Тісто для піци – 10 рецептів у домашніх умовах

Тісто для піци – універсальна ідея для багатьох господарок. Адже домашня основа набагато смачніша і апетитніша за магазинну. Кулінарна ідея нагоді для нескладного і ситного перекушування. Тому беріть на замітку готові кулінарні ідеї з покроковим описом процесу та фотографіями. Порадуйте себе та своїх близьких!

Тонке тісто для піци, як у піцерії в домашніх умовах

Тонке хрустке тісто, як у піцерії, можна приготувати в домашніх умовах. Процес здивує вас своєю простотою, а результат порадує смаком та якістю. Ідеально для сімейних кулінарних ідей.

Інгредієнти:

0,5 кг.

  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Вода – 250 мл.
  • Сухі дріжджі – 5 гр.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія оливкова – 2 ст.л.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.

Процес приготування:

Тісто для піци можна легко приготувати в домашніх умовах. У тарілку насипаємо сухі дріжджі, цукор, заливаємо їх трьома столовими ложками теплої води та розмішуємо. Даємо настоятися 15 хвилин. За цей час дріжджі активуються.

До дріжджів просіюємо борошно із сіллю. Доливаємо воду, що залишилася. Руками замішуємо тісто в однорідну м’яку грудку.

У грудці робимо поглиблення і наливаємо в нього оливкову олію.

Вимішуємо тісто з|із| маслом|мастилом| до однорідності і кладемо в тарілку, накриваємо харчовою плівкою і наполягаємо близько години в теплому місці. Цього часу достатньо, щоб тісто піднялося.

Готове тісто посипаємо невеликою кількістю борошна, щоб воно не прилипало до столу чи рук. Скалкою розкочуємо в акуратну тонку основу.

Тонке тісто для піци, як у піцерії, готове. Можна використовувати тісто як основу для випікання піци.

Бездрожжеве тісто для піци в домашніх умовах

Бездрожжеве домашнє тісто для піци значно заощадить ваш час. Але при цьому смак готової страви не поступиться класичним рецептам на опарі. Здивуйте ваших рідних самостійною заготівлею.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 600 грн.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 400 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Розпушувач – 2 ч.л.

Процес приготування:

1. Підготуємо інгредієнти для випробування. Борошно просіюємо через сито, щоб наситити його киснем, потім всипаємо розпушувач. Вимірюємо необхідну кількість інших товарів.

2. Окремо збиваємо яйця до рідкої однорідної суміші.

3. У зручному посуді з’єднуємо борошно із сіллю, по центру вливаємо воду. Розмішуємо. Потім вливаємо яєчну суміш та олію. Знову перемішуємо.

4. Руками формуємо гладку і м’яку грудку тесту. Даємо йому трохи відпочити. Приблизно 5-10 хвилин.

5. Швидке бездрожжеве тісто для піци готове!

Дивіться також:  Печенковий торт з курячої печінки - 10 рецептів приготування з морквою та цибулею

Як приготувати тісто для піци на сухих дріжджах.

Сухі дріжджі – ідеальне рішення для швидкого та простого приготування тіста. Спробуйте рецепт домашньої основи для піци, яка вийде не гірше, ніж у шеф-кухарів.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

порцій – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 400-450 гр.
  • Вода – 200 мл.
  • Дріжджі сухі – 10 гр.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Олія – ​​1 ст.л.

Процес приготування:

1. У глибокий посуд просіюємо половину потрібної кількості борошна. Додаємо до неї сіль та цукор.

2. Розбиваємо на борошно яйце. У склянці заливаємо сухі дріжджі теплою, але з гарячою водою. Даємо їм настоятися та активуватися приблизно 15 хвилин.

3. Заливаємо тісто водою з дріжджами, що настоялися. Ретельно розмішуємо масу.

4. Підсипаємо до суміші борошно, що залишилося, також наливаємо рослинне масло. Вимішуємо до утворення щільного та однорідного грудки з тіста. Залишаємо підходити тісто 15-20 хвилин у теплому місці.

5. Тісто для піци із сухих дріжджів готове! Далі його слід обваляти в борошні, розкачати та доповнити інгредієнтами до смаку.

Простий рецепт тіста для піци на кефірі в духовці

Тісто для домашньої піци на кефірі виходить ніжним та соковитим. Така заготівля не зрівняється з магазинними варіантами, а на її приготування ви не витратите багато часу.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 600 грн.

Інгредієнти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 380 гр.
  • Кефір – 200 мл.
  • Сода – 1 щіпка.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. Збиваємо яйця із сіллю до однорідної суміші.

2. Вливаємо до яєчної суміші кефір. Збовтуємо віночком з’єднання.

3. Сюди ж просіюємо борошно і додаємо соду. Руками старанно розминаємо тісто. Наприкінці процесу вливаємо потрібну кількість олії та знову розмішуємо.

4. Розкочуємо тісто в потрібній формі і викладаємо його на деко. Основа для піци на кефірі готова. Можна викладати на неї необхідні продукти та випікати блюдо 20 хвилин при 180 градусах.

Тісто для домашньої піци на молоці

Тісто для домашньої піци на молоці виходить ніжним та повітряним. Тісто також порадує простотою приготування. Універсальний рецепт стане вашим справжнім кулінарним помічником.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 600 грн.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 гр.
  • Молоко – 1 ст.
  • Дріжджі сухі – 1 год.
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
Дивіться також:  Торт «Естерхазі» класичний – 8 рецептів у домашніх умовах

Процес приготування:

1. Підготуємо потрібні продукти. Борошно просіюємо. Молоко злегка підігріваємо.

2. У глибокій мисці з’єднуємо борошно, сіль, цукор та дріжджі. Перемішуємо та заливаємо суху суміш теплим молоком у кілька етапів.

3. Поки підливаємо молоко, вміст миски ретельно розмішуємо.

4. Далі додаємо оливкову олію та ретельно виминаємо тісто руками. Формуємо гладку і однорідну грудку. Наполягаємо його 30-40 хвилин у теплому місці.

5. За цей час тісто стане пишним та повністю готовим для подальшого використання!

Простий та швидкий рецепт приготування тіста для піци на воді

Тісто для домашньої піци приготувати досить легко. Головне слідувати простим крокам процесу готування. Спробуйте рецепт на воді. Готова основа вийде такою ж смачною та хрумкою, як у піцерії.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 600 грн.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. Борошно просіюємо із сіллю та цукром. Розміщуємо інгредієнти у глибокому посуді.

2. Поступово заливаємо суху суміш водою та замішуємо тісто до однорідного стану. Даємо заготівлі відпочити 15-20 хвилин.

3. Далі додаємо до тесту олію і знову ретельно розминаємо її.

4. Тісто для піци на воді готове! Можна розкачувати у потрібну форму та використовувати за призначенням.

Тісто для піци на сковороді в домашніх умовах

Оригінальний рецепт основи для піци має на увазі приготування в сковороді. Ви приємно здивуєтеся не тільки простою страви, але й смаком готового тіста. Порадуйте близьких гарною домашньою кухнею.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

порцій – 500 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Вода – 150 мл.
  • Дріжджі сухі пивні – 1 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. Просіюємо борошно в глибокий посуд разом із сіллю, цукром та сухими пивними дріжджами.

2. Заливаємо суміш теплою водою та олією. Замішуємо тісто до утворення щільної та рівномірної грудки.

3. Розкочуємо грудку за допомогою качалки. Викладаємо в сковороду та обсмажуємо на повільному вогні 3-4 хвилини.

4. Перевертаємо основу і смажимо стільки ж з іншого боку. Основа для піци на сковороді готова, можна викладати потрібні для страви продукти.

Тісто без яєць для домашньої піци

Простий рецепт тесту для піци без використання яєць оцінять багато господинь. Страва швидко випікається в духовці і в результаті виходить ніжною і м’якою. Ідеальний варіант для кулінарних шедеврів.

Дивіться також:  Яблучний пиріг - 10 простих і смачних рецептів у духовці

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 800 грн.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 гр.
  • Вода – 300 мл.
  • Дріжджі сухі – 1 год.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Олія – ​​3 ст.л.

Процес приготування:

1. Наливаємо в будь-який зручний посуд теплу воду. Додаємо до неї дріжджі та 2-3 ложки борошна від потрібної кількості. Розмішуємо та наполягаємо 15 хвилин.

2. У суміш з настояними дріжджами додаємо сіль, цукор, олію. Сюди ж поступово просіюємо борошно. Замішуємо тісто до утворення однорідної та гладкої грудки.

3. Настоюємо отримане тісто у теплому місці близько 40 хвилин. За цей час воно стане більш пишним.

4. Тісто без яєць для піци готове! Можна використовувати у подальших кулінарних діях.

Пишне тісто для піци на сметані

Тісто для піци на сметані виходить особливо ситним, пишним та ароматним. Набір інгредієнтів робить страву в міру жирною, що зробить вашу домашню страву ще смачнішою та привабливішою.

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 800 грн.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 1 ст.
  • Олія вершкове – 2 ст.л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. З’єднуємо соду зі сметаною та розмішуємо.

2. Окремо збиваємо яйце із сіллю до яскраво вираженої пінки.

3. Викладаємо сметану в яйця, сюди ж просіюємо борошно і виливаємо вершкове масло. Ретельно замішуємо масу до однорідності.

4. Тесту даємо трохи відпочити (достатньо 3-5 хвилин), потім обвалюємо його в борошні і розкочуємо в потрібній для піци формі. Готово!

Швидкий та простий рецепт тіста для піци на майонезі

Домашнє тісто для піци можна приготувати на майонезі. Тісто вийде соковитим та апетитним. Але ще більше вас зможе порадувати просте та швидке приготування. Візьміть на замітку оригінальний рецепт!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

порцій – 450 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 грн. (2 гранених склянки)
  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 150 грн.
  • Олія – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. Три яйця розбиваємо у глибокій мисці. Додаємо до них майонез та ретельно збиваємо продукти до однорідної суміші.

2. Поступово просіюємо борошно отриману суміш. Починаємо замішувати.

3. Додаємо олію і продовжуємо перемішувати масу до однорідного стану.

4. Тісто виходить досить жирним та м’яким. Далі його розподіляємо формою для випікання. Готово!