Тісто для смажених пиріжків – 6 рецептів

Смажені пиріжки – один з улюблених варіантів перекусів дітей і дорослих. Вони можуть бути з різними смачними начинками – від м’ясних до солодких. Приготувати повітряне тісто для смажених пиріжків, як і саме рум’яне частування вкрай просто. Залишилося лише визначитися з оптимальним рецептом, вибираючи для себе найбільш підходящі його складові.

Дріжджове тісто для смажених пиріжків

Готову страву виходить буквально тане в роті. Особливо, поки пиріжки з такого тіста ще свіжі і м’які. Для їх приготування потрібно використовувати: 530-560 г пшеничного білого просіяного борошна, 270 мл жирного молока, 1 яйце, 25 г свіжих дріжджів, 60 мл будь-якого рослинного рафінованого масла і таку ж кількість води, 1 ч. л. солі, 1 ст. л. цукру.

  • Дріжджі пальцями кришаться в глибоку миску. До них відправляється цукор, щіпка борошна, а також тепла вода. Масу потрібно злегка перемішати і залишити підніматися.
  • В окремому посуді яйце збивається з сіллю. У цю суміш додається рослинне масло і тепле молоко.
  • Коли над мискою з дріжджами з’явиться пишна піна, їх можна перекладати до яєчно-молочної масою. Разом інгредієнти перемішуються повільно і дуже обережно.
  • Залишилося просіяти борошно і починати замішувати тісто. Процес цей досить довгий. У результаті тісто має стати гладким і однорідним.
  • Маса відправляється в тепле місце. Тісто має підійти двічі. Приблизно через годину воно обминается сухими руками і знову вирушає в тепло.
  • Із зазначеної кількості продуктів вийде приблизно 23 стандартних пиріжків.

    Рецепт приготування опари на кефірі

    Дріжджове тісто для смажених у маслі пиріжків може готуватися і на жирному кефірі. Воно буде відмінно поєднуватися і з солодкими, і з несолодкими начинками. Для нього знадобиться: 370 мл жирного кефіру, 580 г борошна, 16 р швидких сухих дріжджів, 2 великих курячих яйця, 2 ч. л. цукрового піску і 1 ч. л. солі.

    Дивіться також:  Журавлина в цукрі – 7 рецептів в домашніх умовах

  • Кефір підігрівається на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
  • До молочного продукту всипається цукор і за допомогою виделки забиваються яйця.
  • Далі до кефіру додається близько 150 г борошна.
  • Із зазначених інгредієнтів замішується густа опара. Ємність з нею накривається плівкою або чистим рушником і відправляється в тепле місце приблизно на 25 хвилин.
  • Якщо по закінченні вказаного часу, на поверхні тіста з’явилися дрібні бульбашки, значить, дріжджова маса почала працювати і можна не хвилюватися.
  • Залишилося невеликими порціями всипати до опарі всю просіяне борошно з сіллю, а потім замісити м’яке не липнущее до рук тісто.
  • Ще через 25 хвилин перебування в теплому місці маса повністю готова до використання.
  • При необхідності продукт вдасться зберегти в холоді пару днів.

    Тісто з сухими дріжджами на молоці

    Цей рецепт тіста оптимально підходить саме для смажених пиріжків. Для печених краще підібрати інші варіанти. Потрібно використовувати наступні продукти: 230 мл молока і води, пару яєць, 20 г сухих дріжджів, 900 г борошна (може знадобитися трохи більше), щіпка солі, олія.

  • Дріжджі заливаються 50 мл теплої води і змішують з цукром. Через 12-15 хвилин на поверхні миски повинна з’явитися пишна шапочка.
  • У глибокій ємності яйця злегка збиваються з теплим молоком, а потім маса змішується з піднялися дріжджами і сіллю.
  • Далі можна додавати невеликими порціями в майбутнє тісто просіяне борошно.
  • Маса вимішується руками.
  • Тісто має вийти досить крутим, але еластичним.
  • Залишилося змастити поверхню олією і відправити підходити в тепле місце приблизно на годину. По закінченню вказаного часу тісто обминается рукою, присипаної борошном, і знову повертається в тепло ще на 25 хвилин.
  • Коли маса буде вже розкатаний у кульки для майбутніх пиріжків, їх потрібно залишити «відпочивати» ще на 12-15 хвилин. У цей час можна зайнятися начинкою.

    Дивіться також:  Тісто на майонезі – 5 рецептів смачного і ніжного тіста для будь-якої випічки

    Швидкий рецепт з сухими дріжджами на воді

    Якщо молока під рукою не виявилося, то відмінне тісто можна приготувати з сухими швидкими дріжджами і на питній воді. Для цього потрібно використовувати наступні інгредієнти: 750-800 г борошна, 11 г сухих дріжджів, 50 мл будь-якого рослинного масла, 50 г цукру, 0,5 ч. л. солі. Води потрібно близько 450 мл.

  • В теплу воду додаються дріжджі, цукор і сіль. Після перемішування маса залишається на 10-12 хвилин. Цей період необхідний для активації дріжджів.
  • Борошно просіюється і змішується з маслом.
  • Можна поєднувати обидві частини майбутнього тесту.
  • Масу необхідно вимішувати не менше 5-7 хвилин, поки вона не стане однорідною м’якою і ніжною. При необхідності можна використовувати більше борошна.
  • Тісто загортається в харчову плівку і відправляється в тепле місце приблизно на 1 годину.
  • Далі можна формувати пиріжки з будь-якою начинкою.
  • Такий варіант тесту підійде, в тому числі для випічки смачного частування в духовій шафі.

    Тісто на сметані

    Краще і довше всього зберігаються смажені пиріжки, приготовані на сметані. За рецептом потрібно використовувати: 150 г нежирної сметани, 5 г сухих дріжджів, 450 г борошна, 250 р борошна, 270 мл води, 10 г цукру, щіпку дрібної солі.

  • Половина ретельно просіяного борошна змішується з цукром, сіллю і швидкими дріжджами, заливають теплою водою і перемішується.
  • Маса повинна стояти в теплому місці 15-17 хвилин до появи бульбашок на її поверхні.
  • По закінченню вказаного часу в тісто додається сметана і залишилася борошно. У підсумку воно повинно стати м’яким, але при цьому не липнути до рук.
  • Пиріжкове тісто, накрита плівкою, відправляється в тепле місце до першого підйому (маса збільшиться приблизно в 2 рази).
  • Дивіться також:  Крем для вафельних коржів – 8 рецептів, як зробити смачний крем

    Опускати вийшли пиріжки потрібно в розпечене масло, попередньо струсивши з них зайву муку.

    Тісто п’ятихвилинка для смажених пиріжків на кефірі

    Це самий швидкий рецепт пирожкового тесту. Воно просте і включає в себе тільки доступні продукти. Це: 220 мл нежирного кефіру, 2 яйця, 220 г борошна, 1 ч. л. харчової соди (гасити оцтом не потрібно), 0,5 ч. л. солі.

  • Сода залити кефіром і залишають на 10-12 хвилин. Молочний продукт погасить її замість оцту або лимонного соку.
  • Отримана маса змішується з яйцями і сіллю, після чого в неї невеликими порціями всипається просеянная борошно.
  • Залишилося добре вимісити тісто і можна формувати з нього пиріжки.
  • У такої маси є одна суттєва особливість. Швидке тісто «п’ятихвилинку» з додаванням кефіру не можна поєднувати з вологими начинками. Зате з нього можна приготувати пиріжки з м’ясом, капустою, сиром, шинкою і сиром, а також багатьма іншими продуктами.

    Прокрутка до верху