Тісто для пельменів на окропі – 7 рецептів, як приготувати заварне тісто еластичне

Супер-тісто на окропі для пельменів

Щоб зробити смачні пельмені в умовах домашньої кухні, досвідчені кулінари радять використовувати супер-тісто. Щоправда, для його приготування знадобиться вже інший набір продуктів:

  • 2 сирі яйця;
  • 50 грам вершкового масла;
  • 480 грам борошна;
  • щіпка солі;
  • 250 мілілітрів окропу.

Методика приготування напівфабрикату:

  • У каструлі закип’ятити воду.
  • Покласти в неї шматочок масла і посолити. Дочекатися, поки продукти розчиняться.
  • Засипати частину борошна (160 грам) і швиденько перемішати.
  • По черзі вбити яйця. Спочатку перемішувати ложкою, а потім, коли маса трохи охолоне, руками.
  • Повільно, невеликими порціями ввести муку. Як тільки тісто перестане липнути до рук, заміс можна припинити.
  • Напівфабрикат обернути плівкою і дати йому 30 хвилин відпочити.

Вийде просто чудове тісто: м’яке, податливе, міцне і дуже еластичне. Його легко розгортати, а готові вироби після ліплення не тріскаються. Крім того, вони не розпадаються під час варіння, залишаючись цілими і апетитними.

Дивіться також:  Локшина для лагмана своїми руками – 2 рецепта приготування