Тісто для пельменів на воді – універсальний напівфабрикат, який використовують для приготування різних страв, а не тільки пельменів. У добірці зібрані різні рецепти, повторити які не складе особливих труднощів. Бюджетні компоненти є на кухні майже завжди. Тісто готують із холодною, гарячою і навіть мінеральною водою.
Традиційне тісто для пельменів на воді з яйцями
Класичне тісто для пельменів на воді із яйцями готується досить просто. Змішати інгредієнти зможе будь-хто. Тісто використовують не лише за призначенням. З нього виходять смачні домашні коржики. Для приготування тіста найчастіше використовую борошно вищого гатунку.
Інгредієнти:
на – 1 порції
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Вода – 250 мл.
- Сіль – ½ ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
Як приготувати пельмені на воді з яйцями? Підготувавши інгредієнти, в об’ємну миску просіюємо 600 г борошна. Збираємо її гіркою, а центром робимо поглиблення. Кладемо в нього сіль.
Далі розбиваємо у поглиблення яйце.
Перемішавши дерев’яною ложкою, поступово вводимо холодну воду та замішуємо тісто.
Заливаємо рафіновану олію.
Коли важко заважати масу ложкою, продовжуємо вимішувати тісто руками.
Збираємо тісто в ком і складаємо в чашу. Прикривши ємність плівкою чи рушником, даємо постояти третину години.
Через зазначений час тісто, що відпочило, стане зручніше в роботі.
Тісто для пельменів на воді з яйцями готове! Використовуємо його за призначенням. Смачного!
Еластичне тісто для пельменів на воді
Еластичне тісто для пельменів на воді не потребує спеціальних професійних навичок. Замісити прісне тісто легко вийде навіть у дилетанта. Прості компоненти знайдуться на будь-якій кухні. Тісто виходить м’яким, податливим та зручним у застосуванні.
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 30
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 5 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Вода – 1 ст.
- Сіль – 1 ч.л.
Процес приготування:
- У чашу для замісу виливаємо склянку води. Можна використовувати як сиру воду, і кип’ячену. Кладемо сіль і перемішуємо.
- Розбиваємо яйця і добре розмішуємо віночком.
- Беремо окрему ємність і за допомогою сита просіюємо борошно від сміток і збагачуємо його киснем. Склянку борошна відставляємо убік.
- До чотирьох склянок борошна, що просіює і зібране гіркою, вливаємо масу з води і яєць, попередньо зробивши в центрі поглиблення.
- Перемішуємо лопаткою по колу.
- Коли маса стане досить однорідною, викладаємо її на робочу поверхню, присипану мукою. Активно вимішуємо масу руками, просіюючи борошно із п’ятої склянки. Місимо, поки тісто не набуде бажаної консистенції.
- Готове тісто складаємо у пакет. Даємо відлежати, залишивши на півгодини.
- Через вказаний час знову обминаємо тісто.
- Тепер використовуємо тісто за призначенням.
- Залишки заморожуємо чи готуємо інші страви. Смачного!
Смачне тісто для пельменів на мінеральній воді
Смачне тісто для пельменів на мінеральній воді готується швидко та просто. Воно виходить податливим та зручним у роботі. Універсальна заготовка ідеальна для заморожування. З таким тестом можна зробити заготовки про запас. Тісто на мінералці ідеальне для коржів, пельменів, вареників та інших подібних страв.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порцій – 1
Інгредієнти:
- тісто:
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода мінеральна – 125 мл.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
- Начинка:
- Свинячий фарш – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
- Готуємо інгредієнти. Відважуємо 350 г борошна, беремо яйце, відміряємо 125 мл мінералки і 2 столові ложки рослинної олії. Борошно зазвичай використовую вищого сорту.
- В об’ємну миску виливаємо мінералку та розбиваємо яйце. Заливаємо рафіновану олію та кладемо сіль.
- Активно розмішуємо. Суміш може пінитися.
- Борошно просіюємо частинами і відразу вимішуємо.
- Таким чином додаємо залишки борошна та формуємо масу в кулю. Загортаємо в плівку або пакет і даємо відлежати за кімнатних умов чверть години. Після «відпочинку» воно стане зручнішим у роботі.
- Поки тісто відлежується, перекручуємо м’ясо чи курку через м’ясорубку або готуємо начинку вже з готового фаршу, додавши до смаку спеції та цибулю, що покришить кубиком. У процесі приготування домашнього фаршу цибулю те саме можна перекрутити. Коли начинка буде готова, приступаємо до ліплення пельменів, приготування вареників або чебуреків.
- Готуємо вироби звичним способом. Тісто, що залишилося, можна заморозити або використовувати для приготування інших страв. Я волію повністю використовувати тісто, заготовивши різні домашні напівфабрикати та заморозивши. Це чудовий спосіб заощадити час для зайнятих людей.
- Дістаємо готові пельмені за допомогою шумівки.
- Подаємо частування.
- Смачного!
Заварне тісто для пельменів на окропі
Заварне тісто для пельменів на окропі – це найпопулярніший вид універсального тіста, який готується за лічені хвилини. З таким тестом вироби завжди залишаються цілими і добре переносять заморожування. Заварне тісто підходить не тільки для пельменів, але і для мантів, вареників та равіолі.
Час приготування – 2 год. 00 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порцій – 1
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 200 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
- Олія – 3 ст.л.
Процес приготування:
- Готуємо продукти.
- Беремо глибоку чашу і просіюємо 320 г борошна. Решту борошна залишаємо для підпилу робочої поверхні.
- У центрі робимо ямку і вливаємо 3 столові ложки рафінованої олії.
- Доводимо до кипіння 200 мл води і заливаємо в поглиблення. Кладемо чайну ложку солі. Перемішуємо ложкою і даємо трохи охолонути. Сіль можна розвести в окропі, а потім вилити до борошна.
- Після чого розбиваємо промите та обсушене яйце, зазвичай категорії С1.
- Масу місимо руками до гладкості на столі, посипаному борошном, що залишилося.
- Скачати кулю кладемо в чашу, прикриваємо і даємо «відпочити» півгодини. Після цього ще раз добре вимішуємо, розтягуючи тісто.
- Даємо ще відлежатись, прикривши плівкою. Поки тісто відпочиває, готуємо начинку. Через годину ліпимо пельмені. Смачного!
Тісто для пельменів на крижаній воді
Тісто для пельменів на крижаній воді – це елементарний рецепт із трьох простих інгредієнтів, який готується за кілька хвилин. Універсальне тісто використовують для мантів, пельменів, чебуреків, вареників та хінкалі. Для мене цей рецепт ідеальний у всіх відносинах і ніколи не підводить. Вироби залишаються цілими та виглядають апетитно.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 1
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Вода крижана – 250 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
Процес приготування:
- Готуємо інгредієнти.
- Беремо глибоку чашу і через дрібне сито пропускаємо 500 г пшеничного борошна. Я завжди використовую тільки вищий сорт.
- Набираємо склянку холодної води з-під крана і відправляємо в морозилку, поки на поверхні не з’явиться крижана кірка. У крижану воду всипаємо сіль і активно розмішуємо, доки вона повністю не розчиниться.
- У просіяному борошні робимо ямку і порціями вливаємо крижану воду. Швидко замішуємо.
- Спершу тісто здасться надто тугим. Відправляємо його в миску та накриваємо. Даємо відлежати протягом півгодини. Воно стане еластичним та зручним у роботі.
- Поки тісто відпочиває, готуємо начинку. Потім розкочуємо тісто і використовуємо для ліплення пельменів або інших виробів, які можна заморозити про запас.
- Рекомендую скористатися рецептом. З ним можна запастися різними домашніми напівфабрикатами.
- Спосіб ліплення вибираємо самостійно.
- Смачного!
Просте тісто для пельменів на воді без яєць
Просте тісто для пельменів на воді без яєць готується за лічені хвилини з простих інгредієнтів, які практично є вдома. Прісне тісто використовують не тільки для приготування пельменів. З нього виходять дуже смачні коржики. Відмінний вихід, коли вдома немає хлібобулочних виробів.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 1
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 3 ст.
- Вода – 200 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
- У глибоку ємність виливаємо 200 мл холодної кип’яченої води і солимо. Добре перемішуємо до розчинення кристаликів.
- До рідини, що вийшла, через дрібне сито просіюємо склянку борошна.
- Розмішуємо до гладкого стану.
- У кілька прийомів вводимо просіяне борошно, що залишилося.
- Добре вимішуємо.
- Коли масу неможливо буде перемішувати ложкою, збираємо тісто в кому і перекладаємо на дошку, трохи підсипавши муки.
- Поливаємо олією без запаху і продовжуємо вимішувати руками, поки вона не перестане липнути до долонь.
- Після чого прикриваємо серветкою та залишаємо для «відпочинку». Не гаючи часу, готуємо начинку для пельменів або вареників.
- Через деякий час починаємо працювати з тестом і готувати улюблені страви. Смачного!
Еластичне тісто для пельменів на воді з яйцями та олією
Еластичне тісто для пельменів на воді з яйцями та олією готується простіше не придумаєш. Всі продукти завжди є вдома, а якщо ні – не проблема сходити до найближчого магазину. Елементарний процес зможе повторити навіть дитина. Таке тісто використовують не тільки для ліплення пельменів, але і для великої різноманітності смачних страв.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 200 мл.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Олія – 1 ст.л.
Процес приготування:
- Відважуємо компоненти. Через дрібне сито пропускаємо 500 грамів пшеничного борошна, щоб позбавитися сміток і наситити його киснем.
- У чашу виливаємо 200 мл води. Розбиваємо яйце і солимо. Розмішуємо до однорідності.
- Далі наливаємо рафіновану олію.
- Поступово всипаємо попередньо просіяне через сито борошно.
- Добре перемішуємо ложкою.
- Коли буде неможливо заважати ложкою, припиливши стіл борошном, перекладаємо тісто і починаємо активно вимішувати руками. Після чого збираємо масу в кому, прикривши чистим рушником, залишаємо на 20-30 хвилин.
- Через вказаний час знову вимішуємо та використовуємо за призначенням. Розкочуємо, готуємо улюблені страви та пригощаємо близьких. Залишки такого тіста можна зберігати у холодильнику кілька днів або заморозити. Смачного!
Пельменне тісто на воді у хлібопічці
Пельменне тісто на воді у хлібопічці – це рецепт для зайнятих господинь та тих, хто не любить працювати з тестом. Заміс відбувається автоматично, що значно економить час. Таке тісто використовують не тільки для ліплення пельменів, але і для чебуреків, мантів та вареників.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порцій – 1
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 220 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
- Олія рослинна рафінована – 3 ст.л.
Процес приготування:
- Готуємо інгредієнти відповідно до грамівок, зазначених вище.
- Воду виливаємо в ємність та розбиваємо яйце. Кладемо сіль і добре перемішуємо.
- Рідину, що вийшла, виливаємо в чашу хлібопічки. Додаємо 3 столові ложки олії без запаху.
- Сюди ж через сито пропускаємо 500 г борошна.
- Відерце розміщуємо у хлібопічці. Закриваємо прилад. На панелі натискаємо “Прісне тісто”. Час замісу залежить від марки та моделі хлібопічки. У мене на це йде 15 хвилин.
- Як тільки мине час, дістаємо готове тісто та перекладаємо у пакет. Залишаємо хвилин на 25-30 для «відпочинку».
- Через вказаний час тісто готове до роботи.
- Ліпимо пельмені, варимо і насолоджуємося домашньою кухнею. Смачного!