Тісто для сосисок у тісті – це основа для ситної та улюбленої випічки з м’ясною начинкою. Приготувати такий апетитний перекус можна на швидку руку, витративши загалом близько півгодини, але якщо ви виявите бажання зайнятися дріжджовим тестом, то тоді процес займе не менше півтори години, оскільки дріжджам потрібен час для активації. Але незалежно від того, який з рецептів ви оберете, ви в будь-якому випадку отримаєте рум’яну і ароматну випічку, яка припаде до смаку абсолютно кожному!
Сосиски у дріжджовому тісті
Сосиски в дріжджовому тісті – це страва, що прийшла до нас багато років тому з німецької кухні, і миттєво набрала своєї популярності. Особливим попитом така страва користується серед учнів, тому що її ціна невисока і лише одна порція, надовго позбавляє голоду і заряджає енергією.
Інгредієнти:
на – 3 порції
- Сосиски – 3 шт.
- Молоко коров’яче – 100 мл.
- Вода – 100 мл.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Яйце куряче – 1 шт. для змащування
- Олія вершкове – 70 гр.
- Сухі дріжджі – 10 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст.л.
- Борошно – 5 ст.л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
Тісто для сосисок у тесті можна легко приготувати в домашніх умовах. Знімаємо оболонку з м’ясних напівфабрикатів, інші складові попередньо витягаємо з холодильної камери, оскільки вони мають бути кімнатної температури.
У ємності змішуємо воду з молоком, трохи підігріваємо та висипаємо дріжджі з цукром – залишаємо під кришкою до утворення пінної шапочки.
Паралельно розбиваємо курячі яйця і переливаємо в дріжджову суміш.
Поступово втручаємо просіяне пшеничне борошно.
Розтоплюємо і трохи остуджуємо вершкове масло|мастило|, переливаємо в пшеничну масу і замішуємо м’яке і податливе тісто.
Формуємо кулю і кладемо в пакет на деякий час для відпочинку, нагріваємо духовку до позначки в 200 градусів.
Через 15-20 хвилин тісто розкочуємо і розрізаємо на смужки шириною близько двох сантиметрів.
Повертаємо тістом сосиски і викладаємо заготовки на лист, устелений пергаментом. Змащуємо збитим яйцем.
Випікаємо до утворення характерної скоринки і злегка остудивши, подаємо до столу. Смачного!
Сосиски у тісті з сиром
Сосиски в тісті з сиром – це швидка і проста в приготуванні страва, яку можна подати до столу, як на сніданок, так і як перекус. Поєднання хрусткої скоринки, розплавленого сиру та соковитої сосиски не залишать байдужими ні дорослих, ні дітей – спробуйте!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Тісто листкове дріжджове – 250 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сосиски – 8 шт.
- Жовток яєчний – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Твердий сир нарізаємо брусочками трохи менше сосисок.
Крок 2. Видаляємо упаковку із м’ясних напівфабрикатів.
Крок 3. За кімнатної температури розморожуємо тісто.
Крок 4. Листковий квадрат ріжемо на 8 смужок рівної товщини.
Крок 5. Кожну смужку трохи розтягуємо в долонях і обертаємо сосиску з сиром.
Крок 6. Перекладаємо на лист з пергаментом і за допомогою кулінарного пензля обмазуємо жовтком.
Крок 7. Готуємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.
Крок 8. Приємного апетиту!
Сосиски в тісті з молока в домашніх умовах
Сосиски в тісті з молока в домашніх умовах, приготовані на пишному дріжджовому тісті – це ніжна та ситна випічка, яка заповнить своїм яскравим ароматом весь ваш будинок ще в процесі запікання. Урізноманітніть свій звичний раціон і випікайте апетитні сосиски!
Час приготування – 4 год.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Борошно – 600-650 грн.
- Молоко – 250мл.
- Яйця – 2 шт.
- Олія вершкове – 50 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст.
- Сіль – 1 щіпка.
- Дріжджі сухі – 11 грн.
- Сосиски – 16 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування опари змішуємо підігріте молоко з дріжджами та цукром. Через 15 хвилин перемішуємо попередньо просіяне борошно, яйце і сіль – виливаємо дріжджовий розчин.
Крок 2. Замішуємо тісто і залишаємо під рушником на 60 хвилин, далі обминаємо та даємо постояти ще 2 години.
Крок 3. Після закінчення часу сосиски розрізаємо навпіл і обертаємо в смужки тіста.
Крок 4. Запікаємо ситі пиріжки в духовці, змастивши кожен збитим яйцем 25-30 хвилин при 180 градусах.
Крок 5. Злегка остудити і негайно знімати пробу. Смачного!
Сосиски у тесті на кефірі
Сосиски в тесті на кефірі – це страва на швидку руку, яка може опинитися на вашому столі менш ніж через півгодини! Головний секрет успіху – це використання для приготування виключно якісних та смачних м’ясних компонентів. Для прикрас можна використовувати насіння кунжуту або ароматні трави.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 10.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 ст.
- Сосиски – 10 шт.
- Борошно – 500-550 гр.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Сіль – ½ ч.л.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Кунжут – 1 год.
Процес приготування:
Крок 1. До теплого стану підігріваємо склянку кефіру, вбиваємо одне куряче яйце.
Крок 2. Висипаємо розпушувач, сіль та цукровий пісок.
Крок 3. Залишаємо суміш на кілька хвилин до утворення бульбашок на поверхні.
Крок 4. У склад кефіру просіюємо борошно.
Крок 5. Виливаємо олію і активно перемішуємо вилкою.
Крок 6. Викладаємо масу на стіл та замішуємо тісто.
Крок 7. М’яке тісто розгортаємо в пласт і розрізаємо на смужки зі стороною близько двох сантиметрів.
Крок 8. Очищені сосиски обертаємо підготовленими смужками.
Крок 9. Змащуємо заготовки розбитим яйцем і присипаємо кунжутом – запікаємо 20-25 хвилин при температурі 180-190 градусів.
Крок 10. Готуйте та отримуйте задоволення!
Сосиски у здобному тесті
Сосиски в здобному тесті – це цікавий варіант для сімейного сніданку або перекушування, який дуже зручно брати з собою на роботу або навчання, так як така страва добре, навіть в охололому вигляді. І якщо ви любите здобу, доповнивши її м’ясними напівфабрикатами, ви отримаєте гастрономічне захоплення!
Час приготування – 50 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Тісто здобне дріжджове – 400 гр.
- Сосиски – 8 шт.
- Молоко – 1 год.
- Жовток яєчний – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Знімаємо упаковку із м’ясних напівфабрикатів.
Крок 2. Попередньо розморожене тісто розгортаємо в пласт на силіконовому килимку.
Крок 3. Тісто нарізаємо смужками по два сантиметри завширшки.
Крок 4. На кшталт спіралі обертаємо кожну сосиску в тісто.
Крок 5. Намагаємося не допускати просвітів.
Крок 6. Викладаємо заготовки у форму і змащуємо верхівки сумішшю жовтка та молока.
Крок 7. Готуємо страву в духовці при температурній відмітці 180 градусів протягом півгодини. Смачного!
Сосиски у тесті з картоплею
Сосиски в тесті з картоплею – це оригінальний варіант приготування популярної страви, доповненої ніжним пюре. Таке перекушування, напевно, сподобається кожному, хто відкусить хоча б шматочок, тому що кожен компонент чудово доповнює один одного і відтіняє.
Час приготування – 55 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Сосиски – 4 шт.
- Тісто дріжджове прісне – 500 гр.
- Картопля – 250 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Сіль за смаком.
- Петрушка – до смаку.
- Кунжут для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу ополіскуємо під струменем води картоплю та зелень, у миску викладаємо тісто, знімаємо оболонку з сосисок.
Крок 2. Знімаємо шкірку з картоплі, ріжемо на шматки і, заливши водою та посоливши, варимо 20 хвилин з моменту закипання.
Крок 3. З м’якої картоплі зливаємо відвар, розминаємо овоч у пюре.
Крок 4. Від тесту відщипуємо невеликий сегмент і розкочуємо в овал, викладаємо трохи пюре, зверху – сосиску.
Крок 5. Надрізаємо тісто так, як показано на фото.
Крок 6. Смужками накриваємо м’ясний напівфабрикат.
Крок 7. Заготовки змащуємо яйцем і за бажанням посипаємо кунжутом, випікаємо близько 20 хвилин|мінути| при 190-200 градусах.
Крок 8. Перед подачею прикрашаємо зеленню та дегустуємо. Смачного!
Сосиски у тесті на воді
Сосиски в тесті на воді, приготовані за ГОСТом, відразу ж перенесуть вас у шкільні часи і змусять поностальгувати, тому що їх смак та аромат нічим не відрізняється від того, що раніше пропонувалося у кожному буфеті. Побалуйте себе та своїх домочадців апетитним перекушуванням!
Час приготування – 120 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 25 прим.
Інгредієнти:
- Сосиски – 25 шт.
- Борошно – 3 ст.
- Цукор-пісок – 3 ст.
- Олія вершкове – 75 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Дріжджі сухі – 12 грн.
- Сіль – ½ ч.л.
- Вода/молоко – 1 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Озброюємося дрібним ситом і кілька разів просіюємо через нього борошно пшеничне.
Крок 2. Готуємо опару. У ємності з високими бортами змішуємо воду або молоко з цукром (пару дрібок) і дріжджами.
Крок 3. Слідом висипаємо кілька столових ложок борошна і ретельно перемішуємо, наполягаємо 10-15 хвилин.
Крок 4. У склянку міксера розбиваємо яйця і збиваємо до білого, вводимо цукровий пісок – працюємо віночком ще хвилину і солимо.
Крок 5. Попередньо витягаємо з холодильної камери вершкове масло, воно має стати м’яким.
Крок 6. В об’ємній мисці змішуємо борошно, яйця та опару. У момент, коли маса збереться в грудку, додаємо розм’якшене вершкове масло і знову заважаємо.
Крок 7. Тісто прикриваємо рушником і забираємо в тепле місце для підйому на 40-60 хвилин.
Крок 8. Після закінчення часу половину тесту розкочуємо і ріжемо на смужки по 3-4 сантиметри шириною.
Крок 9. Повертаємо в тісто сосиски, заготовки кладемо на лист з пергаментом.
Крок 10. Залишаємо для вистоювання на 10 хвилин, а потім випікаємо в духовці, протягом 25-30 хвилин (180-190 градусів). За бажанням за 10 хвилин до готовності змащуємо сумішшю молока та яйця. Смачного!
Сосиски у тесті у формі кіски
Сосиски у тесті у формі кіски – це апетитна та неймовірно смачна страва, яка готується з доступних інгредієнтів і вдасться спекти у кожного з першого разу. Для рецепту ідеально підходять копчені сосиски та готове тісто (напівфабрикати значно скоротять витрачений час).
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 7-10 хв.
Порції – 2-4.
Інгредієнти:
- Сосиски копчені – 4 шт.
- Тісто дріжджове листкове – 200 гр.
- Борошно – 10 гр.
- Яйця – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком процесу розморожуємо листкове тісто.
Крок 2. Пласт злегка розкочуємо та розрізаємо на прямокутники за розміром сосиски, у центр кладемо очищений м’ясний напівфабрикат.
Крок 3. З двох сторін робимо надрізи (див. фото).
Крок 4. Смужки піднімаємо та укладаємо один на одного.
Крок 5. Заготівлі змащуємо розбитим яйцем і поміщаємо на аркуш пекарського паперу – готуємо в духовці при 180 градусах до утворення апетитної скоринки.
Крок 6. Приємного апетиту!
Сосиски в тесті на шпажці в духовці
Сосиски в тесті на шпажці в духовці – це апетитна та соковита закуска, яка приваблює своєю рум’яною скоринкою та насиченим м’ясним ароматом. Подавайте таку страву у поєднанні з улюбленими соусами та нарізкою зі свіжих овочів – пальчики оближеш!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8-10.
Інгредієнти:
- Сосиски – 8-10 шт.
- Тісто листкове – 400 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Кунжут – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо всі інгредієнти, вказані у списку вище, а також дерев’яні шпажки.
Крок 2. Розморожене тісто розгортаємо в пласт близько 2 міліметрів, розрізаємо на смужки зі стороною близько 2-3 сантиметрів.
Крок 3. З сосиски знімаємо упаковку, нанизуємо на паличку та щільно обертаємо тестом.
Крок 4. Напівфабрикати перекладаємо на лист з пергаментом, змащуємо яйцем і присипаємо насінням кунжуту.
Крок 5. Запікаємо страву 15 хвилин у духовці при температурній відмітці 170 градусів. Готуйте та отримуйте задоволення не тільки від результату, а й від процесу!
Сосиски у листковому бездрожжевому тесті
Сосиски в листковому бездрожжевому тісті – це швидке і ароматне перекушування, яке закохує в себе при першій же дегустації, тому що неможливо встояти перед гарячою і соковитою сосискою, обгорнутою в хрумке золотисте тісто. Обов’язково спробуйте, і ви залишитеся задоволені!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 14-16.
Інгредієнти:
- Сосиски – 14-16 шт.
- Тісто бездрожжеве листкове – 500 гр.
- Яйця – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед видаляємо упаковку з сосисок, тісто злегка розкочуємо і нарізаємо смужками однієї товщини (близько 2-3 сантиметрів).
Крок 2. Кожен м’ясний напівфабрикат обертаємо у тісто.
Крок 3. Викладаємо заготовки на лист і за допомогою кулінарної кисті змащуємо збитим яйцем.
Крок 4. Випікаємо в духовці за 180 градусів 20-25 хвилин.
Крок 5. Приємного апетиту!