Тісто на вафлі – 9 рецептів тіста для вафель вафельниці

Домашні вафлі – це ніжне хрустке ласощі, яке підкорить серце кожного ласуни. Вони можуть стати як самостійним десертом, так і частиною складного страви. Тісто на вафлі можна готувати за різними рецептами. Залишилося лише вибрати для себе відповідний варіант, враховуючи наявні під рукою продукти.

Тісто для вафель вафельниці — простий і швидкий рецепт

Самий простий і швидкий рецепт обговорюваного частування базується на маргарині.

Краще брати якісний вершковий продукт для випічки (стандартну пачку). А, крім нього: 220 г борошна, таку ж кількість цукру, 3 яйця і ванілін на кінчику ножа.

  • Маргарин (200 г) нарізати великими шматками і розтоплюється на водяній бані.
  • Яйця збиваються з цукровим піском до повного розчинення останнього.
  • В солодку яєчну масу додається охолоджений маргарин і продукти добре перемішуються.
  • До інгредієнтів невеликими порціями додається борошно і ваніль.
  • Замішується однорідне тісто. Воно виходить гладким і податливим.
  • З тіста можна відразу ж випікати хрусткі вафлі.

    Правильний рецепт для віденських вафель

    Щоб спробувати віденські вафлі, зовсім не обов’язково вирушати за кордон. Цілком реально приготувати їх удома самостійно. Для цього будуть потрібні найпростіші продукти: 3 яйця, 120 г цукру, 250 мл молока, пачка вершкового масла високої жирності, 330 г борошна, 1 ст. л. лимонного соку і така ж кількість розпушувача.

  • Розм’якшене масло розтирається з цукром. Можна робити це за допомогою міксера на мінімальних обертах.
  • В отриману густу пишну масу забиваються яйця.
  • Тісто знову збивається на малих обертах пристрою.
  • До інгредієнтів вливається тепле молоко і лимонний сік.
  • Після перемішування в тісто всипається борошно, просеянная з розпушувачем. Маса перемішується ложкою.
  • У результаті повинно вийти тісто як на кефірні оладки.
  • Дивіться також:  Французька ватрушка – 6 рецептів приготування

    Готувати такі вафлі можна як у спеціальній вафельниці, так і в духовці у відповідних формах.

    Готуємо тісто для хрусткого ласощі

    Щоб десерт вийшов тонким і хрустким, потрібно додавати в тісто картопляний крохмаль. Знадобиться 40 г такого продукту, а також: 140 г борошна, 120 мл молока, півпачки маргарину, 130 г цукру. Докладний рецепт тіста описаний далі:

  • Борошно просіюється через сито разом з крохмалем.
  • Яйця злегка збиваються з цукром до розчинення останнього.
  • В солодку яєчну масу вливається тепле молоко.
  • Маргарин розтоплюється в мікрохвильовці, злегка остуджується і додається до рідкої суміші.
  • При постійному помішуванні вводиться в тісто борошно з крохмалем. Маса повинна вийти напіврідкої.
  • Вафлі з такого тіста відмінно підійдуть для завертання в них вареного згущеного молока.

    На дріжджах для м’яких льежских вафель

    За таким рецептом виходять товсті вафлі. Для них потрібно спеціальний пристрій з глибокими осередками або форми для випікання в духовці. З продуктів потрібно використовувати: 2 ст. просіяного борошна, 2 яйця, 1 ч. л. сухих дріжджів, по дрібці ваніліну і солі, 170 г цукру, пачку вершкового масла, 170 мл жирного молока.

  • Половина молока нагрівається, теплої рідини розчиняються дріжджі, і вона залишається на 20 хвилин.
  • Молоко, що залишилося збивається з сіллю і яйцями міксером.
  • Розм’якшене масло розтирається з борошном.
  • Всі три частини з’єднуються разом і ретельно перемішуються.
  • У результаті повинно вийти м’яке липке тісто. Воно накривається чистим рушником і залишають приблизно на півгодини в теплому місці.
  • Готова маса ділиться на 12 частин, кожна з яких перед випічкою обвалюється в цукрі.

    Тісто для вафельних трубочок в электровафельнице

    Це найпростіший рецепт з мінімальною кількістю складових. Для приготування десерту потрібно використовувати: 5 яєць, стандартну пачку маргарину, 1 ст. борошна і цукру.

    Дивіться також:  Пиріг з яблуками з листкового тіста – 8 рецептів шарлотки

  • Яйця з цукром-піском збиваються до білосніжності.
  • Далі збивання маси триває вже з маргарином.
  • Процес не припиняється і після додавання борошна.
  • У підсумку вийде рідкувате тісто.
  • Це тісто для вафель вафельниці підходить для випічки десерту і в електричному і в ручному пристрої.

    Тісто для вафель гонконгських

    Гонконгські вафлі мають і другу назву – «яєчні». Воно отримали свою назву із-за особливої «бульбашкової» структури. Таке тісто можна зберігати в холоді до 2 діб і радувати домашніх свіжим десертом. Для його приготування знадобиться: 160 г борошна, 140 г теплої кип’яченої води і розпушувача, по 280 мл згущеного молока і рослинної олії, 2 яйця, 7 г розпушувача, 1 ст. л. порошку для приготування пудингу, рідкий концентрат ванілі.

  • В ситі з’єднуються всі сухі компоненти і відразу просіваються. Це: борошно, розпушувач і порошок для пудингу.
  • Яйця з цукром збиваються до повного розчинення останнього. В отриману суміш вливаються теплі рідини: молоко і вода.
  • Рідка і суха частина з’єднуються і вимішуються до однорідності.
  • У кінці масу відправляється 3 краплі ванільного концентрату.
  • Залишилося влити в майбутнє тісто олію і залишити її в холоді на 60 хвилин.
  • За вказаний час в масі набухне клейковина. Відразу використовувати тісто для випічки частування не рекомендується.

    Для десерту по-бельгійськи

    Це ніжне ласощі сьогодні відомо і популярна по всьому світу. Щоб воно вийшло дійсно м’яким і смачним, потрібно правильно приготувати тісто для вафель. З продуктів потрібно взяти: 110 г цукрового піску і вершкового масла, 2 яйця, 130 г борошна, по великій дрібці солі і розпушувача.

  • Розтоплене масло перетирається з цукром і сіллю до однорідної консистенції.
  • У масу по одному руками втручаються яйця, додається розпушувач, після чого вона добре збивається блендером.
  • Не вимикаючи пристрій, в майбутнє тісто невеликими порціями всипається борошно.
  • Маса повинна вийти м’якою і однорідною.
  • Дивіться також:  Королівський пиріг з сиром – 5 рецептів приготування

    З тіста можна відразу ж готувати товсті м’які вафлі у спеціальних формочках. Головне, не забути змазати їх жиром або маслом.

    Шоколадне вафельне тісто

    За особливим французьким рецептом всі бажаючі можуть приготувати шоколадні вафлі. Для тіста знадобиться використовувати: 4 ст. л. якісного какао-порошку, 7 ст. л. молока, 130 г вершкового масла, 110 г цукру, 2 великих курячих яйця, 130 г борошна, ванілін на кінчику ножа, щіпку солі.



  • Розтоплене вершкове масло змішується з какао.
  • Яйця поділяються на складові, після чого жовтки разом з цукром додаються до тесту.
  • В масу борошно просіюється, і вливається трохи тепле молоко.
  • Білки збиваються з дрібкою солі до густої білої піни. Вони додаються В тісто дуже акуратно за допомогою широкої лопатки.
  • З отриманої маси печуться товсті м’які вафлі.

    Для тонких вафель

    Вафельки, приготовані за таким рецептом, можуть стати, в тому числі і основою для торта. Для них потрібно використовувати наступні продукти: 230 мл нежирних вершків, 2 ст. борошна, 160 г вершкового масла, 1 ст. цукру, 4 яйця.

  • Масло розтоплюється в мікрохвильовці і остуджується.
  • Яйця збиваються з цукром. У процесі роботи міксера або блендера до них поступово додаються вершки і масло. Всі компоненти потрібно ретельно перемішати.
  • Маса вийде однорідної і рідкуватий.
  • Це оптимальне тісто для вафельних трубочок з начинкою.

    Прокрутка до верху