Тісто для піци на кефірі – 10 рецептів

Домашня піца виходить особливо смачною. Це ще й бюджетне блюдо, яке дозволяє використовувати залишилися шматочки ковбаси, шинки, сиру, овочів і інших продуктів. Любителям ситної випічки на товстій основі варто вибрати тісто для піци на кефірі. Воно елементарно і швидко готується.

Класичний рецепт тіста для піци на кефірі

Саме з цього рецепту варто починати вивчення кефіру тесту для обговорюваного італійського блюда. З продуктів буде використовуватися: 370 мл нежирного кефіру, 2,5 ст. білого борошна, 2 середніх яйця, 1/3 маленької ложки солі і аналогічна кількість харчової соди, яблучний або виноградний оцет.

  • Яйця добре збиваються віночком або спеціальною насадкою блендера. Далі до рідкої маси додається сіль і цукор.
  • Після збивання в ємність з іншими продуктами тонким струменем вливається кефір кімнатної температури.
  • В окремій чашці гаситься оцтом сода, яка додається до інших інгредієнтів.
  • Борошно два рази просіюється і вводиться в тісто. Маса вимішується до однорідності.

Отриманого кількості тесту вистачить на широкий лист стандартного розміру.

Бездріжджовий варіант приготування

Дуже популярним серед господинь є бездріжджовий рецепт приготування тіста для піци. Основою також виступає кефір (180 мл), а, крім того, тут буде використовуватися: 3 курячих яйця, 270 г якісного борошна, 60 мл рафінованої олії, щіпка соди і дрібної солі.

  • Яйця гарненько охолоджуються, після чого міксером або блендером збиваються до піни (як для бісквіта). Це дозволить надати тесту особливу пишність і ніжність.
  • В яєчну масу тонким струменем вливається рослинне масло. Збивання триває.
  • Кефір вливається в суміш при вимкненому міксері.
  • Далі додати до інгредієнтів сіль і починати всипати борошно. Спочатку компоненти злегка збиваються міксером, потім заміс триває руками.
  • Сода додається в останню чергу.
  • Вийшло м’яке, але щільне бездріжджове тісто для піци посипається борошном, скочується в кулю і на півгодини закутується плівкою для «відпочинку».

Зберігати готову масу не можна навіть в морозилці, тому приступати до випікання піци потрібно як можна швидше.

Дріжджове тісто для піци на кефірі

Цей варіант тесту хоч і дріжджовий, але безопарний, тому не менш швидкий. Дріжджі і кисломолочні бактерії з кефіру почнуть працювати паралельно, прискорюючи підйом маси. Для її замішування використовується: 130 мл будь-якого кефіру, пів чайної ложки сухих дріжджів, 1 ч. л. цукру-піску, щіпка солі, 220 г борошна.

Дивіться також:  Тісто для піци на кефірі -10 найкращих рецептів

  • Кефір злегка підігрівають на водяній бані. В теплий молочний продукт додаються дріжджі, сіль, цукор.
  • Спочатку в масу всипається 1/3 від всього борошна, і інгредієнти ретельно перемішуються.
  • Коли на поверхні основи почнуть з’являтися бульбашки, можна додавати в неї борошно.
  • Маса повинна вийти тягучою еластичною і при цьому легко відставати від посуду і пальців. Краще вимішувати руками.

Не потрібно чекати, поки тісто піднімається, можна відразу розкачати його на деко або у формі.

Опарний спосіб приготування

Це більш довгий рецепт тіста для піци. Зате в результаті виходить дуже ніжна апетитна основа. Для її приготування використовується: 160 мл кефіру, 1 ч. л. сухих дріжджів, 3 ч. л. цукру, 230 г борошна, щіпка солі.



  • З кефіру, дріжджів, цукру і 50 г борошна готується опара. Для цього в теплий молочний продукт всипати інші інгредієнти і ретельно перемішуються. Посуд з пузыристой сумішшю щільно обертається харчовою плівкою, щоб у неї не проникав повітря, і залишається на ніч на нижній полиці холодильника.
  • Вранці маса прогрівається приблизно до 20 градусів на водяній бані, після чого в неї всипається залишилася борошно і сіль. Тісто спочатку вимішується ложкою або лопаткою, потім – руками.
  • Густа еластична маса накривається плівкою і залишають у теплому місці приблизно на півгодини.
  • Далі можна розкачувати тісто під начинку для піци.

Опара може стояти в прохолодному місці близько 12 годин без ризику зіпсуватися.

З додаванням маргарину

Цей рецепт точно сподобається тим, хто любить піцу на тонкому і хрусткою основі. Таке тісто часто готують у відомих піцеріях. Крім жирного кефіру (90 мл), що буде використовуватися: 90 г вершкового маргарину, 3 м амонію (або звичайної харчової соди), 1 ст. борошна.

  • Борошно гарненько просіюється не менше 2 разів на робочу поверхню і викладається гіркою.
  • Зверху гострим ножем дрібно рубається холодний маргарин.
  • Рукою борошно і молочний продукт перетираються в крихту.
  • Маса знову збирається на столі гіркою, всередині якої потрібно зробити невелике поглиблення, додати соду, сіль і холодний кефір.
  • Вимішувати тісто для піци без дріжджів потрібно швидко та інтенсивно.
  • У результаті повинна вийти однорідна пластична маса.
Дивіться також:  Піца з куркою – 12 смачних рецептів приготування вдома

При необхідності куля з тіста можна розділити на кілька частин і окремо заморозити їх для тривалого зберігання.

Тісто без яєць

Рецепт без яєць чудово підійде для вегетаріанською і пісною піци. Залишиться лише підібрати до тесту відповідну начинку. Для цього варіанту використовується: 350 г білого борошна вищого сорту, 160 мл нежирного кефіру, 1 ч. л. соди, щіпка солі.

  • Пшеничне борошно ретельно просіюється, після чого змішується з содою і сіллю.
  • Кефір після холодильника злегка підігрівається і збивається віночком.
  • Далі в молочний продукт мінімальними порціями всипається борошно.
  • Замішується круте тісто, яке викладається на стіл і вибивається руками.
  • Отримана маса упаковується в харчову плівку, щоб всередину не проникав повітря. Тісто залишають у теплі мінімум на годину.
  • Залишилося розділити масу на 3-4 частини і кожну з них розкачати в корж не більше 1 см завтовшки.

Краї заготовок підвертаються всередину на 2-3 см, і на основу можна викладати обрану начинку на свій смак.

Самий швидкий рецепт приготування

Цей варіант стане порятунком для тих, хто хоче приготувати домашню піцу, але не має часу довго возитися з основою. В рецепті легко розбереться навіть починаюча господиня. Потрібно використовувати: 2 ст. борошна, 1 ст. кефіру, яйце, 6 г розпушувача, 4 ст. л. оливкової олії, дрібку солі.

  • Яйце добре збивається виделкою. Але воно не повинно перетворитися в густу піну.
  • До яйцю повільно вливається кефір, масло і додається сіль. Інгредієнти перемішуються до отримання однорідної маси.
  • Окремо борошно просіюється з розпушувачем. Далі вона порціями висипається в яєчно-кефірну суміш.
  • За консистенцією тісто має вийти, як дуже густа домашня сметана.
  • Деко застеляється пергаментом, злегка присипається борошном, а зверху на нього виливається тісто. Рівномірно розподілити його за формою можна мокрими пальцями.

Залишилося змастити основу соусом із томатної пасти і спецій, а потім щедро присипати начинкою.

Рідке тісто для піци на кефірі

Якщо вирішено приготувати рідке тісто для випічки, то готувати піцу можна прямо на сковороді. За рецептом буде використовуватися: 70 мл кефіру, 2 курячих яйця, 60 г вершкового масла, 140 г пшеничного борошна, по дрібці соди і солі. Як готується рідке тісто для піци, розказано далі.

Дивіться також:  Закрита піца – 7 рецептів приготування в домашніх умовах

  • Яйця збиваються міксером. Коли маса перетвориться в піну, можна додавати сіль.
  • До яйцям тонким струменем вливається кефір і розтоплене вершкове масло. При цьому процес не припиняється.
  • Далі до компонентів додається кефір і просеянная борошно, після чого міксер вимикається.
  • В останню чергу в тісто відправляється сода, і продукти добре перемішуються ложкою.
  • Маса повинна постояти не менше 15 хвилин, щоб харчова сода встигла почати «працювати».

Основа для піци випікається на розпеченому маслі в сковороді. Товщина її повинна вийти не більше 1 див. Посуд обов’язково накривається кришкою, щоб «корж» не залишився сухим зверху. Начинка викладається на готову основу, після чого піца випікається в духовці.

З додаванням вершкового масла

Це дуже ніжний м’який варіант тесту, який підходить для піци середньої товщини з будь-якою начинкою. З продуктів використовується: 1 ст. кефіру, 320 г борошна, 70 г вершкового масла, по 1 ч. л. соди, цукру і солі, оцет, 2 курячих яйця.

  • У глибоку миску виливається кефір кімнатної температури, в який віночком забиваються яйця. Після додавання солі та цукру маса ретельно вимішується.
  • Гашена оцтом сода додається в загальну ємність.
  • Далі замішується негусте тісто з додаванням борошна невеликими порціями. По консистенції маса повинна нагадувати сметану середньої жирності.

Готове тісто виливається невеликим шаром на деко, застелений промасленим пергаментом. Відразу ж зверху відправляються маленькі шматочки начинки (великі скибочки відразу ж опустяться на дно).

З майонезом і сметаною

Таке тісто для піци швидко випікається в духовій шафі і набуває апетитну золотисту скориночку. Для його приготування береться: по 40 г сметани і майонезу, яйце, по 1 ч. л. цукру і солі, 1 ст. кефіру будь-якої жирності, 1,5 ст. борошна.

  • Яйце збивається з сіллю до появи невисокою піни.
  • В солону яєчну суміш всипається цукор, а також додається майонез і сметана.
  • Всі інгредієнти перемішуються, після чого в основу потроху всипається просеянная борошно.
  • Маса, виходить, по консистенції як для кефірних оладок.
  • Тісто має постояти 20 хвилин під бавовняним рушником.

Випікати піцу можна круглої форми або на деку.

Прокрутка до верху