Тісто для піци на сметані – 7 швидких рецептів

Замішане на сметані тісто для піци далеко від італійських традицій, проте воно завжди виручає кмітливих господинь. Завдяки секретного інгредієнту основа для піци виходить рум’яної і м’якою. Використовуючи декілька популярних рецептів, можна швидко замісити пухке, еластичне сметанне тісто, змішати рідке для моментальної піци, і навіть приготувати її без духовки.

Дріжджове тісто для піци на сметані

Любителі піци пишною коржику не полінуються приготувати сметанне тісто на опарі.

Для цього в теплій воді розводять:

  • велику ложку цукру;
  • стільки ж борошна;
  • щіпку сухих дріжджів;
  • сіль.

Через 15-20 хвилин з’явиться піна. Значить, дріжджі почали працювати і можна замішувати тісто.

До склянці опари додають:

  • сметана – 200 г;
  • рослинне масло – 80 г;
  • борошно – 500 р.

Якість замісу залежить від властивостей продуктів, температури опари і навіть від вологості в приміщенні. Потрібно правильно оцінювати щільність тіста, і варіювати кількість інгредієнтів за обставинами.

Ідеальне тісто вийде, якщо всі продукти змішувати теплими або, хоча б кімнатної температури. Це забезпечить оптимальні умови для діяльності дріжджів.

  • Борошно обов’язково просівають. Тісто, насичене киснем, вийде повітряним, а спечена з нього основа для піци довше збереже смакові якості.
  • Борошно вводять поступово, оцінюючи на око, скільки може увібрати рідка суміш.
  • Важливо добре вимісити тісто вручну. Чим більше часу і сил витратити, тим еластичніше стануть нитки клейковини. Вони будуть утримувати бульбашки повітря в тісті. Це означає, що корж для піци добре підніметься, буде м’якою і не осяде, коли охолоне.
  • Тісто має відпочити під рушником близько години.
  • Формувати основу для піци найкраще руками, розтягуючи її від середини до країв. Дбайливе поводження дозволить зберегти структуру тесту. Піца вийде м’яка, як у справжніх майстрів.
  • Якщо в центрі коржик буде тонший, ніж по краях, вийдуть природні бортики.
  • Щоб тісто добре зарум’янилося, піцу ставлять у розігріту до 190-200 ° С духовку на 15-20 хвилин.
Дивіться також:  Гавайська піца – 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Без додавання дріжджів

Особливо ефективно можна використовувати сметану в бездрожжевом тесті. Завдяки молочній кислоті тісто підніметься, молочний жир зробить його еластичним і додасть м’який вершковий смак готової коржику.

На 400 г борошна змішують:

  • два яйця;
  • 250 г фермерської сметани;
  • 50 г вершкового масла;
  • потроху солі і соди.

Якщо змішувати продукти в широкій мисці, в ній же можна буде замісити тісто. Чим менше використаного посуду і безладу на кухні, тим швидше можна приступити до трапези.

  • Олію заздалегідь топлять і охолоджують.
  • У суміш рідких продуктів підсипається борошно, її вводять поступово: спочатку інгредієнти перемішують ложкою; по мірі загущення, тісто починають приймати руками. Тісто має вийти в міру лиированным.
  • Спочатку інгредієнти перемішують ложкою.
  • По мірі загущення, тісто починають приймати руками.
  • Остаточний заміс не більше 5-7 хвилин, щоб не вибити з тіста повітряні бульбашки.
  • Замішане на сметані бездріжджове тісто відпочивати не повинно. Чим швидше воно потрапить в гарячу духовку, тим пишніше вийде піца.

Тонке тісто для піци на сметані

З додаванням води виходить тонка основа, яку можна пропекти до приємного хрускоту.

На велику піцу потрібно:

  • 400 г борошна;
  • 250 р сметани;
  • 60 мл води;
  • сіль;
  • сода.

Всі рідкі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

  • У цьому випадку не варто піклуватися про повітряних бульбашках. Замішують масу ретельно, до приємної еластичності.
  • Тонке тісто для піци простіше розкачати качалкою, ніж розтягувати руками.
  • Випікають тонку піцу в духовці 15 хвилин при 190 С.

Рідке тісто для піци на сметані

Існує кілька експрес — варіантів основи для піци, які не вимагають замішування і розкачування.

У широкій мисці з’єднують:

  • склянка жирної сметани;
  • два яйця;
  • потроху солі і цукру;
  • борошно, не менше півтора склянок.
Дивіться також:  Піца з печерицями – 7 рецептів приготування

Сметана є природним розпушувачем, тому соду додають за бажанням, тільки для перестраховки. Оцет для гасіння не потрібен зовсім, його роль зіграє молочна кислота.

  • Борошно підсипають буквально по ложці, уникаючи утворення грудок і контролюючи ступінь загущення тесту.
  • Має вийти тісто, по консистенції схоже на густу сметану.
  • Його виливають у форму і посипають начинкою.
  • Спосіб і час випікання як у дріжджовий основи: 20 хвилин при 190 С.

Основа з додаванням майонезу

Тісто для піци на сметані і майонезі рідке, з виразним солонуватим смаком, який добре гармонує з гострими або жирними начинками.

Для піци на велику сім’ю знадобляться:

  • сметана і майонез, в загальній складності 400 г;
  • пара ложок оливкової олії;
  • два яйця;
  • 500-600 борошна.

В якій пропорції змішати сметану, майонез визначають залежно від складу начинки.

Кількість солі назад пропорційно кількості майонезу, в це тісто її можна не класти зовсім.

Оливкова олія додається для аромату. Якщо його немає під рукою, не варто замінювати його олією, краще додати в тісто стільки ж сметани.

  • Рідкі інгредієнти змішуються першими.
  • У них поступово вводиться борошно. За консистенцією тісто виходить як на оладки. Його легко перелити у форму і розрівняти ложкою.

Готуємо з кефіром

Можна використовувати замість сметани інші кисломолочні продукти, наприклад, кефір.

На півлітра кефіру знадобиться:

  • 400 г борошна;
  • два яйця;
  • 50 г будь-якого масла, рослинного або вершкового;
  • сода;
  • цукор;
  • сіль.

Щоб замісити тягуче тісто без грудок можна використовувати блендер. Вручну це буде важче.

  • Всі продукти поміщаються в чашу апарату і перемішуються.
  • Борошно вводиться частинами.
  • Тісто викласти у форму шаром 1-2 див.

Самий швидкий рецепт приготування

Можна приготувати піцу без духовки. З цим нехитрим рецептом впорається навіть першокласник. На природі теж легко організувати гарячу випічку на відкритому вогні.

Дивіться також:  Піца з ковбасою: 10 кращих рецептів

Для рідкого тіста потрібно:

  • 150 мл сметани;
  • 50 мл майонезу;
  • два яйця;
  • 300 г борошна.

Для більшого аромату можна всипати в тісто суміш італійських трав.

  • Всі інгредієнти перемішуються. Має утворитися густувате тісто, яке доведеться викладати ложкою.
  • Смажиться піца під кришкою 10 хвилин. Помірний вогонь.

Важлива рекомендація до начинки! В ній повинно бути багато сиру, щоб інші продукти не зварилися, а запеклися під сирною скоринкою.

Прокрутка до верху