Листкове тісто для тарталеток
Тарталетки з листкового тіста виходять не гірше, ніж з дріжджового. Такі вважаються більш популярними, адже в супермаркетах є можливість придбати готове тісто.
Для приготування знадобиться:
Борошно пшенична | Вода | Яйця | Сіль | Оцет (9%) | Масло вершкове |
---|---|---|---|---|---|
600 г | 1,5 ст. | 1 шт. | За смаком | 3 ч. л. | 200 г |
- Гріти Воду немає необхідності. У холодну воду додаються сіль, оцет. Все добре перемішується.
- Туди ж відправляється яйце. Суміш збивається до однорідної маси, яка повинна бути схожа з густою сметаною.
- Далі всипається частинами борошно. Добре перемішується і вимішується в круте тісто, так щоб практично не липло до рук.
- Масло необхідно трохи розтопити і змішати з половиною борошна, щоб вийшла крихта.
- Після тісто загортається в харчову плівку і відправляється в холодильник на деякий час. Тільки тепер можна розкачати його у великий пласт.
- Крихту, яка була зроблена раніше, необхідно розсипати по пласту тесту. Скласти конвертом і розкачати. І так слід зробити не менше трьох разів.
- Ділиться на дві рівні частини, кожні розкочуються.
- Обидві частини розрізають на невеликі шматочки, які укладаються у формочки для тарталеток. Тісто добре розподіляється по поверхні. Після форми відправляються на деко в розігріту духову піч.