Тісто для пиріжків в хлібопічці – 7 рецептів

На сьогоднішній день з’явилося безліч нововведень у сучасної кухонної техніки, які швидко завоювали довіру кулінарів. Завдяки ним, господині можуть з легкістю приготувати тісто для пиріжків в хлібопічці, не відриваючись від своїх звичних домашніх турбот.

Тісто для пиріжків в хлібопічці — простий рецепт

Якщо ви хочете приготувати тісто для пиріжків і паралельно займатися своїми справами, то можете скористатися даними покроковим рецептом.

Що знадобиться:

  • вода – 1 склянка;
  • борошно – 3 склянки;
  • сух. дріжджі – 2 ч. ложки;
  • сіль – 2 ч. ложки;
  • раст. масло – ½ склянки;
  • цукор – 1 ч. ложка.

В першу чергу вилийте в чашу хлібопічки воду і масло. Ретельно перемішайте. Слідом йде просеянная борошно, сіль і цукор. Суміш знову перемішується, а зверху насипаються сухі дріжджі. Закрийте кришку хлібопічки і поставте режим «Тісто».

Пристрій самостійно визначить час, відведений на приготування, і по завершенню програми видасть звуковий сигнал. Поки тісто замішується і підходить, витратьте цей час на приготування начинки для майбутніх пиріжків.

Варіант дріжджовий основи на молоці

Що знадобиться:

  • молоко – 1 стакан;
  • цукор -1 склянка;
  • борошно – 2 склянки;
  • раст. масло – 2 ст. ложки;
  • сух. дріжджі – 2 ч. ложки;
  • сіль – 1 ч. ложка.

В першу чергу, щоб приготувати дріжджове тісто для пиріжків в хлібопічці, вилийте на дно чаші молоко. Слідом кладуть цукор, сіль і масло. Дотримуйтесь точний порядок інгредієнтів, щоб не зіпсувати тісто. В останню чергу додається просеянная пару раз борошно та дріжджі.

Поставте чашу назад в хлібопічку і виставите програму «Тісто». Пристрій автоматично вибере час приготування. Зазвичай це від півтора до двох годин в залежності від потужності і моделі печі. Подібне тісто відмінно підійде для приготування пиріжків з солодкою начинкою.

Дивіться також:  Жувальний мармелад – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Для смажених пиріжків

Тісто для смажених пиріжків також можна з легкістю приготувати, використовуючи хлібопіч. При цьому необхідно мінімум продуктів. Начинку для пиріжків можна використовувати будь-яку.

Що знадобиться:

  • молоко – 1 стакан;
  • борошно – 4 склянки;
  • раст. масло – 1 ст. ложка;
  • яйце – 1 шт.;
  • сух. дріжджі – 2 ч. ложки;
  • цукор – 1,5 ч. ложки;
  • сіль – 1,5 ч. ложки;
  • сода – 1 ч. ложка.

Розбийте в чашу яйце, вилийте молоко і масло. Слідом йде просеянная борошно. Кладіть її в чашу так, щоб вона рівномірно розподілялася по поверхні. Зробіть в центрі майбутнього тесту невелику ямку, покладіть туди дріжджі, а по кутах висипте залишилися сухі інгредієнти. При цьому врахуйте, що дріжджі не повинні змішуватися з рідиною, а також сіллю, цукром і содою.

Закрийте кришку хлібопічки і встановіть програму «Тісто». Можна періодично перевіряти як буде протікати процес. Коли пристрій повідомить про готовність, то злегка пам’ятаєте тісто прямо в чаші і витягніть його на стіл, присипаний борошном. Накрийте заготовку для пиріжків рушником і залиште на 5 хвилин відпочити. Після цього можна приступати до подальшої готуванні.

На молочній сироватці

Що знадобиться:

  • молочна сироватка – 1,5 склянки;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • борошно – 2 склянки;
  • сух. дріжджі – 2 ч. ложки;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • раст. масло – 2 ст. ложки.

Так як сироватка має властивість вбирати в себе багато борошна, то розрахуйте її кількість так, щоб у вас залишалося з запасом. Надалі звертайте увагу на те, як буде замішуватися тісто і його консистенцію. Злегка підігрійте сироватку і вилийте її на дно чаші хлібопічки. Слідом кладуть цукор, сіль, масло і борошно просіюється. В середині у заглиблення, кладуть дріжджі.

Дивіться також:  Лимонний торт – 8 найсмачніших рецептів

Поставте відро після того, як покласти всі інгредієнти, в хлібопічку і виберіть програму замісу тіста. На це піде приблизно півтори години. Після завершення роботи пристрою залиште тісто, щоб воно піднялося.

Здобне пиріжкове тісто в хлібопічці

Що знадобиться:

  • борошно – 2 склянки;
  • сух. дріжджі – 2 ч. ложки;
  • молоко – 4 ст. ложки;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • раст. масло – 2 ст. ложки;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль – ½ ч. ложки.

Запропонований рецепт краще використовувати для приготування солодких пиріжків з солодкою начинкою. Налийте в хлібопічка склянку води, змішаної з молоком. При цьому його жирність може бути будь-якою, на смак цей факт не вплине. Слідом кладеться, сіль, цукор і масло. Розбийте яйця прямо в чашу, попередньо їх збивати не потрібно.

Просійте в суміш борошно і покладіть зверху дріжджі. Якщо ви хочете ароматні пиріжки, то можна додати ванілін. Вставте чашу назад в хлібопічка, поставте режим замісу тіста і вирушайте займатися своїми справами. При цьому заготовка повинна збільшитися як мінімум в два рази.

Пісний рецепт приготування

Що знадобиться:

  • борошно – 2 склянки;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • раст. масло – 2 ст. ложки;
  • сіль – 2 ч. ложки;
  • сух. дріжджі – 3 ч. ложки.

Залийте в чашу хлібопічки склянку води. Слідом покладіть масло, цукор і сіль саме в тому порядку, який вказаний. В кінці борошно просіюється і в поглиблення, або зверху кладуться сухі дріжджі.

Поставте відро назад в хлібопічку і виставите програму замісу тіста. В це час ви можете зайнятися приготуванням начинки для пісних пиріжків. По закінченню роботи пристрою бажано дати тісту трохи підрости, щоб воно «відпочило» від проведених маніпуляцій.

Дріжджове тісто на кефірі

Один з найпростіших рецептів приготування тіста з використанням хлібопечі.

Дивіться також:  Мигдальна борошно – 7 рецептів як і що можна зробити з мигдальної муки в домашніх умовах

Що знадобиться:

  • борошно – 2 склянки;
  • нежирний кефір – 1 склянка;
  • цукор – 3 ст. ложки;
  • дріжджі – 3 ч. ложки;
  • сіль – 2 ч. ложки;
  • раст. олія – 5 ст. ложок.

Ретельно просіяти борошно прямо у відро хлібопічки. Слідом кладуть цукор, сіль і масло. Залийте кефір і висипте рівномірно дріжджі, щоб вони не були однією купкою. Виставите в пристрої програму замішування тіста. На це у вас піде 2 з половиною години.

Відразу після приготування тісто для пиріжків на кефірі краще дістати і злегка обім’яти. Воно повинно бути податливим. Розділіть його на порційні шматочки і викладіть начинку. Потім сформуйте вироби і відправте випікатися в духовій печі, виходячи з рецепту, який ви використовуєте.

Прокрутка до верху