Тісто для тарталеток – 7 дуже смачних рецептів

Листкове тісто для тарталеток

Тарталетки з листкового тіста виходять не гірше, ніж з дріжджового. Такі вважаються більш популярними, адже в супермаркетах є можливість придбати готове тісто.

Для приготування знадобиться:

Борошно пшенична Вода Яйця Сіль Оцет (9%) Масло вершкове
600 г 1,5 ст. 1 шт. За смаком 3 ч. л. 200 г
  • Гріти Воду немає необхідності. У холодну воду додаються сіль, оцет. Все добре перемішується.
  • Туди ж відправляється яйце. Суміш збивається до однорідної маси, яка повинна бути схожа з густою сметаною.
  • Далі всипається частинами борошно. Добре перемішується і вимішується в круте тісто, так щоб практично не липло до рук.
  • Масло необхідно трохи розтопити і змішати з половиною борошна, щоб вийшла крихта.
  • Після тісто загортається в харчову плівку і відправляється в холодильник на деякий час. Тільки тепер можна розкачати його у великий пласт.
  • Крихту, яка була зроблена раніше, необхідно розсипати по пласту тесту. Скласти конвертом і розкачати. І так слід зробити не менше трьох разів.
  • Ділиться на дві рівні частини, кожні розкочуються.
  • Обидві частини розрізають на невеликі шматочки, які укладаються у формочки для тарталеток. Тісто добре розподіляється по поверхні. Після форми відправляються на деко в розігріту духову піч.
Дивіться також:  Лазанья «Болоньєзе» – 6 смачних рецептів