Тісто на манти – 9 перевірених рецептів приготування тіста

Рецепт дріжджового тіста

Інгредієнти: 1,5 ст. фільтрованої води, 45 р живих дріжджів, півкіло високосортного борошна, малий. ложка цукрового піску, 2 великі ложки олії.

  • Дріжджі розводять за вказівками, опублікованими на упаковці. Для цього потрібно розкришити їх, залити очищеної трохи підігрітою водою, присипати цукром. В цю ж суміш відразу відправляється пісне масло. За смаком можна додати будь-які улюблені приправи. Бажано ті, які будуть поєднуватися з м’ясом, використовуваним в начинці.
  • Залишати дріжджі не потрібно. У масу відразу всипається попередньо просеянная борошно. Додавати її потрібно мінімальними порціями.
  • Залишається не менше двох разів гарненько вимісити тісто, накрити його серветкою з натуральної тканини і залишити підходити до тих пір, поки воно не збільшиться в розмірі приблизно в 2 рази.
  • Після цього маса обминается, ще раз вимішується і розкочується.
  • Зазвичай для заготовок з такого тіста готується начинка, що включає в себе фарш з баранини і велика кількість крупно порізаної цибулі.

    Дивіться також:  Буженина в духовці у фользі – 7 покрокових рецептів приготування
    Прокрутка до верху