Тісто для тарталеток – це не найголовніше в них. Однак від вибору тесту залежать смакові якості і зовнішній вигляд страви в цілому. Саме тому до цього питання слід підходити з достатньою відповідальністю.
Дуже смачне пісочне тісто для тарталеток
Пісочне тісто дуже легко приготувати, але від цього воно не стає менш смачним. Навпаки воно набуває гарячий і ніжний післясмак, яке не затьмарює смак начинки.
Для приготування потрібно:
Масло вершкове | Борошно пшенична | Цукор | Яйця |
---|---|---|---|
200 г | 300 г | 100 г | 1 шт |
- Від призначення тарталеток залежить кількість цукру і додаткові інгредієнти, які слід покласти в тісто. Якщо це несолодкі тарталетки – бажано не зловживати цукровим піском.
- Спершу борошно просіюється і розм’якшується вершкове масло. Після чого обидва інгредієнти перемішуються. Бажано робити це руками, щоб вийшла однорідна маса.
- В окрему посудину вбивається яйце, до якого додаються цукор і трохи солі. Інгредієнти підіймаються до стану піни.
- Дана маса виливається в борошно. Все перемішується так, щоб тісто набуло більш м’яку і щільну текстуру.
- Для отримання кращої форми можна помістити тісто на деякий час в холодильник. Його можна використовувати для печива пирогів, якщо залишиться зайве.
- Готове тісто поділяється на шматочки потрібного розміру, розправляється по формочках руками. Викладаються на деко і відправляються в розігріту духовку. Час випікання залежить від потужності духовий печі.
- Готові тарталетки можна наповнити начинкою і подавати до столу.
Готуємо з дріжджами
Дуже смачне тісто для тарталеток отримується завдяки використанню дріжджів. Такий рецепт вважається класичним і більш стандартним. Він знайомий багатьом домогосподаркам.
Для нього знадобиться:
Борошно пшенична | Молоко | Цукор | Сухі дріжджі | Сіль | Яйця |
---|---|---|---|---|---|
600 г | 0,2 л | 30 г | 1 упаковка | За смаком | 2 шт |
- Для початку необхідно трохи підігріти молоко, воно не повинно кипіти.
- Після можна всипати в нього дріжджі, цукор і сіль. Кількість цукру залежить від призначення тарталеток (чим солодший, тим більше цукру).
- Близько півгодини молоко має постояти в теплому місці. Це необхідно для того, щоб дріжджі забродили.
- Далі забиваються яйця по черзі, все добре перемішується.
- Борошно просіюється прямо в цю суміш частинами, попутно перемішують до утворення еластичного і тугого тіста.
- Тісто слід трохи розім’яти, згорнути в кулю, обгорнути харчовою плівкою і відправити ненадовго в холодильник.
- Від кулі з тіста відриваються невеликі шматки, які розгладжуються по формочках.
- Форми з тістом розкладаються на деко і відправляються на пів години в розігріту духовку.
Дієтичний варіант основи для випічки
В домашніх умовах готувати простіше простого. З цим завданням впорається хто завгодно. І такі тарталетки підійдуть навіть тим дамам, які сидять на дієті.
Борошно цільнозернові | Яйця | Сир | Крохмаль |
---|---|---|---|
500 г | 1 шт. | 100 г | 2 ст. л. |
- Сир необхідно подрібнити в руках, через сито або тертку.
- До нього додаються яйце і крохмаль.
- Після невеликими порціями борошно просіюється, все добре перемішується.
- Тісто викласти у формочки і добре розгладжується. Викласти на деко і оговтується в розігріту духовку на 15 хвилин.
Листкове тісто для тарталеток
Тарталетки з листкового тіста виходять не гірше, ніж з дріжджового. Такі вважаються більш популярними, адже в супермаркетах є можливість придбати готове тісто.
Для приготування знадобиться:
Борошно пшенична | Вода | Яйця | Сіль | Оцет (9%) | Масло вершкове |
---|---|---|---|---|---|
600 г | 1,5 ст. | 1 шт. | За смаком | 3 ч. л. | 200 г |
- Гріти Воду немає необхідності. У холодну воду додаються сіль, оцет. Все добре перемішується.
- Туди ж відправляється яйце. Суміш збивається до однорідної маси, яка повинна бути схожа з густою сметаною.
- Далі всипається частинами борошно. Добре перемішується і вимішується в круте тісто, так щоб практично не липло до рук.
- Масло необхідно трохи розтопити і змішати з половиною борошна, щоб вийшла крихта.
- Після тісто загортається в харчову плівку і відправляється в холодильник на деякий час. Тільки тепер можна розкачати його у великий пласт.
- Крихту, яка була зроблена раніше, необхідно розсипати по пласту тесту. Скласти конвертом і розкачати. І так слід зробити не менше трьох разів.
- Ділиться на дві рівні частини, кожні розкочуються.
- Обидві частини розрізають на невеликі шматочки, які укладаються у формочки для тарталеток. Тісто добре розподіляється по поверхні. Після форми відправляються на деко в розігріту духову піч.
З житнього борошна
Житній хліб є досить популярним в Росії і не тільки. Готувати житнє борошно не складно, але на смак вона не гірше будь-якої іншої.
Для приготування знадобиться:
Житнє борошно | Яйця | Розпушувач | Сіль | Вершкове масло |
---|---|---|---|---|
300 г | 2 шт. | 0,5 ч. л. | На смак | 25 г |
- Спершу необхідно розтопити масло, вбити в нього яйця і добре перемішати.
- Туди ж відправляється розпушувач і борошно порційно. Якщо маса м’яка, можна додати ще борошна.
- Вимішують круте тісто. Від нього відриваються шматочки, які укладаються у формочки. Форми відправляються в розігріту духовку до готовності.
З газованою водою
Звичайну воду цілком можливо замінити газованою водою. Від цього не зіпсується смак, а стане тільки краще.
Для цього необхідно:
Борошно пшенична | Яйця | Масло вершкове | Цукор | Газована вода | Сіль |
---|---|---|---|---|---|
2,5 ст. | 2 шт. | 100 г | 2 ч. л. | 1 ст. | На смак |
- Воду необхідно попередньо охолодити в холодильнику. Вона повинна бути трохи чи не крижаною.
- Борошно просіюється і перемішується з сіллю, цукром (для кольору можна додати куркуму).
- Туди ж відправляється попередньо розм’якшене масло.
- Вбиваються яйця і вливається мінеральна вода, після чого суміш добре перемішується і вимішується круте тісто.
- Спочатку варто помістити тісто на півгодини в холодильник. Після можна відривати за невеликими шматочками і викласти в формочки.
- Форми відправляються в розігріту духовку до стану готовності.
Заварне тісто для тарталеток
Заварне тісто використовується рідше для випікання тарталеток. Але це не означає, що це тісто менш смачне. І при цьому смак в деяких випадках навіть краще. Відмінно підходить для приготування солодких тарталеток.
Для приготування необхідно:
Борошно пшенична | Яйця | Молоко | Масло вершкове | Сіль | Цукор |
---|---|---|---|---|---|
500 г | 6 шт. | 2 ст. | 100 г | На смак | На смак |
- Тарталетки хороші тим, що ідеально підходять як для повсякденного, так і для святкового вечері. Благо, в наш час існує безліч різновидів начинок для тарталеток будь-якого достатку.Масло топиться заздалегідь і збивається з яйцями.
- Вливається молоко, знову збивається.
- Дана маса поміщається на вогонь. Туди всипається борошно пропорційно, добре перемішується і вариться на повільному вогні.
- Зняти з вогню можна, коли маса стане досить щільною. Повинна бути настільки щільною, щоб було складно заважати.
- Залишити остигати, після досипається ще трохи борошна і вимішується.
- Тісто акуратно вкладається по формочках і відправляється в розігріту духовку до стану готовності.