Тісто для пиріжків без дріжджів – 8 рецептів тесту
Тісто для пиріжків без дріжджів буває декількох видів, причому для приготування використовуються найрізноманітніші продукти.
Тісто для пиріжків без дріжджів на кефірі
Простий рецепт, в якому кефір робить випічку м’якою.
Необхідні продукти:
Маленький пакет нежирного кефіру;
Одне яйце;
Трохи цукру, солі і соди;
Півкілограма борошна.
Процес приготування:
Почніть з просіювання борошна – тут це обов’язковий пункт. Потім додайте соду і сіль.
До сухих інгредієнтів вбийте яйце і налийте кефір. Покладіть цукор і перемішайте до утворення м’якого грудки.
Рецепт приготування на сметані
У цьому варіанті бездріжджове тісто з використанням молочної продукції. Відмінно підходить для здоби.
Необхідні продукти:
Дві великі ложки вершкового масла;
Маленька упаковка сметани;
Парочка яєць;
Трохи цукру і солі;
Приблизно півкілограма борошна.
Процес приготування:
Доведіть масло до рідкого стану і влийте його в миску, куди попередньо насипте борошна.
Туди ж додайте всі інші інгредієнти. Спочатку просто перемішайте виделкою, а потім вимісити так, щоб з маси вийшов не дуже крутий куля.
Чим-небудь прикрийте миску і залиште на двадцять хвилин, після чого тісто можна використовувати.
Пиріжкове тісто без дріжджів на молоці
Тісто для смажених пиріжків без дріжджів так само можна зробити і з молоком. Краще використовувати свіже, не дуже жирне молоко, але якщо немає нічого під рукою, підійде і злегка кисле.
Необхідні інгредієнти:
Стакан молока;
Трохи солі і цукру за смаком;
Чотири склянки борошна;
Чотири яйця;
Гашене сода.
Процес приготування:
Тісто для майбутньої випічки варто почати з розігріву молока. Найголовніше, щоб воно не вийшло занадто гарячим і не закипіло.
Після того як ви домоглися потрібної температури в молоко розбиваються яйця, додається цукор, сода і сіль. Отриману суміш добре перемішайте.
До того, що у вас вийшло, всипте борошно, акуратно, порційно. Замісіть тісто так, щоб воно не бралося, і було м’яким на дотик. Оберніть його в поліетилен і приберіть відпочити в холодильник на 30 хвилин.
Хоч це і звучить дивно, але пиво – це відмінний компонент для тіста. На його основі можна приготувати універсальне тісто, причому вам не знадобляться дріжджі і яйця.
Необхідні продукти:
Склянка будь-якого пива;
Пачка маргарину вагою 200 грамів;
Трохи солі;
Борошно – скільки буде потрібно.
Процес приготування:
Для початку за допомогою ножа нарубайте маргарин на кубики і змішати з борошном, щоб вийшла маса чимось нагадувала хлібні крихти.
Після чого посоліть, влийте пиво і замісіть тісто до гладкого стану. Так щоб воно не прилипало. Все що залишилося – трохи потримати його в холодильнику. Зазвичай достатньо двадцяти хвилин.
Просте прісне на воді
Цей рецепт вважається одним з найлегших, якщо мова йде про тест. Мінімум продуктів і швидкість.
Необхідні інгредієнти:
Кілька склянок борошна;
Одне яйце;
Трохи солі і розпушувача;
Стакан води.
Процес приготування:
В будь-якому рецепті тесту починати підготовку слід з просіювання борошна для того щоб результат вас не розчарував.
Після того як з борошном закінчено в неї потрібно акуратно налити склянку води. Причому вода попередньо нагрівається, але так щоб вона не була дуже гарячою і підсолювати. Перемішайте отриману масу.
У ємність до решти продуктів вливається яйце і все добре вимішується. Якщо ви хочете пісний варіант, то варто відмовитися від яйця.
Без дріжджів на вершковому маслі
Масло завжди надає тісто особливий шарм: воно виходить більш м’яким, розсипчастим, а випічка довше залишається свіжою.
Необхідні продукти:
Два з половиною склянки борошна;
Велика ложка цукру якщо начинка буде солодка, якщо ні, то – менше;
Як і в інших рецептах почати слід з просіювання. Зробити це можна на спеціальну дошку або в миску. Головне, щоб вона була досить великою.
У висипаною борошно потрібно покласти попередньо нарубані і доведені до кімнатної температури шматки масла. Все це завадити тому, щоб вийшла крихта. Додати соду.
У воді розчиняється сіль, цукор і вона вливається до борошна.
Місіть масу, поки вона не почне відлипати від рук. Після цього заберіть її в холодильник на п’ятнадцять хвилин і використовуйте для випічки.
Рецепт з додаванням сиру
Дуже вдалий рецепт, за яким тісто виходить просто фантастичним. Крім того – воно виходить у всіх, навіть у тих, хто тільки почав осягати ази кулінарії.
Необхідні продукти:
П’ять великих ложок цукру;
Два склянки борошна;
Приблизно 250 грам сиру середньої жирності;
Два яйця;
Дві ложки молока;
Розпушувач і ванільний цукор.
Процес приготування:
Зверніть увагу на те, який сир підійде для цього рецепта. Краще всього брати середньої жирності, наприклад 9 або 7 %. У крайньому випадку, підійде 5%, але менше використовувати не можна інакше після з’єднання з іншими інгредієнтами маса стане занадто рідкою.
Змішайте сир з усіма сипучими продуктами, крім борошна і влийте яйце. Все добре перемішайте з допомогою віночка або навіть міксера.
Тепер насипте борошно. У вас має вийти таке клейка, не дуже гарне місиво. Додати ще борошна не варто, інакше воно зіпсується.
З отриманого тесту потрібно зліпити пиріжки, але робити це тільки мокрими руками. Не забудьте про начинку!
Листкове бездріжджове тісто
Приготування листкового тіста – це непростий процес, який займає чимало часу. Також він потребує хоч якогось досвіду та дотримання умов, наприклад: всі інструменти повинні бути охолодженими.
Для початку розбийте яйця в миску, туди ж влийте горілку з водою, так щоб все це в сумі становило 250 мілілітрів. Добре перемішайте. Готувати можна і без горілки, тільки з водою і навіть без яєць, але з ними підсумковий продукт виходить більш якісним.
До отриманої рідини додайте оцет, сіль. Так щоб кристали повністю зникли.
Почніть порціями всипати борошно, паралельно перемішуючи все. Повинно вийти щільне тісто, яке треба вимішувати не менше п’яти хвилин.
Отриманий ком обернути в плівку або целофан і дати йому полежати близько години в будь-якому місці, для того щоб воно стало більш еластичним.
Поки тісто відпочиває, приготуйте масло. Воно повинно бути тільки з холодильника, нарізати на квадратики і змішується з 50 грамами борошна. Робити це краще всього в комбайні, щоб маса була однорідною.
На столі викладіть пергамент і покладіть туди масляну суміш. Зверху знову покрийте аркушем паперу і зробіть тонкий пласт за допомогою качалки.
Приберіть тісто і масло в холодильник на 15 хвилин, а потім з тіста зробіть прямокутник товщиною не більше 7 мм На нього покладіть шар з масла так щоб вона не діставала до країв першого шару.
Другою частиною тіста накрити масло і добре скріпити з боків.
Тепер залишилася розкочування: по тесту кілька разів пройтися качалкою і зробити пласт в 10 мм.