Тісто для пельменів та вареників, які не розварюються – 8 ідеальних рецептів у домашніх умовах

Тісто для пельменів та вареників, які не розварюються – це напівфабрикат, який готується максимально швидко та відмінно піддається заморожуванню. Існують різноманітні варіанти рецептів, найпопулярніші сьогодні розглянемо у цій добірці. Універсальне тісто можна використовувати не тільки для приготування пельменів та вареників, а також для виготовлення чебуреків, хінкалі та аналогічних частування з солодкими або солоними наповненнями.

Класичне тісто для пельменів та вареників, які не розварюються

Класичне тісто для пельменів та вареників, які не розварюються, втілюється у життя максимально просто. Замісити тісто не складе жодних труднощів, навіть якщо робити це вперше. 15 хвилин знайдеться у всіх, а використовувати універсальну заготівлю можна для приготування різноманітних страв із наповненнями.

Інгредієнти:

на – 1 порції

  • Борошно пшеничне – 390 гр.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 130 мл. (тепле)
  • Вода тепла – 70 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Борошно пшеничне – для посипання

Процес приготування:

Як приготувати ідеальне тісто для пельменів та вареників, які не розварюються? Дістаємо продукти.

У високу чашку засипаємо 200 г пшеничного борошна вищого ґатунку. У центрі робимо лунку. Всипаємо сіль до смаку. Окремо збовтуємо яйце і вливаємо у заглиблення.

Змішавши тепле молоко та воду, вливаємо в чашу. Перемішуємо і вводимо порційно борошно, що залишилося.

Припилюємо чистий стіл борошном. Вивантажуємо тісто та замішуємо до гладкості.

Формуємо заготівлю округлої форми.

У середині тестяної кулі великим пальцем робимо поглиблення та заливаємо чайну ложку соняшникової олії. Місимо руками.

Прикривши тісто плівкою або чашею, даємо постояти і відпочити 40 хвилин.

Гладка еластична заготовка готова до використання.

Тісто для пельменів та вареників, які не розварюються готове! Заготовляємо напівфабрикати, кладемо в морозильну камеру або одразу відправляємо варитися. Смачного!

Ідеальне тісто для пельменів та вареників у планетарному міксері

Ідеальне тісто для пельменів та вареників у планетарному міксері виходить еластичним і чудово піддається заморожуванню. Для реалізації рецепту будуть потрібні прості компоненти, які є на кухні у всіх. Заміс тесту триває трохи більше 10 хвилин. Після чого йому потрібно відпочити. Ця процедура і робить його ідеальним і податливим у роботі.

Час приготування – 1 год. 40 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода – 150 мл.
  • Сіль – 1 ч.л.

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти за списком. Дістаємо планетарний міксер.
  2. У ємність розбиваємо яйця та заливаємо 150 мілілітрів води. Повинно вийде 250 мл рідких компонентів. Солимо. Перемішуємо до однорідності.
  3. У чашу міксера висипаємо борошно, що просіює. Зробивши поглиблення центром, заливаємо рідину.
  4. Запускаємо прилад на нульовій швидкості та перемішуємо рівно хвилину. Після цього перемикаємо на першу швидкість і замішуємо тісто протягом 9 хвилин. Після чого дістаємо тісто.
  5. Воно виходить м’яким.
  6. Залишаємо тісто на півгодини під плівкою.
  7. Після чого обминаємо та залишаємо ще на 1 годину під плівкою. Після чого перекладаємо на робочу поверхню, припорошену мукою.
  8. Скочуємо «ковбаску» і розрізаємо на частини.
  9. Формуємо круглі заготовки та використовуємо для виготовлення вареників та пельменів. Смачного!
Дивіться також:  Котлети з свинини – 8 рецептів приготування соковитих і смачних котлет

Заварне тісто для пельменів та вареників на окропі з яйцем та олією

Заварне тісто для пельменів та вареників на окропі з яйцем і олією готується легко і досить швидко. Універсальна заготовка ідеальна не тільки для ліплення вареників та пельменів. З нього також виходять чудові вироби з м’ясними, овочевими, ягідними наповнювачами або прості коржі.

Час приготування – 1 год. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 250 мл.
  • Сіль за смаком.
  • Олія – ​​4 ст.л.

Процес приготування:

  1. Підготувавши складові, доводимо до кипіння воду та відміряємо необхідну кількість борошна. Залежно від характеристик продукту – сорту, помелу, вологості, її кількість може відрізнятись.
  2. Взявши широку ємність, просіюємо її борошно, використовуючи сито, одночасно видаляючи порошини і збагачуючи борошно киснем.
  3. Всипаємо сіль. До борошна заливаємо 4 столові ложки олії.
  4. Перемішуємо.
  5. Вода закипіла. Заливаємо окріп у миску до борошна та олії. Даємо охолонути. Вбиваємо 1 промите яйце.
  6. Замішуємо тісто і збираємо у кулю. Прикриваємо рушником або загортаємо тісто у пакет. Готуємо м’ясну начинку для пельменів або іншу для вареників.
  7. Беремо тісто, що відпочило, і розкочуємо. Ділимо тісто на заготовки та ліпимо улюблені вироби. Варимо в окропі. Дістаємо шумівкою та розкладаємо по порціях. Подаємо до столу. Смачного!

Тісто для вареників та пельменів без яєць

Тісто для вареників та пельменів без яєць – це популярна та ідеальна в роботі заготівля, для здійснення якої не потрібно жодних дорогих продуктів. Усі компоненти можна знайти вдома. Безперешкодно повторити просте приготування вийде навіть у підлітків.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 2 ст.
  • Окріп – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Беремо місткий посуд, що підходить для замісу тіста. Через сито в неї засипаємо дві склянки пшеничного борошна.
  2. Засипаємо необхідну кількість солі, яку регулюємо за своїми смаковими уподобаннями. Поєднуємо сухі компоненти.
  3. Вливаємо столову ложку олії без запаху.
  4. Додаємо другу.
  5. Потроху вводимо заздалегідь підготовлену склянку окропу.
  6. Не перестаючи вимішувати ложкою, доливаємо гарячу рідину.
  7. Далі починаємо замішувати тісто руками. Довівши масу до однорідного стану і зібравши тісто в кому, можна відразу переходити до розкочування.
  8. Я зазвичай даю відпочити, залишивши на 10-15 хвилин. Така процедура робить заготівлю податливою у роботі. Поки тісто відлежується, готуємо наповнювачі. Для цього можна використовувати як солодкі, і солоні продукти. З тесту, що «відпочив», готуємо улюблені вироби. Варимо у заздалегідь підготовленому окропі. Смачного!
Дивіться також:  Курка по-французьки – 8 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Еластичне тісто на воді для пельменів та вареників

Еластичне тісто на воді для пельменів та вареників добре тримає форму і чудово піддається заморожуванню. Приготування універсальної заготовки не займе багато часу і не вимагатиме дорогих інгредієнтів. З такої заготовки виходять ідеальні вироби з будь-якою начинкою. Навіть вареники із соковитими ягодами чудово тримають форму та мають привабливий зовнішній вигляд.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 3 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Начинка – 500 гр.

Процес приготування:

  1. Готуємо продукти.
  2. Беремо широкий посуд і просіюємо 3 склянки пшеничного борошна.
  3. В окремому посуді змішуємо 3 яйця, сіль та половину склянки води.
  4. Розбовтавши до однорідності, всипаємо борошно, що просіює, і замішуємо тісто. Вливаючи залишки води, збираємо тісто в кому.
  5. Прикриваємо м’яке тісто бавовняною серветкою. Залишаємо на півгодини, щоб тісто відпочило. Не гаючи часу, готуємо начинку. Через деякий час розкочуємо еластичне тісто і ліпимо вареники або пельмені.
  6. Доводимо до кипіння каструлю з водою та варимо вироби. Готову страву подаємо зі сметаною чи іншим соусом. Смачного!

Тісто для вареників та пельменів на кефірі

Тісто для вареників та пельменів на кефірі готується з мінімальної кількості складових. Кефір можна використовувати з будь-яким вмістом жиру. Залежно від жирності кефіру та вологості, сорту та помелу борошна, її кількість може змінюватися. Тому в процесі замішування борошно вводиться порційно.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 1

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Процес приготування:

  1. Викладаємо продукти на робочий стіл. Кефір використовуємо будь-яку жирність.
  2. У високий посуд заливаємо вказану кількість холодного кефіру. Кладемо половину чайної ложки солі. Розмішавши, просіюємо 300 г пшеничного борошна.
  3. Починаємо місити тісто руками.
  4. Вимісивши тісто до еластичного стану, посипаємо верх мукою, кладемо в пакет або загортаємо в харчову плівку. Кладемо в холодильник. Залишаємо на 3-4 години або на ніч.
  5. Через вказаний час використовуємо тісто для приготування улюблених страв.
  6. Смачного!

Тісто для вареників та пельменів на мінеральній воді

Тісто для вареників і пельменів на мінеральній воді виходить еластичним, добре піддається розкочування і при цьому не рветься. Вареники та пельмені виглядають привабливо і при варінні зберігають цілісність. Пружне тісто застосовується для виготовлення будь-яких виробів з начинкою, равіолі чи хінкалі. Замішується воно просто і не завдасть ніяких незручностей.

Дивіться також:  Картопля з м’ясом у казані – 8 рецептів приготування на плиті, на багатті і в духовці

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 450 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода мінеральна – 1 ст.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

  1. Збираємо продукти для універсального випробування.
  2. Просіявши через сито борошно, насичуємо його киснем і засипаємо у високу ємність. Зазвичай використовують пшеничну вищого чи першого сорту. Для прихильників здорового харчування підійде борошно грубого помелу.
  3. З серединки розгрібаємо борошно до країв, створюючи по центру заглиблення. У отвір заливаємо сире яйце.
  4. Всипаємо по половині чайної ложки солі та цукрового піску.
  5. Вливаємо 2 столові ложки олії.
  6. Заливаємо трохи мінералки.
  7. Розмішавши, потроху вводимо мінеральну воду, що залишилася. Вимішуємо тісто.
  8. Переклавши на припорошену мукою поверхню, вимішуємо, поки маса не придбає круту і еластичну текстуру і збираємо в кому.
  9. Накривши чистою бавовняною серветкою, залишаємо «відпочити» на 15-20 хвилин. Через деякий час використовуємо заготівлю для виготовлення виробів з начинкою. Смачного!

Найкраще тісто для пельменів та вареників у хлібопічці

Найкраще тісто для пельменів та вареників у хлібопічці вийде навіть у новачка. Адже для його приготування не потрібно докладати жодних зусиль. Весь процес відбувається автоматично. Тісто виходить пружним та еластичним. При варінні залишає привабливу форму і не рветься.

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 1 гатунку – 450 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 210 мл.
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Фарш м’ясний – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

  1. Готуємо інгредієнти.
  2. Відважуємо 450 г пшеничного борошна першого сорту.
  3. У цебро хлібопічки встановлюємо лопатку. У ємність висипаємо борошно та сіль. Розбиваємо яйце та вливаємо воду. Вибираємо в Меню програму 23. Автоматично запуститься таймер на 20 хвилин. Натиснувши “Старт”, почнеться заміс. Тим часом можна приготувати начинку. Для начинки у фарш додати подрібнену цибулю та сіль.
  4. Через 20 хвилин процес замісу закінчиться. Відкриваємо хлібопічку та дістаємо тісто. За бажання даємо тесту «відпочити» хоча б півгодини.
  5. Начинка та тісто готові, можна діяти далі.
  6. Ліпимо пельмені або вареники.
  7. Якщо вийшло багато заготовок, їх можна заморозити та використовувати, коли немає часу на приготування.
  8. Із залишків тіста можна приготувати домашню локшину. Спосіб нарізки вибираємо самостійно.
  9. Варимо вироби звичним способом, дістаємо шумівкою та подаємо до обіднього столу. Смачного!