Домашні вафлі – це ніжне хрустке ласощі, яке підкорить серце кожного ласуни. Вони можуть стати як самостійним десертом, так і частиною складного страви. Тісто на вафлі можна готувати за різними рецептами. Залишилося лише вибрати для себе відповідний варіант, враховуючи наявні під рукою продукти.
Тісто для вафель вафельниці — простий і швидкий рецепт
Самий простий і швидкий рецепт обговорюваного частування базується на маргарині.
Краще брати якісний вершковий продукт для випічки (стандартну пачку). А, крім нього: 220 г борошна, таку ж кількість цукру, 3 яйця і ванілін на кінчику ножа.
З тіста можна відразу ж випікати хрусткі вафлі.
Правильний рецепт для віденських вафель
Щоб спробувати віденські вафлі, зовсім не обов’язково вирушати за кордон. Цілком реально приготувати їх удома самостійно. Для цього будуть потрібні найпростіші продукти: 3 яйця, 120 г цукру, 250 мл молока, пачка вершкового масла високої жирності, 330 г борошна, 1 ст. л. лимонного соку і така ж кількість розпушувача.
Готувати такі вафлі можна як у спеціальній вафельниці, так і в духовці у відповідних формах.
Готуємо тісто для хрусткого ласощі
Щоб десерт вийшов тонким і хрустким, потрібно додавати в тісто картопляний крохмаль. Знадобиться 40 г такого продукту, а також: 140 г борошна, 120 мл молока, півпачки маргарину, 130 г цукру. Докладний рецепт тіста описаний далі:
Вафлі з такого тіста відмінно підійдуть для завертання в них вареного згущеного молока.
На дріжджах для м’яких льежских вафель
За таким рецептом виходять товсті вафлі. Для них потрібно спеціальний пристрій з глибокими осередками або форми для випікання в духовці. З продуктів потрібно використовувати: 2 ст. просіяного борошна, 2 яйця, 1 ч. л. сухих дріжджів, по дрібці ваніліну і солі, 170 г цукру, пачку вершкового масла, 170 мл жирного молока.
Готова маса ділиться на 12 частин, кожна з яких перед випічкою обвалюється в цукрі.
Тісто для вафельних трубочок в электровафельнице
Це найпростіший рецепт з мінімальною кількістю складових. Для приготування десерту потрібно використовувати: 5 яєць, стандартну пачку маргарину, 1 ст. борошна і цукру.
Це тісто для вафель вафельниці підходить для випічки десерту і в електричному і в ручному пристрої.
Тісто для вафель гонконгських
Гонконгські вафлі мають і другу назву – «яєчні». Воно отримали свою назву із-за особливої «бульбашкової» структури. Таке тісто можна зберігати в холоді до 2 діб і радувати домашніх свіжим десертом. Для його приготування знадобиться: 160 г борошна, 140 г теплої кип’яченої води і розпушувача, по 280 мл згущеного молока і рослинної олії, 2 яйця, 7 г розпушувача, 1 ст. л. порошку для приготування пудингу, рідкий концентрат ванілі.
За вказаний час в масі набухне клейковина. Відразу використовувати тісто для випічки частування не рекомендується.
Для десерту по-бельгійськи
Це ніжне ласощі сьогодні відомо і популярна по всьому світу. Щоб воно вийшло дійсно м’яким і смачним, потрібно правильно приготувати тісто для вафель. З продуктів потрібно взяти: 110 г цукрового піску і вершкового масла, 2 яйця, 130 г борошна, по великій дрібці солі і розпушувача.
З тіста можна відразу ж готувати товсті м’які вафлі у спеціальних формочках. Головне, не забути змазати їх жиром або маслом.
Шоколадне вафельне тісто
За особливим французьким рецептом всі бажаючі можуть приготувати шоколадні вафлі. Для тіста знадобиться використовувати: 4 ст. л. якісного какао-порошку, 7 ст. л. молока, 130 г вершкового масла, 110 г цукру, 2 великих курячих яйця, 130 г борошна, ванілін на кінчику ножа, щіпку солі.
З отриманої маси печуться товсті м’які вафлі.
Для тонких вафель
Вафельки, приготовані за таким рецептом, можуть стати, в тому числі і основою для торта. Для них потрібно використовувати наступні продукти: 230 мл нежирних вершків, 2 ст. борошна, 160 г вершкового масла, 1 ст. цукру, 4 яйця.
Це оптимальне тісто для вафельних трубочок з начинкою.