Тісто для пельменів на воді класичне – 8 смачних рецептів у домашніх умовах

Тісто для пельменів на воді – універсальний напівфабрикат, який використовують для приготування різних страв, а не тільки пельменів. У добірці зібрані різні рецепти, повторити які не складе особливих труднощів. Бюджетні компоненти є на кухні майже завжди. Тісто готують із холодною, гарячою і навіть мінеральною водою.

Традиційне тісто для пельменів на воді з яйцями

Класичне тісто для пельменів на воді із яйцями готується досить просто. Змішати інгредієнти зможе будь-хто. Тісто використовують не лише за призначенням. З нього виходять смачні домашні коржики. Для приготування тіста найчастіше використовую борошно вищого гатунку.

Інгредієнти:

на – 1 порції

  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Вода – 250 мл.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія – ​​2 ст.л.

Процес приготування:

Як приготувати пельмені на воді з яйцями? Підготувавши інгредієнти, в об’ємну миску просіюємо 600 г борошна. Збираємо її гіркою, а центром робимо поглиблення. Кладемо в нього сіль.

Далі розбиваємо у поглиблення яйце.

Перемішавши дерев’яною ложкою, поступово вводимо холодну воду та замішуємо тісто.

Заливаємо рафіновану олію.

Коли важко заважати масу ложкою, продовжуємо вимішувати тісто руками.

Збираємо тісто в ком і складаємо в чашу. Прикривши ємність плівкою чи рушником, даємо постояти третину години.

Через зазначений час тісто, що відпочило, стане зручніше в роботі.

Тісто для пельменів на воді з яйцями готове! Використовуємо його за призначенням. Смачного!

Еластичне тісто для пельменів на воді

Еластичне тісто для пельменів на воді не потребує спеціальних професійних навичок. Замісити прісне тісто легко вийде навіть у дилетанта. Прості компоненти знайдуться на будь-якій кухні. Тісто виходить м’яким, податливим та зручним у застосуванні.

Час приготування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 30

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 5 ст.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. У чашу для замісу виливаємо склянку води. Можна використовувати як сиру воду, і кип’ячену. Кладемо сіль і перемішуємо.
  2. Розбиваємо яйця і добре розмішуємо віночком.
  3. Беремо окрему ємність і за допомогою сита просіюємо борошно від сміток і збагачуємо його киснем. Склянку борошна відставляємо убік.
  4. До чотирьох склянок борошна, що просіює і зібране гіркою, вливаємо масу з води і яєць, попередньо зробивши в центрі поглиблення.
  5. Перемішуємо лопаткою по колу.
  6. Коли маса стане досить однорідною, викладаємо її на робочу поверхню, присипану мукою. Активно вимішуємо масу руками, просіюючи борошно із п’ятої склянки. Місимо, поки тісто не набуде бажаної консистенції.
  7. Готове тісто складаємо у пакет. Даємо відлежати, залишивши на півгодини.
  8. Через вказаний час знову обминаємо тісто.
  9. Тепер використовуємо тісто за призначенням.
  10. Залишки заморожуємо чи готуємо інші страви. Смачного!

Смачне тісто для пельменів на мінеральній воді

Смачне тісто для пельменів на мінеральній воді готується швидко та просто. Воно виходить податливим та зручним у роботі. Універсальна заготовка ідеальна для заморожування. З таким тестом можна зробити заготовки про запас. Тісто на мінералці ідеальне для коржів, пельменів, вареників та інших подібних страв.

Дивіться також:  Тісто на курник – 7 рецептів приготування

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • тісто:
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода мінеральна – 125 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Начинка:
  • Свинячий фарш – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти. Відважуємо 350 г борошна, беремо яйце, відміряємо 125 мл мінералки і 2 столові ложки рослинної олії. Борошно зазвичай використовую вищого сорту.
  2. В об’ємну миску виливаємо мінералку та розбиваємо яйце. Заливаємо рафіновану олію та кладемо сіль.
  3. Активно розмішуємо. Суміш може пінитися.
  4. Борошно просіюємо частинами і відразу вимішуємо.
  5. Таким чином додаємо залишки борошна та формуємо масу в кулю. Загортаємо в плівку або пакет і даємо відлежати за кімнатних умов чверть години. Після «відпочинку» воно стане зручнішим у роботі.
  6. Поки тісто відлежується, перекручуємо м’ясо чи курку через м’ясорубку або готуємо начинку вже з готового фаршу, додавши до смаку спеції та цибулю, що покришить кубиком. У процесі приготування домашнього фаршу цибулю те саме можна перекрутити. Коли начинка буде готова, приступаємо до ліплення пельменів, приготування вареників або чебуреків.
  7. Готуємо вироби звичним способом. Тісто, що залишилося, можна заморозити або використовувати для приготування інших страв. Я волію повністю використовувати тісто, заготовивши різні домашні напівфабрикати та заморозивши. Це чудовий спосіб заощадити час для зайнятих людей.
  8. Дістаємо готові пельмені за допомогою шумівки.
  9. Подаємо частування.
  10. Смачного!

Заварне тісто для пельменів на окропі

Заварне тісто для пельменів на окропі – це найпопулярніший вид універсального тіста, який готується за лічені хвилини. З таким тестом вироби завжди залишаються цілими і добре переносять заморожування. Заварне тісто підходить не тільки для пельменів, але і для мантів, вареників та равіолі.

Час приготування – 2 год. 00 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – ​​3 ст.л.

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти.
  2. Беремо глибоку чашу і просіюємо 320 г борошна. Решту борошна залишаємо для підпилу робочої поверхні.
  3. У центрі робимо ямку і вливаємо 3 столові ложки рафінованої олії.
  4. Доводимо до кипіння 200 мл води і заливаємо в поглиблення. Кладемо чайну ложку солі. Перемішуємо ложкою і даємо трохи охолонути. Сіль можна розвести в окропі, а потім вилити до борошна.
  5. Після чого розбиваємо промите та обсушене яйце, зазвичай категорії С1.
  6. Масу місимо руками до гладкості на столі, посипаному борошном, що залишилося.
  7. Скачати кулю кладемо в чашу, прикриваємо і даємо «відпочити» півгодини. Після цього ще раз добре вимішуємо, розтягуючи тісто.
  8. Даємо ще відлежатись, прикривши плівкою. Поки тісто відпочиває, готуємо начинку. Через годину ліпимо пельмені. Смачного!
Дивіться також:  Як відварити рис – 14 правильних і смачних рецептів приготування в каструлі, в мультиварці і мікрохвильовці

Тісто для пельменів на крижаній воді

Тісто для пельменів на крижаній воді – це елементарний рецепт із трьох простих інгредієнтів, який готується за кілька хвилин. Універсальне тісто використовують для мантів, пельменів, чебуреків, вареників та хінкалі. Для мене цей рецепт ідеальний у всіх відносинах і ніколи не підводить. Вироби залишаються цілими та виглядають апетитно.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Вода крижана – 250 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти.
  2. Беремо глибоку чашу і через дрібне сито пропускаємо 500 г пшеничного борошна. Я завжди використовую тільки вищий сорт.
  3. Набираємо склянку холодної води з-під крана і відправляємо в морозилку, поки на поверхні не з’явиться крижана кірка. У крижану воду всипаємо сіль і активно розмішуємо, доки вона повністю не розчиниться.
  4. У просіяному борошні робимо ямку і порціями вливаємо крижану воду. Швидко замішуємо.
  5. Спершу тісто здасться надто тугим. Відправляємо його в миску та накриваємо. Даємо відлежати протягом півгодини. Воно стане еластичним та зручним у роботі.
  6. Поки тісто відпочиває, готуємо начинку. Потім розкочуємо тісто і використовуємо для ліплення пельменів або інших виробів, які можна заморозити про запас.
  7. Рекомендую скористатися рецептом. З ним можна запастися різними домашніми напівфабрикатами.
  8. Спосіб ліплення вибираємо самостійно.
  9. Смачного!

Просте тісто для пельменів на воді без яєць

Просте тісто для пельменів на воді без яєць готується за лічені хвилини з простих інгредієнтів, які практично є вдома. Прісне тісто використовують не тільки для приготування пельменів. З нього виходять дуже смачні коржики. Відмінний вихід, коли вдома немає хлібобулочних виробів.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 3 ст.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. У глибоку ємність виливаємо 200 мл холодної кип’яченої води і солимо. Добре перемішуємо до розчинення кристаликів.
  2. До рідини, що вийшла, через дрібне сито просіюємо склянку борошна.
  3. Розмішуємо до гладкого стану.
  4. У кілька прийомів вводимо просіяне борошно, що залишилося.
  5. Добре вимішуємо.
  6. Коли масу неможливо буде перемішувати ложкою, збираємо тісто в кому і перекладаємо на дошку, трохи підсипавши муки.
  7. Поливаємо олією без запаху і продовжуємо вимішувати руками, поки вона не перестане липнути до долонь.
  8. Після чого прикриваємо серветкою та залишаємо для «відпочинку». Не гаючи часу, готуємо начинку для пельменів або вареників.
  9. Через деякий час починаємо працювати з тестом і готувати улюблені страви. Смачного!
Дивіться також:  Страви зі свинини — 42 рецепта приготування м’яса

Еластичне тісто для пельменів на воді з яйцями та олією

Еластичне тісто для пельменів на воді з яйцями та олією готується простіше не придумаєш. Всі продукти завжди є вдома, а якщо ні – не проблема сходити до найближчого магазину. Елементарний процес зможе повторити навіть дитина. Таке тісто використовують не тільки для ліплення пельменів, але і для великої різноманітності смачних страв.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 200 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування:

  1. Відважуємо компоненти. Через дрібне сито пропускаємо 500 грамів пшеничного борошна, щоб позбавитися сміток і наситити його киснем.
  2. У чашу виливаємо 200 мл води. Розбиваємо яйце і солимо. Розмішуємо до однорідності.
  3. Далі наливаємо рафіновану олію.
  4. Поступово всипаємо попередньо просіяне через сито борошно.
  5. Добре перемішуємо ложкою.
  6. Коли буде неможливо заважати ложкою, припиливши стіл борошном, перекладаємо тісто і починаємо активно вимішувати руками. Після чого збираємо масу в кому, прикривши чистим рушником, залишаємо на 20-30 хвилин.
  7. Через вказаний час знову вимішуємо та використовуємо за призначенням. Розкочуємо, готуємо улюблені страви та пригощаємо близьких. Залишки такого тіста можна зберігати у холодильнику кілька днів або заморозити. Смачного!

Пельменне тісто на воді у хлібопічці

Пельменне тісто на воді у хлібопічці – це рецепт для зайнятих господинь та тих, хто не любить працювати з тестом. Заміс відбувається автоматично, що значно економить час. Таке тісто використовують не тільки для ліплення пельменів, але і для чебуреків, мантів та вареників.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 220 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Олія рослинна рафінована – 3 ст.л.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти відповідно до грамівок, зазначених вище.
  2. Воду виливаємо в ємність та розбиваємо яйце. Кладемо сіль і добре перемішуємо.
  3. Рідину, що вийшла, виливаємо в чашу хлібопічки. Додаємо 3 столові ложки олії без запаху.
  4. Сюди ж через сито пропускаємо 500 г борошна.
  5. Відерце розміщуємо у хлібопічці. Закриваємо прилад. На панелі натискаємо “Прісне тісто”. Час замісу залежить від марки та моделі хлібопічки. У мене на це йде 15 хвилин.
  6. Як тільки мине час, дістаємо готове тісто та перекладаємо у пакет. Залишаємо хвилин на 25-30 для «відпочинку».
  7. Через вказаний час тісто готове до роботи.
  8. Ліпимо пельмені, варимо і насолоджуємося домашньою кухнею. Смачного!