Як приготувати тісто для чебуреків
Як приготувати смачне тісто для чебуреків, покроковий рецепт
- У теплій воді розбавляється сіль і цукор, і потихеньку всипається борошно.
- Тісто потрібно додавати поступово, щоб воно було полугустой консистенції. Підказкою може служить ложка.
- Поставте її в тісто, і якщо вона повільно падає, то ви все зробили правильно. В цей же час необхідно додати в тісто кипляче масло, при цьому швидко перемішуючи.
- Після цього підсипається інша борошно і все замішується, маса повинна стати еластичною. В кінці накриваємо тісто і залишаємо на 30 хвилин настоятися.
- Після цього вже можна його розгортати і готувати чебуреки.
Основні принципи приготування тіста для чебуреків від професіоналів:
- 1. Перед приготуванням слід перевірити кількість борошна. Її має бути більше, ніж в рецепті, так як вона використовується ще і для присипки. А також залежно від сорту, якості помелу борошна її може знадобиться більше, щоб вийшла правильна консистенція тіста.
- 2. Для того щоб пом’якшити тісто, можна скласти його стопкою в посудину, накрити кришкою і залишити на деякий час постояти і отмякнуть.
- 3. Для красивих країв у чебуреків, краще защипывайте їх зубцями виделки, а не руками.
Незалежно від пори року багато люблять перекусити гарячими чебуреками. Ці ароматні, соковиті пиріжки схожі на півмісяць. Вони продаються в багатьох місцях. Більшість людей думають, що вони є російською стравою, хоча насправді, спочатку цей рецепт традиційно використовували монгольські і тюркські народи.
Сторінки: 1 2