Сметанне тісто для пирога можна зробити дуже швидко. Для нього знадобляться інгредієнти, наявні практично в будь-якому будинку. Завдяки кмітливості та кмітливості з даного тесту можна зробити даний частування. Тісто має ніжністю і чудовим смаком. З ним поєднується будь-яка начинка. Навіть справжні гурмани не залишаться байдужими до страви, приготовленому з такого тіста.
Тісто на сметані для рецепт пирога
Витрата часу – 15 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад продуктів для тіста на сметані для пирога:
1. Майонез – 250 р.
2. Сметана – 250 р.
3. Борошно – 300 р.
4. Яйце – 3 шт.
5. Розпушувач – 1 пак.
6. Сіль – 1 год. л.
Приготування тіста на сметані для пирога
Обов’язковим компонентом для приготування тіста є сметана. Її необхідно змішати з майонезом до однорідності. Маса змішується з яйцями і посипається сіллю. З допомогою розпушувача тесту можна додати пишності. Просеянная пшеничне борошно повільно вводиться до інших компонентів. Маса повільно перемішується до стану густої сметанки. Як приготувати тісто на сметані для пирога? Це питання більше не буде вас турбувати.
Питання начинки варто приділити окрему увагу. З тіста можна зробити пиріг, нагадує шарлотку. Потрібно всього лише змішати тісто, цукор і яблука, попередньо нарізані шматочками. В якості начинки підійдуть різноманітні фрукти. Також можна приготувати солодкий пиріг з варенням або сиром. Сухофрукти і горіхи зроблять тісто ще смачніше. Можна поекспериментувати і змішати тісто з толченными волоськими горіхами або мигдалем. Родзинки, курага або чорнослив додадуть ніжності солодкого кексу. А цукати додадуть пирога яскраву нотку.
При бажанні можна приготувати несолодке випічку. Її можна зробити з картопляною начинкою, м’ясною, рибною або грибною. Також відмінно підійде капуста. Просто розкладіть бажану начинку на тісто, залийте її зверху і випікайте ароматний пиріг.
Тісто зі сметаною для пирога можна використовувати, щоб приготувати святковий торт. Тісто підійде, наприклад, для такого оригінального торта «Санчо». Щоб зробити такий торт потрібно розділити підготовлене тісто на кілька частин. Одна частина перемішується з какао. Для випікання коржів необхідно використовувати окремі форми. Приготований світлий корж розрізається у вигляді невеликих квадратних шматочків.
Крем найкраще підійде на основі сметани. Для його приготування, сметана (800 г), пачка масла і половина гуртки цукру ретельно збиваються за допомогою міксера до однорідності. Для більш насиченого смаку крему частина сметани можна замінити вершками високої жирності.
Раніше підготовлені квадратики коржа потрібно вмочити в крем і викласти зверху темного коржа гіркою. Крем, що залишився, поливається зверху. Для справжніх ласунів можна приготувати крем з вершковим маслом і згущеним молоком. Для цього необхідно збити масло зі згущеним молоком (півбанки). Для такого торта нижній коржик рекомендується просочити сиропом для соковитості і м’якості.
В кінці можна зварити глазур, і прикрасити нею тортик. Глазур готується дуже легко. Необхідно лише розтопити вершкове масло (півпачки) на повільному вогні. Додати до нього кілька ложок сметани, 4 ложки цукру і 4 ч. л. какао. Інгредієнти постійно перемішуються на вогні. Їх потрібно довести до закипання і зняти з вогню. Постигла отриманою масою тортик поливається зверху. З допомогою глазурі можна зробити будь-який напис на торті.
Так що за допомогою такого універсального тесту можна зробити будь пиріг. А тортик на основі даного тесту прикрасить будь-який святковий день. Особливо він сподобається діткам.