Тісто для пельменів та вареників, які не розварюються – це напівфабрикат, який готується максимально швидко та відмінно піддається заморожуванню. Існують різноманітні варіанти рецептів, найпопулярніші сьогодні розглянемо у цій добірці. Універсальне тісто можна використовувати не тільки для приготування пельменів та вареників, а також для виготовлення чебуреків, хінкалі та аналогічних частування з солодкими або солоними наповненнями.
Класичне тісто для пельменів та вареників, які не розварюються
Класичне тісто для пельменів та вареників, які не розварюються, втілюється у життя максимально просто. Замісити тісто не складе жодних труднощів, навіть якщо робити це вперше. 15 хвилин знайдеться у всіх, а використовувати універсальну заготівлю можна для приготування різноманітних страв із наповненнями.
Інгредієнти:
на – 1 порції
- Борошно пшеничне – 390 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 130 мл. (тепле)
- Вода тепла – 70 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
- Борошно пшеничне – для посипання
Процес приготування:
Як приготувати ідеальне тісто для пельменів та вареників, які не розварюються? Дістаємо продукти.
У високу чашку засипаємо 200 г пшеничного борошна вищого ґатунку. У центрі робимо лунку. Всипаємо сіль до смаку. Окремо збовтуємо яйце і вливаємо у заглиблення.
Змішавши тепле молоко та воду, вливаємо в чашу. Перемішуємо і вводимо порційно борошно, що залишилося.
Припилюємо чистий стіл борошном. Вивантажуємо тісто та замішуємо до гладкості.
Формуємо заготівлю округлої форми.
У середині тестяної кулі великим пальцем робимо поглиблення та заливаємо чайну ложку соняшникової олії. Місимо руками.
Прикривши тісто плівкою або чашею, даємо постояти і відпочити 40 хвилин.
Гладка еластична заготовка готова до використання.
Тісто для пельменів та вареників, які не розварюються готове! Заготовляємо напівфабрикати, кладемо в морозильну камеру або одразу відправляємо варитися. Смачного!
Ідеальне тісто для пельменів та вареників у планетарному міксері
Ідеальне тісто для пельменів та вареників у планетарному міксері виходить еластичним і чудово піддається заморожуванню. Для реалізації рецепту будуть потрібні прості компоненти, які є на кухні у всіх. Заміс тесту триває трохи більше 10 хвилин. Після чого йому потрібно відпочити. Ця процедура і робить його ідеальним і податливим у роботі.
Час приготування – 1 год. 40 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порцій – 1
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Вода – 150 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
Процес приготування:
- Готуємо продукти за списком. Дістаємо планетарний міксер.
- У ємність розбиваємо яйця та заливаємо 150 мілілітрів води. Повинно вийде 250 мл рідких компонентів. Солимо. Перемішуємо до однорідності.
- У чашу міксера висипаємо борошно, що просіює. Зробивши поглиблення центром, заливаємо рідину.
- Запускаємо прилад на нульовій швидкості та перемішуємо рівно хвилину. Після цього перемикаємо на першу швидкість і замішуємо тісто протягом 9 хвилин. Після чого дістаємо тісто.
- Воно виходить м’яким.
- Залишаємо тісто на півгодини під плівкою.
- Після чого обминаємо та залишаємо ще на 1 годину під плівкою. Після чого перекладаємо на робочу поверхню, припорошену мукою.
- Скочуємо «ковбаску» і розрізаємо на частини.
- Формуємо круглі заготовки та використовуємо для виготовлення вареників та пельменів. Смачного!
Заварне тісто для пельменів та вареників на окропі з яйцем та олією
Заварне тісто для пельменів та вареників на окропі з яйцем і олією готується легко і досить швидко. Універсальна заготовка ідеальна не тільки для ліплення вареників та пельменів. З нього також виходять чудові вироби з м’ясними, овочевими, ягідними наповнювачами або прості коржі.
Час приготування – 1 год. 10 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 1
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 250 мл.
- Сіль за смаком.
- Олія – 4 ст.л.
Процес приготування:
- Підготувавши складові, доводимо до кипіння воду та відміряємо необхідну кількість борошна. Залежно від характеристик продукту – сорту, помелу, вологості, її кількість може відрізнятись.
- Взявши широку ємність, просіюємо її борошно, використовуючи сито, одночасно видаляючи порошини і збагачуючи борошно киснем.
- Всипаємо сіль. До борошна заливаємо 4 столові ложки олії.
- Перемішуємо.
- Вода закипіла. Заливаємо окріп у миску до борошна та олії. Даємо охолонути. Вбиваємо 1 промите яйце.
- Замішуємо тісто і збираємо у кулю. Прикриваємо рушником або загортаємо тісто у пакет. Готуємо м’ясну начинку для пельменів або іншу для вареників.
- Беремо тісто, що відпочило, і розкочуємо. Ділимо тісто на заготовки та ліпимо улюблені вироби. Варимо в окропі. Дістаємо шумівкою та розкладаємо по порціях. Подаємо до столу. Смачного!
Тісто для вареників та пельменів без яєць
Тісто для вареників та пельменів без яєць – це популярна та ідеальна в роботі заготівля, для здійснення якої не потрібно жодних дорогих продуктів. Усі компоненти можна знайти вдома. Безперешкодно повторити просте приготування вийде навіть у підлітків.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 1
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 2 ст.
- Окріп – 1 ст.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
- Беремо місткий посуд, що підходить для замісу тіста. Через сито в неї засипаємо дві склянки пшеничного борошна.
- Засипаємо необхідну кількість солі, яку регулюємо за своїми смаковими уподобаннями. Поєднуємо сухі компоненти.
- Вливаємо столову ложку олії без запаху.
- Додаємо другу.
- Потроху вводимо заздалегідь підготовлену склянку окропу.
- Не перестаючи вимішувати ложкою, доливаємо гарячу рідину.
- Далі починаємо замішувати тісто руками. Довівши масу до однорідного стану і зібравши тісто в кому, можна відразу переходити до розкочування.
- Я зазвичай даю відпочити, залишивши на 10-15 хвилин. Така процедура робить заготівлю податливою у роботі. Поки тісто відлежується, готуємо наповнювачі. Для цього можна використовувати як солодкі, і солоні продукти. З тесту, що «відпочив», готуємо улюблені вироби. Варимо у заздалегідь підготовленому окропі. Смачного!
Еластичне тісто на воді для пельменів та вареників
Еластичне тісто на воді для пельменів та вареників добре тримає форму і чудово піддається заморожуванню. Приготування універсальної заготовки не займе багато часу і не вимагатиме дорогих інгредієнтів. З такої заготовки виходять ідеальні вироби з будь-якою начинкою. Навіть вареники із соковитими ягодами чудово тримають форму та мають привабливий зовнішній вигляд.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 3 ст.
- Вода – 1 ст.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Яйце – 3 шт.
- Начинка – 500 гр.
Процес приготування:
- Готуємо продукти.
- Беремо широкий посуд і просіюємо 3 склянки пшеничного борошна.
- В окремому посуді змішуємо 3 яйця, сіль та половину склянки води.
- Розбовтавши до однорідності, всипаємо борошно, що просіює, і замішуємо тісто. Вливаючи залишки води, збираємо тісто в кому.
- Прикриваємо м’яке тісто бавовняною серветкою. Залишаємо на півгодини, щоб тісто відпочило. Не гаючи часу, готуємо начинку. Через деякий час розкочуємо еластичне тісто і ліпимо вареники або пельмені.
- Доводимо до кипіння каструлю з водою та варимо вироби. Готову страву подаємо зі сметаною чи іншим соусом. Смачного!
Тісто для вареників та пельменів на кефірі
Тісто для вареників та пельменів на кефірі готується з мінімальної кількості складових. Кефір можна використовувати з будь-яким вмістом жиру. Залежно від жирності кефіру та вологості, сорту та помелу борошна, її кількість може змінюватися. Тому в процесі замішування борошно вводиться порційно.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порцій – 1
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Кефір – 200 мл.
- Сіль – 0,5 ч.л.
Процес приготування:
- Викладаємо продукти на робочий стіл. Кефір використовуємо будь-яку жирність.
- У високий посуд заливаємо вказану кількість холодного кефіру. Кладемо половину чайної ложки солі. Розмішавши, просіюємо 300 г пшеничного борошна.
- Починаємо місити тісто руками.
- Вимісивши тісто до еластичного стану, посипаємо верх мукою, кладемо в пакет або загортаємо в харчову плівку. Кладемо в холодильник. Залишаємо на 3-4 години або на ніч.
- Через вказаний час використовуємо тісто для приготування улюблених страв.
- Смачного!
Тісто для вареників та пельменів на мінеральній воді
Тісто для вареників і пельменів на мінеральній воді виходить еластичним, добре піддається розкочування і при цьому не рветься. Вареники та пельмені виглядають привабливо і при варінні зберігають цілісність. Пружне тісто застосовується для виготовлення будь-яких виробів з начинкою, равіолі чи хінкалі. Замішується воно просто і не завдасть ніяких незручностей.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 450 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода мінеральна – 1 ст.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
- Олія – 2 ст.л.
Процес приготування:
- Збираємо продукти для універсального випробування.
- Просіявши через сито борошно, насичуємо його киснем і засипаємо у високу ємність. Зазвичай використовують пшеничну вищого чи першого сорту. Для прихильників здорового харчування підійде борошно грубого помелу.
- З серединки розгрібаємо борошно до країв, створюючи по центру заглиблення. У отвір заливаємо сире яйце.
- Всипаємо по половині чайної ложки солі та цукрового піску.
- Вливаємо 2 столові ложки олії.
- Заливаємо трохи мінералки.
- Розмішавши, потроху вводимо мінеральну воду, що залишилася. Вимішуємо тісто.
- Переклавши на припорошену мукою поверхню, вимішуємо, поки маса не придбає круту і еластичну текстуру і збираємо в кому.
- Накривши чистою бавовняною серветкою, залишаємо «відпочити» на 15-20 хвилин. Через деякий час використовуємо заготівлю для виготовлення виробів з начинкою. Смачного!
Найкраще тісто для пельменів та вареників у хлібопічці
Найкраще тісто для пельменів та вареників у хлібопічці вийде навіть у новачка. Адже для його приготування не потрібно докладати жодних зусиль. Весь процес відбувається автоматично. Тісто виходить пружним та еластичним. При варінні залишає привабливу форму і не рветься.
Час приготування – 1 год. 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 1 гатунку – 450 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 210 мл.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Процес приготування:
- Готуємо інгредієнти.
- Відважуємо 450 г пшеничного борошна першого сорту.
- У цебро хлібопічки встановлюємо лопатку. У ємність висипаємо борошно та сіль. Розбиваємо яйце та вливаємо воду. Вибираємо в Меню програму 23. Автоматично запуститься таймер на 20 хвилин. Натиснувши “Старт”, почнеться заміс. Тим часом можна приготувати начинку. Для начинки у фарш додати подрібнену цибулю та сіль.
- Через 20 хвилин процес замісу закінчиться. Відкриваємо хлібопічку та дістаємо тісто. За бажання даємо тесту «відпочити» хоча б півгодини.
- Начинка та тісто готові, можна діяти далі.
- Ліпимо пельмені або вареники.
- Якщо вийшло багато заготовок, їх можна заморозити та використовувати, коли немає часу на приготування.
- Із залишків тіста можна приготувати домашню локшину. Спосіб нарізки вибираємо самостійно.
- Варимо вироби звичним способом, дістаємо шумівкою та подаємо до обіднього столу. Смачного!