Правильно зробити тісто для вареників з полуницею, значить отримати саме справжнє літнє блюдо. Все це не забере багато часу, а результат – приголомшливий.
Як приготувати тісто для вареників з полуницею?
Зазвичай, щоб приготувати смачне тісто на вареники, використовують просту муку з перемеленої пшениці, але можна спробувати зробити їх, використовуючи житнє або гречане борошно. Смак вийде дуже цікавим, нестандартним.
Для полуниці тісто повинно бути достатньо щільним, тому що ягода пускає сік. Якщо під час варіння тісто розійдеться, то начинка вся витече.
Класичний рецепт тесту включає в себе мінімум продуктів. Головне – просеянная борошно і прохолодна вода. Причому, чим вона буде холодніше, тим краще буде результат. Саме від цього залежить щільність тіста, яка вийде після вимішування.
Необхідні продукти:
- Борошна пшеничного – приблизно дві склянки;
- Середнє яйце;
- Маленька ложка рослинного масла, сіль за смаком;
- Приблизно три столові ложки холодної води
Процес приготування:
Візьміть підходящу миску, всипте в неї вказану кількість борошна і туди ж розбийте яйце. Все це добре перемішайте і налийте воду. Тепер посоліть, влийте воду, масло. Замістити тісто, воно вийде м’яким.
Заварне тісто для вареників з полуницею
Як зробити тісто для вареників, щоб воно не рвалося, не розвалювалася і не разваривалось? Нижче описаний рецепт завжди виходить.
Інгредієнти:
- 4 склянки борошна;
- Близько 300 мілілітрів води;
- Олія рафінована – дві великі ложки;
- Трохи солі.
Процес приготування:
- Візьміть половину борошна від загального обсягу, всипте її в миску.
- Окремо доведіть воду до кипіння і киньте туди сіль.
- Всипте в будь-який посуд борошно і додайте туди воду з сіллю. Добре розмішайте вручну або міксером. Налийте рослинне масло.
- Насипте до отриманої масі борошно. Після – все перемішайте. Вийти повинен гладкий грудку.
- Оберніть його чим-небудь, бажано поліетиленовою плівкою і приберіть в холодильник на 20 хвилин. Через цей час воно повністю готове до ліплення.
Кілька порад для гарного тесту:
- Не робіть товстих шарів, розкачувати потрібно тонко – не більше 4-5 мм.
- Тісто можна зберігати в холодильнику приблизно один день, потім воно починає змінювати колір.
- Для досягнення максимальної пластичності тіста його треба вимішувати близько двадцяти хвилин.
Тісто на воді
Інгредієнти:
- Вода чиста – приблизно склянку;
- Сіль на свій розсуд;
- Три-чотири склянки борошна.
Приготування:
- Розчиняємо у воді сіль і ставимо склянку в холодильник приблизно на 40 хвилин.
- Всипаємо борошно в миску і туди ж наливаємо охолоджену воду.
- Замішуємо тісто. Воно повинно вийти однорідним. При необхідності додайте ще трохи води або борошна. Дайте йому відпочити хвилин двадцять і починайте ліпити.
Смачне тісто на кефірі
Цей рецепт вважається майже універсальним – тісто добре розкочується і виходить у кожної господині.
Інгредієнти:
- Пів-літра нежирного кефіру;
- Борошна приблизно п’ятсот грам;
- Сіль, сода по чайній ложці;
- Цукру – велика ложка;
- Одне яйце.
Приготування:
- Змішайте сіль і соду з борошном.
- Окремо перемішайте цукор і яйце. Отриману суміш додайте до борошна.
- Розігрійте трохи кефір, щоб він був злегка теплий, і додайте його до решти продуктів.
- Добре перемішайте масу до однорідного грудки. Якщо потрібно, додайте ще борошна.
Рецепт дріжджового тіста для вареників
Смачне, ідеально підходить для ягід тісто, так як виходить дуже щільним.
Інгредієнти:
- Приблизно півкілограма борошна;
- Півлітра рідини. Це може бути вода, кефір або молоко;
- Трохи солі і соди;
- Велика ложка цукру;
- Десять грам живих дріжджів або пачка сухих.
Приготування:
- Злегка нагрійте рідину, яку вибрали для рецепта, насипте туди цукор, дріжджі, соду і сіль. Розмішайте.
- Почніть потроху всипати борошно. Коли вона закінчиться, добре вимісіть все руками. Повинен вийти куля, який не пливе в різні сторони.
- Чим-небудь накрийте тісто і дайте полежати приблизно сорок хвилин.
Рецепт тіста з мінеральною водою
Ви ще не пробували готувати тісто на мінералці? А дарма, воно виходить ідеальним, м’яким, не клейким.
Просте тісто, що підходить не тільки для вареників, але і для пельменів і чебуреків.
Інгредієнти:
- Борошна – близько чотирьох склянок;
- Склянку мінералки;
- Маленька ложка цукру;
- Трохи солі;
- Чотири великих ложки рослинного масла;
- Два яйця.
Приготування:
- З’єднати разом: борошно, яйця, сіль, цукор.
- Додати до суміші рослинне масло і воду. Все добре розмішати і замісити до однорідного стану. Десь близько трьох хвилин.
- Залишити на півгодини і приступати до готування.
Тісто для солодких вареників з крохмалем
Тісто, приготоване за цим рецептом, дозволить розгортати його максимально тонко, не боячись, що при варінні воно порветься.
Якщо немає картопляного крохмалю, то його можна замінити кукурудзяним крохмалем, а воду – молоком.
Використовувати його можна і для ліплення пельменів.
Необхідні продукти:
- Невелика ложечка солі;
- Пара склянок борошна
- Рослинне масло – три столові ложки;
- Крохмаль картопляний – стакан;
- Близько 250 мл води.
Процес приготування:
- Для початку приготуйте підходящу посуд – миску або каструлю. Налийте туди воду, посоліть її. Тепер, рідину потрібно довести до кипіння, потім зняти з плити.
- Поки вода не охолола, почніть туди потроху всипати просіяне пшеничне борошно, при цьому, не забуваючи помішувати масу ложкою або лопаткою.
- Залиште ненадовго тісто, воно повинно стати теплим. Після того як воно остудилось, слід всипати крохмаль і ретельно все розмішати.
- Налийте до нього рослинне масло і заважайте ще приблизно п’ять хвилин. Весь жир з масла повинен вбратися в масу.
- З отриманої суміші зберіть грудку, оберніть його поліетиленом, спеціальною харчовою плівкою або просто залиште лежати під рушником хвилин на двадцять п’ять. Це робиться для того, щоб крохмальна клейковина розбухла.
- Через відведений час тісто повністю готове для приготування вареників.