Тісто на кефірі для пирога – 6 рецептів приготування

Щоб приготувати вдале тісто на кефірі для пирога, кулінару не доведеться вистоювати довгі години на кухні. Сьогодні відомо безліч простих і дуже зрозумілих рецептів основи для випічки. Кращі з них підібрані в нашому матеріалі.

Дріжджове тісто на кефірі для пирога

Інгредієнти: 2 ст. л. олії, 970 г високосортної заздалегідь просіяного борошна, куряче яєчко, стандартна пачка живих дріжджів, 2 ч. л. цукру-піску, півсклянки кефіру, 0,5 ч. л. кухонної солі.

  • У невелику, але глибоку тарілку руками кришаться дріжджі і заливаються невеликою кількістю теплої водички. Під плівкою маса зросте в два рази.
  • Далі в опару заливається яйце, теплий кефір, всипати решту сухі інгредієнти, крім борошна. Останнім у суміш додається масло.
  • Залишилося мінімальними порціями всипати в майбутнє тісто борошно і замісити його.
  • Коли маса перестане прилипати до пальців, вона викладається в промаслений миску і покривається плівкою.
  • В теплому місці тісто буде підходити близько 70 хвилин.

    Рецепт приготування без яєць

    Інгредієнти: гранований стакан кефіру, 0,5 ч. л. харчової соди, 320 г високоякісної білої борошна, 1 ст. л. рафінованої олії, 1 ч. л. кухонної солі.

  • Борошно висипається в глибоку посуд першої. Бажано попередньо пару раз пропустити її через дрібне сито.
  • Туди ж відправляється не холодний кефір, харчова сода.
  • У процесі замішування в масу виливається масло, додається кухонна сіль.
  • Важливо не «забити» тісто борошном. Можливо, доведеться навіть скоротити кількість сипучого компоненту. Використовується тісто відразу після замішування.

    Без дріжджів

    Інгредієнти: гранований стакан кефіру середньої жирності (можна трохи подкисшего), по 0,5 ч. л. крупної солі і харчової соди, 1,5-2 гранованих склянки високосортного борошна.

  • Першим ділом в миску відправляється кефір. Кисломолочний продукт не повинен бути холодним. Посуд для змішування всіх інгредієнтів краще всього використовувати скляну.
  • До холодного кефіру висипається харчова сода. Потрібно акуратно перемішати лопаткою компоненти і залишити їх у спокої на 6-7 хвилин. За цей час кисломолочний продукт почне густіти, за його поверхні підуть дрібні бульбашки. В залежності від якості інгредієнтів на це може знадобитися і трохи більше часу.
  • До підготовленого кефіру відразу ж додається борошно і сіль. Бажано попередньо пропустити продукти саме через дрібне сито. Це дозволить збагатити борошно киснем.
  • Тісто замішується широкої лопаткою, так як воно дуже липке. Руками робити це просто незручно.
  • Далі миска з замішаної масою затягується харчовою плівкою і залишають на 35-45 хвилин. Стояти тісто буде при кімнатній температурі.
  • Дивіться також:  Курник – 6 рецептів з куркою та картоплею

    З отриманої основи можна приготувати не тільки будь пиріг, але навіть домашню піцу.

    Універсальний рецепт з додаванням сметани

    Інгредієнти: 6 курячих яєць (великих), стандартна пачка жирного масла, 3 гранованих склянки високосортного борошна, 0,5 склянки жирної сметани, цукру-піску і свіжого кефіру, 0,25 ч. л. харчової соди, щіпка ванільного цукру, 1 ч. л. свіжовичавленого лимонного соку.

  • Вершкове масло потрібно потримати при кімнатній температурі. Коли продукт добре розм’якне, він збивається спеціальною насадкою блендера. Поступово вводяться в масу курячі яйця.
  • Далі до перерахованих продуктів додається свіжий кефір і густа сметана. Цей компонент підійде як домашній, так і жирний магазинний продукт.
  • Окремо харчова сода гаситься лимонним соком. Як тільки суміш закипить, її можна відразу ж додавати в основу для майбутнього тесту.
  • Додається два види цукру. Ванільний склад потрібно використовувати тільки в тому випадку, якщо планується приготування солодкого пирога.
  • Наприкінці в масу борошно просіюється. Робити це потрібно невеликими порціями.
  • Після ретельного перемішування всіх складових можна відразу формувати пиріг з будь-якою начинкою.

    Швидке тісто для пирогів на кефірі

    Інгредієнти: 3 курячих яйця великого розміру, 3,5-4 стандартних склянки високосортного борошна, півлітра кефіру з низьким відсотком жирності, 0,25 ч. л. харчової соди, сіль за смаком.

  • Це дуже швидке рідке тісто на кефірі, на приготування якого піде не більше 15 хвилин. Для початку свіжі яйця присипаються сіллю і ретельно збиваються ручним міксером. Можна використовувати для цього і звичайний віночок. Головне, щоб на поверхні яєць з’явилася легка пінка.
  • Яєчна основа змішується з кефіром. Бажано, щоб кисломолочний продукт був не холодним.
  • В отриману масу поступово засипають борошно. Її треба попередньо просіяти (1-2 рази) і засипати в майбутнє холодець тісто на кефірі для пирога невеликими порціями.
  • Всі компоненти ретельно перемішуються.
  • Дивіться також:  Пиріг з сиром – 13 смачних рецептів

    Приступати до заливання начинки для майбутнього пирога їм можна відразу ж без попереднього настоювання тесту.

    Повітряне здобне тісто

    Інгредієнти: стандартний стакан нежирного кефіру, пакетик (11 г) «моментальних» дріжджів, ½ склянки олії, 12 г кухонної солі, 25 г цукрового піску, 3 повні склянки високосортного борошна.

  • В широкий посуд просіюється пшеничне борошно. Туди ж засипаються швидкі дріжджі.
  • В окремій ємності масло змішується з кефіром. Він може бути як свіжий, так і прострочений. Головне, щоб у кисломолочного продукту вже не з’явилося явного запаху бродіння. Кефір завжди береться теплим, адже це дозволяє краще активізувати «моментальні» дріжджі.
  • В рідку суміш засипаються залишилися сухі компоненти. Крупинки мають розчинитися в кефірі з маслом.
  • Маса з’єднується з борошном.
  • Прямо в мисці компоненти спочатку перемішуються ложкою, а потім руками.
  • З тесту (коли воно перестане прилипати до пальців), формується акуратний колобок, який покривається рушником і забирається подалі від протягів.
  • Приблизно через півгодини заготівля збільшиться в розмірі і стане трохи більш м’якою. Це означає, що тісто готове до подальшої обробленні.

    Прокрутка до верху