Тісто для пельменів в хлібопічці – 9 рецептів приготування домашнього тіста

У сучасних господинь на кухні з’явилася чудова помічниця. Тісто в хлібопічці виходить завжди вдалим, добре вымешанным і еластичним. Більше не потрібно бруднити посуд і руки, щоб замісити масу, досить помістити інгредієнти в хлібопічку і включити відповідний режим.

Класичне тісто для пельменів в хлібопічці

Стандартні продукти для тіста — це яйця, вода, рослинна олія, сіль, борошно. Однак не варто цим обмежуватися, можна замінювати продукти, додавати щось нове. Наприклад, замість води можна взяти молоко або мінеральну воду, смак пельменного тесту в цьому тільки виграє. Тим, хто не їсть яйця в тісто для міцності можна додати крохмаль. Варіантів для експериментів з тестом безліч, вибирай будь-яку!

Необхідні продукти:

• 1 яйце;
• вода — 280 мл;
• рослинна олія — 1 ст. л.;
• цукор — 0, 5 ч. л.;
• сіль — 1 ч. л.;
• борошно — 550 р.

Технологія приготування:

1. Підготувати необхідні продукти. Дістати з холодильника яйце і відміряти потрібну кількість води, сипучих продуктів.
2. Влити в відерце хлібопічки воду. Всипати цукор, сіль, просіяне борошно. Додати рослинне масло, воно додасть тісту еластичності, його, при бажанні, можна замінити оливковою.
3. Включити режим «Тісто пельмені (вареники)». В залежності від моделі хлібопічки режим називається по-різному. Відповідно, час приготування теж різниться.
4. Накрити кришкою хлібопічку, після чого дочекатися завершення програми замішування тіста. Тим часом можна приготувати начинку або просто відпочити.
5. По завершенні машина видасть сигнал про те, що тісто готове. Його потрібно дістати і починати ліпити пельмені.
Складніше всього за класичним рецептом вгадати кількість борошна, так як розмір яєць буває різним. Вирішити цю проблему можна за допомогою хитромудрої виверти: вбити яйце в склянку, долити туди води до рівня, який передбачений рецептом. Замість чайної ложки інгредієнти потрібно відміряти мірною ложечкою, яка йде разом з хлібопічкою.

Дивіться також:  Курячі стегенця з картоплею в духовці – 8 рецептів

Щоб тісто вийшло вдалим, в перший раз краще проконтролювати процес, при необхідності додати борошна.

Redmond (Редмонд)

Завдяки хлібопічці Редмонд можна швидко вимісити еластичне тісто на пельмені, яке не руйнується при варінні.

Необхідні продукти:

• борошно — 460 м;
• вода — 200 мл
• яйце — 1 шт.;
• сіль — 0.5 ч. л.

Технологія приготування:

1. Влити в відерце воду, вбити яйце. Додати сіль з попередньо просіяного борошном.
2. Включити відповідний хлібопічці режим замісу прісного тіста.
3. Дочекатися, коли закінчиться програма, дати тісту трохи підрости. Підсипати мукою стіл, помістити туди тісто або покласти його в холодильник.
4. Це тісто підійде для ліплення вареників і локшини.

Moulinex (Мулинекс)

Хлібопічка Мулинекс дозволить приготувати туге пельменний тісто, з яким буде зручно працювати. Закладку продуктів робити за класичним рецептом. Режим виставити у відповідності з моделлю хлібопічки. Відміряти продукти мірною ложечкою. Підмішувати приготоване тісто не потрібно, відразу ж можна ліпити пельмені.

Panasonic (Панасонік)

В хлібопічці Панасонік тісто виходить завжди хорошим, пельмені з нього не рвуться, легко ліпляться і розпадаються при варінні.

Необхідні продукти:

• вода — 300 мл;
• яйце — 1 шт.;
• борошно — 500 г;
• сіль — 1 ч. л.

Технологія приготування:

1. Зробити закладку продуктів, влити воду, вбити яйце. Для еластичності тіста можна влити ложечку олії. У цьому випадку води влити менше, або підсипати борошна.
2. Запустити програму замісу, дочекатися закінчення програми. Можна дати готовому тісту підрости. Якщо борошно поганої якості, тісто може підпливати, в цьому випадку потрібно його подмесить вручну.

Заварне тісто для пельменів в хлібопічці

З заварного тіста приготування виходять тонкі пельмені, вони виглядають дуже апетитно і не злипаються. Різниця між класичним рецептом полягає в тому, що у відро вливають не холодну, а закипілу воду. Приготувати заварне тісто для пельменів нескладно, результат вас обов’язково порадує!

Дивіться також:  Підлива з курки – 8 рецептів, як приготувати підливу

Необхідні продукти:

• окріп -250 мл;
• борошно -600 г;
• сіль — 1,5 ч. л.;
• яйце — 3 шт.

Технологія приготування:

1. У відерце влити закипілу воду, вбити туди яйця. Включити режим замісу.
2. Поступово всипати борошно і сіль, довести тісто до готовності. При необхідності, в процесі замісу додати борошна, щоб після не робити ручний заміс.

Готуємо на основі молока

Замінюючи воду молоком, можна отримати більш смачне і м’яке в замісі тісто для пельменів в хлібопічці. Кількість молока таке ж, як і води, можна використовувати класичний рецепт.

Необхідні продукти:

• 310 мл — молока;
• 1 яйце;
• 670 р — борошна;
• цукор -0, 5 ч.;
• сіль 1 ч. л.

Технологія приготування:

1. Влити молоко у відерце хлібопічки, додати борошно і сухі інгредієнти.
2. Включити потрібну для пельменів програму, дочекатися її завершення.
3. Вийняти тісто, покласти трохи настоятися на попередньо посипаний борошном стіл.
Для менш калорійного і смачного тіста молоко можна розбавити кип’яченою водою.

Основа для пельменів без яєць

Людям, яким протипоказані яйця, буде цікавий рецепт тіста, де є гідна заміна — крохмаль.

Необхідні продукти:

• вода — 280 мл;
• борошно — 370 г;
• крохмаль -2 ст. л.;
• сіль -1 ч. л.;
• цукор -0, 5 ч. л.

Технологія приготування:

1. Просіяти борошно, з’єднати її з крохмалем, сіллю, цукром. Всипати в відерце хлібопічки.
2. Влити воду, закрити кришку і ввімкнути відповідний режим.
3. По готовності тісто вийняти з відерця, покласти на подсыпанную борошном дошку. Після чого можна ліпити пельмені або вареники з будь-якою начинкою.

Як приготувати тісто на сметані

Сметана робить тісто більш м’яким, смачним і податливим для ліплення. Сметану, при бажанні, можна замінити кефіром або кисляком. Деякі господині додають у тісто сироватку, від цього пельмені надовго залишаються м’якими і не злипаються.

Дивіться також:  Азербайджанський плов – 7 рецептів приготування

Необхідні продукти:

• сметана 10-15% жирності — 300 мл;
• борошно — 540 г;
• сіль -1 ч. л.

Технологія приготування:

1. За класичним рецептом беруться всі продукти, і дотримується послідовність закладки інгредієнтів, як це зазначено в хлібопічці.
2. Густу сметану вливають у мірний стакан, доливають до потрібної норми водою. Повинно бути 300 мл.
3. Включають заміс, і чекають закінчення програми.
З-за того, що сметана густа і має різну жирність, рецептом передбачено додавати воду, інакше пельмені будуть сильно калорійними і поживними.

З рослинним маслом

Рослинна олія, на жаль, мало хто додає, однак спробувавши одного разу цей рецепт, від нього складно відмовитися. Тісто виходить податливим до ліплення, пельмені не злипаються.

Необхідні продукти:

• вода — 280 мл;
• 1 яйце;
• борошно — 570 г;
• рослинна олія — 2-3 ст. л;
• сіль — 1, 5 ч. л.

Технологія приготування:

1. У воду додаємо рослинне масло. Вбиваємо одне яйце.
2. Всипаємо просіяне борошно і сіль. Борошно потрібно просіяти завжди.
3. Закриваємо кришку хлібопічки, включаємо режим замісу тіста.

Досвідчені господині, які не кладуть масло в тісто, додають його у воду під час варіння, тоді пельмені не злипаються.

Скориставшись одним з рецептів, можна без особливих витрат сил і часу, щоб приготувати смачне тісто, яке можна тонко розкачати.

Прокрутка до верху