Тісто для тарталеток – 7 дуже смачних рецептів

Тісто для тарталеток – це не найголовніше в них. Однак від вибору тесту залежать смакові якості і зовнішній вигляд страви в цілому. Саме тому до цього питання слід підходити з достатньою відповідальністю.

Дуже смачне пісочне тісто для тарталеток

Пісочне тісто дуже легко приготувати, але від цього воно не стає менш смачним. Навпаки воно набуває гарячий і ніжний післясмак, яке не затьмарює смак начинки.

Для приготування потрібно:

Масло вершкове Борошно пшенична Цукор Яйця
200 г 300 г 100 г 1 шт
  • Від призначення тарталеток залежить кількість цукру і додаткові інгредієнти, які слід покласти в тісто. Якщо це несолодкі тарталетки – бажано не зловживати цукровим піском.
  • Спершу борошно просіюється і розм’якшується вершкове масло. Після чого обидва інгредієнти перемішуються. Бажано робити це руками, щоб вийшла однорідна маса.
  • В окрему посудину вбивається яйце, до якого додаються цукор і трохи солі. Інгредієнти підіймаються до стану піни.
  • Дана маса виливається в борошно. Все перемішується так, щоб тісто набуло більш м’яку і щільну текстуру.
  • Для отримання кращої форми можна помістити тісто на деякий час в холодильник. Його можна використовувати для печива пирогів, якщо залишиться зайве.
  • Готове тісто поділяється на шматочки потрібного розміру, розправляється по формочках руками. Викладаються на деко і відправляються в розігріту духовку. Час випікання залежить від потужності духовий печі.
  • Готові тарталетки можна наповнити начинкою і подавати до столу.

Готуємо з дріжджами

Дуже смачне тісто для тарталеток отримується завдяки використанню дріжджів. Такий рецепт вважається класичним і більш стандартним. Він знайомий багатьом домогосподаркам.

Для нього знадобиться:

Борошно пшенична Молоко Цукор Сухі дріжджі Сіль Яйця
600 г 0,2 л 30 г 1 упаковка За смаком 2 шт
  • Для початку необхідно трохи підігріти молоко, воно не повинно кипіти.
  • Після можна всипати в нього дріжджі, цукор і сіль. Кількість цукру залежить від призначення тарталеток (чим солодший, тим більше цукру).
  • Близько півгодини молоко має постояти в теплому місці. Це необхідно для того, щоб дріжджі забродили.
  • Далі забиваються яйця по черзі, все добре перемішується.
  • Борошно просіюється прямо в цю суміш частинами, попутно перемішують до утворення еластичного і тугого тіста.
  • Тісто слід трохи розім’яти, згорнути в кулю, обгорнути харчовою плівкою і відправити ненадовго в холодильник.
  • Від кулі з тіста відриваються невеликі шматки, які розгладжуються по формочках.
  • Форми з тістом розкладаються на деко і відправляються на пів години в розігріту духовку.
Дивіться також:  Картопля по-селянськи в духовці – 11 рецептів

Дієтичний варіант основи для випічки

В домашніх умовах готувати простіше простого. З цим завданням впорається хто завгодно. І такі тарталетки підійдуть навіть тим дамам, які сидять на дієті.

Борошно цільнозернові Яйця Сир Крохмаль
500 г 1 шт. 100 г 2 ст. л.
  • Сир необхідно подрібнити в руках, через сито або тертку.
  • До нього додаються яйце і крохмаль.
  • Після невеликими порціями борошно просіюється, все добре перемішується.
  • Тісто викласти у формочки і добре розгладжується. Викласти на деко і оговтується в розігріту духовку на 15 хвилин.

Листкове тісто для тарталеток

Тарталетки з листкового тіста виходять не гірше, ніж з дріжджового. Такі вважаються більш популярними, адже в супермаркетах є можливість придбати готове тісто.

Для приготування знадобиться:

Борошно пшенична Вода Яйця Сіль Оцет (9%) Масло вершкове
600 г 1,5 ст. 1 шт. За смаком 3 ч. л. 200 г
  • Гріти Воду немає необхідності. У холодну воду додаються сіль, оцет. Все добре перемішується.
  • Туди ж відправляється яйце. Суміш збивається до однорідної маси, яка повинна бути схожа з густою сметаною.
  • Далі всипається частинами борошно. Добре перемішується і вимішується в круте тісто, так щоб практично не липло до рук.
  • Масло необхідно трохи розтопити і змішати з половиною борошна, щоб вийшла крихта.
  • Після тісто загортається в харчову плівку і відправляється в холодильник на деякий час. Тільки тепер можна розкачати його у великий пласт.
  • Крихту, яка була зроблена раніше, необхідно розсипати по пласту тесту. Скласти конвертом і розкачати. І так слід зробити не менше трьох разів.
  • Ділиться на дві рівні частини, кожні розкочуються.
  • Обидві частини розрізають на невеликі шматочки, які укладаються у формочки для тарталеток. Тісто добре розподіляється по поверхні. Після форми відправляються на деко в розігріту духову піч.
Дивіться також:  Підлива до гречки — 8 рецептів приготування смачної підливи

З житнього борошна

Житній хліб є досить популярним в Росії і не тільки. Готувати житнє борошно не складно, але на смак вона не гірше будь-якої іншої.

Для приготування знадобиться:

Житнє борошно Яйця Розпушувач Сіль Вершкове масло
300 г 2 шт. 0,5 ч. л. На смак 25 г
  • Спершу необхідно розтопити масло, вбити в нього яйця і добре перемішати.
  • Туди ж відправляється розпушувач і борошно порційно. Якщо маса м’яка, можна додати ще борошна.
  • Вимішують круте тісто. Від нього відриваються шматочки, які укладаються у формочки. Форми відправляються в розігріту духовку до готовності.

З газованою водою

Звичайну воду цілком можливо замінити газованою водою. Від цього не зіпсується смак, а стане тільки краще.

Для цього необхідно:

Борошно пшенична Яйця Масло вершкове Цукор Газована вода Сіль
2,5 ст. 2 шт. 100 г 2 ч. л. 1 ст. На смак
  • Воду необхідно попередньо охолодити в холодильнику. Вона повинна бути трохи чи не крижаною.
  • Борошно просіюється і перемішується з сіллю, цукром (для кольору можна додати куркуму).
  • Туди ж відправляється попередньо розм’якшене масло.
  • Вбиваються яйця і вливається мінеральна вода, після чого суміш добре перемішується і вимішується круте тісто.
  • Спочатку варто помістити тісто на півгодини в холодильник. Після можна відривати за невеликими шматочками і викласти в формочки.
  • Форми відправляються в розігріту духовку до стану готовності.

Заварне тісто для тарталеток

Заварне тісто використовується рідше для випікання тарталеток. Але це не означає, що це тісто менш смачне. І при цьому смак в деяких випадках навіть краще. Відмінно підходить для приготування солодких тарталеток.

Для приготування необхідно:

Борошно пшенична Яйця Молоко Масло вершкове Сіль Цукор
500 г 6 шт. 2 ст. 100 г На смак На смак
  • Тарталетки хороші тим, що ідеально підходять як для повсякденного, так і для святкового вечері. Благо, в наш час існує безліч різновидів начинок для тарталеток будь-якого достатку.Масло топиться заздалегідь і збивається з яйцями.
  • Вливається молоко, знову збивається.
  • Дана маса поміщається на вогонь. Туди всипається борошно пропорційно, добре перемішується і вариться на повільному вогні.
  • Зняти з вогню можна, коли маса стане досить щільною. Повинна бути настільки щільною, щоб було складно заважати.
  • Залишити остигати, після досипається ще трохи борошна і вимішується.
  • Тісто акуратно вкладається по формочках і відправляється в розігріту духовку до стану готовності.
Дивіться також:  Гарячі закуски – 24 рецепта приготування на святковий стіл
Прокрутка до верху