Тісто для піци швидке і смачне – 7 рецептів

Піца одне з найулюбленіших страв і дітей, і дорослих. Можна купити готову піцу в магазині або замовити на дім. А можна спекти її в домашніх умовах, витративши трохи часу. При бажанні до процесу можна підключити всю сім’ю.

Є досить прості рецепти приготування піци, що не потребують великих фінансових витрат. Наскільки вдалою вийде піца, буде залежати не тільки від начинки, але і від тіста, яке є основною складовою страви. Тому особливу увагу треба приділити саме приготування тіста. Як приготувати тісто для піци швидке і смачне, розглянемо в цій статті.

Класичне дріжджове тісто для піци

Для приготування тіста треба розмішати 8 грамів сухих дріжджів та 5 грамів цукрового піску в 100 грамах попередньо підігрітої води. Все гарненько перемішати. Цю суміш помістити на 15-20 хвилин в тепло до тих пір, поки не з’являться бульбашки. У підходящий посуд вилити 250 грамів теплої води, готову суміш з розведеними дріжджами і 35 грамів оливкової олії. Додати 10 грамів солі та 5 грамів цукрового піску, все ретельно перемішати до повного розчинення піску і солі. Наступним етапом буде повільне додавання в отриману суміш 450 грамів борошна вищого сорту, при постійному замішуванні. Потім залишити тісто, накритий тканиною, в теплі. Тісто, після того як воно підійде, обминается кілька разів. Після його можна викладати на деко, заповнювати начинкою і відправляти в духову шафу.

Простий рецепт тіста на воді

Дуже швидкий і простий рецепт тіста з розряду «на швидку руку»:

  • У ємність з 300 грамами попередньо просіяного пшеничного борошна, додати 10 грамів солі і 50 грамів оливкової олії, все перемішати.
  • Почати місити тісто, повільно підливаючи 200 грамів води. Для цього варіанту можна замінити звичайну воду мінеральною. Тісто потрібно вимішувати до стану, поки воно не буде прилипати до рук.
  • Після цього йому необхідно «відпочити» приблизно протягом півгодини. Попередньо ємність з готовою масою накрити тканиною або серветкою, і помістити в тепло.
  • Перед розкочуванням тісто обім’яти.
Дивіться також:  Рідке тісто для піци — 7 рецептів

На замітку. Тісто для піци без дріжджів виходить не таким пишним, але для любителів простих основ цей рецепт як раз підійде.

Тонке тісто для італійської піци

Справжня італійська піца готується на тоненькій круглій основі:

  • Для цього рецепту потрібно 200 грамів води. Половину, попередньо підігрітою до 35°, води вилити в ємність. Висипати туди 7-8 грамів дріжджів швидкодіючих і 25 грамів цукрового піску, ретельно все перемішуючи.
  • В іншу воду висипати 10 грамів солі і теж перемішати, щоб компонент повністю розчинився.
  • У велику каструлю просіяти 500 грамів пшеничного борошна вищого сорту. Повільно вилити рідину в борошно з дріжджами, солону воду і 50 грамів оливкової олії. При цьому виливати треба попередньо зроблене в борошні поглиблення. Місити спочатку дерев’яною лопаткою, захоплюючи борошно навколо центру, а потім руками протягом 10-15 хвилин. У результаті тісто не повинно липнути до долонь.
  • Помістити готову масу в глибоку каструлю, посипану борошном. Поставити в тепло на 1,5 години, накривши бавовняною серветкою. Після того, як тісто підніметься, його треба обім’яти і поділити на частини.
  • З кожної частини розкачати тоненький пласт, на який викласти начинку. Тісто, приготоване за даним рецептом, загорнуте в харчову плівку, можна зберігати в холодильнику до трьох днів.

На замітку. Начинка італійської піци обов’язково містить томати, нарізані тонкими скибочками.

Рецепт приготування на кефірі

Щоб приготувати тісто потрібно з’єднати 350 грамів кефіру з 8 грамами соди, гашеного оцтом, ретельно перемішавши. Збити 3 яйця з 20 грамами солі, потім гарненько перемішати з кефіром. Далі в отриману суміш поступово засипати 500 грамів борошна не перестаючи вимішувати. Потім внести 60 грамів розтопленого вершкового масла. Тісто по цьому рецепту виходить м’якої консистенції. А на приготування основи потрібно не більше 15 хвилин. Обговорюване страва добре поєднується з ситної курячої начинкою і сумішшю різних сирів.

Дивіться також:  Швидка піца в духовці за 10 хвилин – 8 рецептів приготування

Хрустке тісто на піцу з сухими дріжджами

Для тих, кому подобається піца з хрусткою скоринкою, підійде наступний спосіб приготування тіста, для якого потрібні наступні інгредієнти:

  • 125 грамів води, попередньо підігріті;
  • 10 грамів цукрового піску;
  • 5 грамів — дріжджі сухі;
  • 2 яйця;
  • 500 грамів пшеничного борошна;
  • 125 г розм’якшеного маргарину;
  • 85 грамів сметани;
  • 5 грамів солі.

Змішати воду, цукор і дріжджі. Отриману суміш помістити на кілька хвилин в тепло. Одне яйце збити. Просіяти борошно і додати в неї підготовлену кількість маргарину. Порубати ножем до отримання дрібних шматочків. До отриманої маси сформувати поглиблення, вилити в нього одне збите яйце, потім додати сметану, посолити, влити суміш з дріжджами. Замісити тісто. Місити треба до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук. Прикритому натуральною тканиною тесту, треба постояти приблизно 30 хвилин в теплі, після чого воно готове до випічки.

Пишне тісто

Щоб основа для піци вийшла товстої і пишною підійде рецепт опарного тіста. Спочатку необхідно приготувати 200 грамів теплого молока і висипати в нього 10 грамів сухих дріжджів, все розмішати. Помістити суміш в тепло, щоб піднялися дріжджі. Далі попередньо змішати збиті з 10 грамами солі два яйця з піднімаються дріжджами. В одержану суміш поступово засипати 500 грамів пшеничного борошна, ретельно вимішуючи тісто. Цукровий пісок додати за смаком. Як тільки тісто буде готове його треба поставити в тепле місце приблизно на півтори години. Після додати начинку по своєму смаку і відправити запікатися.

На замітку. Тісто можна приготувати заздалегідь і зберігати в морозилці, розділивши на порційні шматки або заморозивши у формі основ.

Листкове дріжджове тісто: швидке і смачне

У 70 грамах теплої води розвести 5 грамів сухих дріжджів з 15 грамів цукрового піску. Перемішати і поставити на півгодини в тепло до появи пухирців. Потім туди додати 100 грамів молока і одне яйце, не збиваючи, але добре перемішуючи. У попередньо просіяне борошно в масі 600 грамів додати 25 г піску, 5 г розпушувача, 15 грамів солі, перемішати. Підготувати 250 грамів вершкового масла. Розм’якшене, але обов’язково холодне масло розрізати на маленькі шматочки, не торкаючись до нього руками. Олійні шматочки обваляти в борошні. Змішати борошно і масло і додати туди суміш з дріжджами. Акуратно перемішати протягом трьох хвилин, щоб збереглася шаруватість. З отриманого тіста сформувати кулю, обернути харчовою плівкою і помістити в холод на півтора — дві години, після чого тісто можна використовувати для випікання піци.

Дивіться також:  Піца 4 сира – класичний рецепт і ще 5 варіантів приготування в домашніх умовах

Корисні рекомендації досвідчених кулінарів

Кількома порадами, які потрібно враховувати при приготуванні будь-якого тесту, діляться досвідчені кулінари:

  • На початку роботи необхідно протерти долоні оливковою або соняшниковою олією. Це допоможе уникнути прилипання тесту до рук.
  • Щоб тісто не липло до стінок ємності її треба обдати спочатку холодною водою, а потім гарячою.
  • Дріжджове тісто для піци має «відпочити» близько години, перш ніж він потрапить в духовку.
  • Тісто краще обім’яти два рази і тільки потім викладати на деко.
  • Щоб тісто краще і швидше піднімалося його можна накрити харчовою плівкою або вологою бавовняною тканиною.
  • Розкачувати тісто завжди треба на поверхні, посипаною борошном.
  • Тісто вважається готовим до вживання, якщо шкірка легко відділяється від листа.
  • Деко перед публікацією на нього тесту необхідно змастити маслом і посипати борошном.

У будь-якому випадку від господині не потрібні професійні навички, цілком достатньо бажання приготувати смачну піцу, терпіння і наполегливості. Більшість продуктів завжди знайдеться на кухні у любителя домашньої кухні. Залишається лише скласти начинку — і не більше ніж через годину можна буде накривати на стіл.

Прокрутка до верху