Активно все розмішуємо. Через кілька хвилин приступаємо до ручного замісу. Робимо це, доки не отримаємо м’який еластичний продукт.
  8. Забираємо його в пакет і залишаємо на 17-20 хвилин. Можна просто відпочити при кімнатній температурі.
  9. Тісто для курника без дріжджів готове. Використовуйте за призначенням!