Томатний суп з морепродуктів – 7 оригінальних рецептів

Щоб здивувати рідних під час сімейного обіду, можна приготувати наваристий томатний суп з морепродуктів. Це дивовижно смачне блюдо сподобається навіть вибагливим гурманам, до того ж зробити його в домашніх умовах не складе особливих труднощів, а всі необхідні продукти легко знайдуться в будь-якому супермаркеті.

Класичний томатний суп з морепродуктами

Томатний суп з морепродуктів, зварений за класичним рецептом, виходить ароматним, корисним і містить зовсім небагато калорій. Для його приготування підійдуть заморожені мідії, креветки або равлики, які добре гармонують з томатним соусом і надають страві вишуканий та оригінальний смак.

Використовувані інгредієнти:

  • бульйон з курки – 1,8 літра;
  • три цибулини;
  • два зубки часнику;
  • один пекучий перець (невеликий);
  • два великих помідора;
  • базилік – 80 грам;
  • заморожені морепродукти (будь-які) – 480 грам;
  • петрушка – 70 грам;
  • цукор і сіль – на свій смак.

Готуємо:

  • Цибуля очистити від лушпиння і нарізати квадратиками, потім засипати його в сковороду з гарячим оливковою олією і підсмажити до світло-коричневого кольору.
  • Помідори обшпарити окропом, зняти з них шкірку і подрібнити. Після чого додати їх до цибулі і тушкувати три хвилини.
  • Часник порізати маленькими кубиками і теж закинути в сковороду.
  • Тепер покласти в томатну масу, морепродукти і готувати, поки вони не стануть м’якими.
  • Налити в каструлю бульйон, довести його до кипіння і з’єднати з обсмаженням.
  • Перець вимити, нарізати кільцями і закинути в суп. Потім все посолити, додати дрібно нарізаний базилік і цукор (3 грама).
  • Проварити блюдо близько трьох хвилин, вимкнути конфорку.

Гаряче частування налити в глибокі тарілки і подати до столу. Кожну порцію супу рекомендується прикрасити гілочками петрушки.

За італійським рецептом

Італійський томатний суп з морепродуктів внесе різноманітність в щоденне меню і буде гідно виглядати на святковому столі. Страва має апетитний вигляд і володіє яскравим смаком завдяки вдало підібраним компонентам і спецій.

Використовувані інгредієнти:

  • королівські креветки, кальмари – 0,3 кг;
  • морська риба – 0,25 кг;
  • три часточки часнику;
  • томати – 3 шт.;
  • лист лавра – 1 шт.;
  • чорний перчик – 4 горошини;
  • біле вино (сухе) – 110 мл;
  • подрібнений мускатний горіх – 40 грам;
  • базилік, орегано, м’ята – по 2 грами;
  • зелена цибуля, кінза – 60 грам;
  • сіль морська – скільки буде потрібно.

Готуємо:

  • Рибу почистити, вимити і відокремити філе. Потім наповнити каструлю водою (1,2 літра), помістити в неї рибне м’ясо і відварити.
  • Готовий бульйон процідити, а філе нарізати маленькими шматочками.
  • Морепродукти розморозити, сполоснути чистою водою і довільно нарізати.
  • У сотейник налити олію, покласти підготовлені морепродукти і обсмажити їх на максимальному вогні до рум’яності. Додати подрібнений часник, прянощі, влити вино і розмішати. Готувати одну-дві хвилини, потім відставити з вогню.
  • Помідори опустити в киплячу воду, позбавити від шкірки. Після цього розтерти їх у блендері, додати в сотейник, згасити декілька хвилин.
  • Обжарку покласти в бульйон, закинути в нього рибу, лавровий лист, горошини перцю і морську сіль.
  • Все добре перемішати, варити при слабкому кипінні близько чотирьох хвилин. Потім засипати рубаною зеленню і вимкнути плиту.
Дивіться також:  Камбала, запечена в духовці, рецепт з фото

Готового блюда дати настоятися чверть години під закритою кришкою. Італійський томатний суп рекомендується вживати з грінками і овочевий нарізкою.

З морського коктейлю

Любителям екзотичної кухні варто взяти на замітку рецепт поживного супу з томатами і морським коктейлем з морепродуктів. Частування готується досить просто, а отриманий результат приведе в захват усіх присутніх за обіднім столом.

Використовувані інгредієнти:

  • цибулина;
  • один болгарський перець;
  • асорті з дарів моря (заморожене) – 270 грам;
  • чотири зубки часнику;
  • два яйця;
  • три помідора;
  • томатний сік – 380 мл;
  • мелений перець, велика сіль – на смак;
  • прованські трави, базилік, шафран (в сушеному вигляді) – по 8 грам;
  • сік лимона – 20 мл

Готуємо:

  • Морський коктейль з морепродуктів обдати окропом і ретельно промити. Потім відправити їх в жароміцну ємність з холодною водою, поставити на плиту і варити п’ять хвилин.
  • Часник і цибулю порізати дрібними брусочками, висипати в сковороду з оливковою олією. Після чого обсмажити до прозорості і викласти в бульйон з морепродуктів.
  • Помідори звільнити від шкірки, подрібнити і трохи протушкувати на сковорідці без масла. Потім додати сік томатів, нарізану півкільцями, солодкий перець і готувати ще три хвилини.
  • Томатну обжарку викласти в каструлю до інших компонентів, засипати всі спеції, трави, сіль і варити сім хвилин. Після цього влити сік лимона і заправити перцем.
  • Розбити тарілку яйця і інтенсивно збовтати їх виделкою. Потім тонкою цівкою ввести їх в киплячий суп.
  • Прикрити каструлю кришкою, вимкнути вогонь і залишити страву на двадцять хвилин.

Ситний супчик з томатів і морського коктейлю готовий. Залишилося розлити його на порції і запропонувати спробувати в поєднанні з підсмажений тостами.

Суп-пюре з морепродуктами

Перше страву з морепродуктів, приготоване у вигляді пюре, відрізняється густою консистенцією і ніжним смаком. Таке частування можна вживати як в гарячому, так і холодному вигляді, під час денної або вечірньої трапези.

Використовувані інгредієнти:

  • свіжі помідори – 0,8 кг;
  • одна морквина;
  • мідії, гребінці, креветки – 0,55 кг;
  • цибулина;
  • селера – 3 шт.;
  • чотири картоплини;
  • італійські трави – 3 грами;
  • чебрець, сіль, м’ята – за смаком.
Дивіться також:  Рагу з курячої грудки з фунчозой та овочами

Готуємо:

  • Зняти з цибулини шкірку, потім нашаткувати кільцями і посмажити на олії.
  • Моркву почистити, подрібнити на тертці з великими отворами і відправити до цибулі. Тушкувати овочі разом до золотисто-коричневого кольору.
  • Очищені від шкірки помідори перемолоти в м’ясорубці, змішати їх з травами, нарізаним селерою і іншими спеціями.
  • Очистити картоплю від шкірки, нарізати скибочками, покласти в каструлю і залити водою.
  • Варити картоплю, поки він не стане м’яким, потім викласти в блендер, додати томатну суміш, обсмажені овочі і розтерти все до стану пюре.
  • Після чого вилити отриману масу в киплячий, картопляний бульйон, посолити його і покласти морепродукти.
  • Продовжувати готувати не більше п’яти хвилин, потім вимкнути плиту.

Наповнити красиві тарілки супом-пюре з морепродуктів і пригостити своїх домашніх. Страву можна подати з сухариками або свіжою сметаною.

Технологія приготування від Юлії Висоцької

Для банкету відмінно підійде надзвичайно смачне частування – томатний суп з мідіями за рецептом Юлії Висоцької. Цікаве і красиве блюдо обов’язково оцінять всі гості, що прийшли на святкову вечерю.

Використовувані інгредієнти:

  • яловичий бульйон – 600 мл;
  • мідії (заморожені) – 330 грам;
  • томати у власному соку – 0,45 кг;
  • цибуля – 1 головка;
  • п’ять зубчиків часнику;
  • вино (напівсолодке, біле) – 55 мл;
  • анчоуси (філе) – 3 шт.;
  • свіжий чебрець – три гілочки;
  • мелений перчик (гострий і запашний) – 25 грам;
  • половинка стручка пекучого перцю;
  • цукровий пісок – 13 грам.

Готуємо:

  • Дрібно нашаткувати пекучий перець і часник (3 зубчики). Овочі обсмажити одну хвилину на оливковій олії, потім з’єднати з розмороженими і очищеними морепродуктів.
  • Всі компоненти трохи загасити і через три хвилини додати вино. Продукти перемішати і тушкувати на плиті, поки не випарується алкоголь.
  • В іншу сковороду закинути подрібнену цибулю і часник (2 зубчики), недовго обсмажити, додати порізане м’ясо анчоусів. Все розмішати, продовжувати готувати ще близько 30 секунд.
  • Закип’ятити бульйон, викласти в нього смажені анчоуси і цибулю. Потім додати помідори, сухі спеції і порізані стеблинки чебрецю.
  • Варити страву на мінімальному вогні п’ятнадцять хвилин, в кінці посолити і додати цукор.
  • Розділити суп на дві частини, одну з якої слід подрібнити в блендері і вилити назад в каструлю.
  • Після цього частування добре перемішати, покласти в нього тушковані мідії.

Крем-суп від Юлії Висоцької рекомендується вживати свіжим і гарячим. Його незрівнянний аромат і пікантний смак надовго запам’ятається всім любителям італійських страв.

З вершковим смаком

Ніжний і приємний супчик з сиром і морепродуктів чудово наситить, подарує відмінний настрій і добре підійде для дитячого столу. Для цього частування краще підібрати м’які сорти сиру, стиглі овочі і великі креветки.

Дивіться також:  Як приготувати журавлинний соус

Використовувані інгредієнти:

  • дари моря – 400 грам;
  • вершковий сир (плавлений) – 3 шт.;
  • один ріпчаста цибуля;
  • помідори – 0,3 кг;
  • картопля – 4 шт.;
  • сіль, орегано – на свій розсуд;
  • морквина;
  • сухарики – 170 грам.

Готуємо:

  • Картоплю, моркву і цибулину почистити, вимити і нашаткувати середніми брусочками. Після чого зварити в солоній воді.
  • Вилити половину готового бульйону, розтерти складу в блендері.
  • Сир порізати дрібними шматочками, закинути, що залишився бульйон з овочів і активно перемішати, щоб він розтанув.
  • Після цього з’єднати розтерту суміш з сирною масою, поставити суп на плиту і варити на невеликому вогні десять хвилин.
  • Креветки зварити окремо, опустивши їх у киплячу воду на сім хвилин.

Готові морепродукти розподілити по тарілках і залити їх томатним супом. У кожну порцію слід додати трохи сухариків, насипати рубану зелень.

Гострий томатний суп з морепродуктами

Таке блюдо чудово підійде до міцних спиртних напоїв, тому особливо сподобається всім чоловікам. Суп готується зовсім нескладно і в результаті виходить приємно гострим, з багатим смаком і спокусливим ароматом.

Використовувані інгредієнти:

  • риба маленького розміру – 0,4 кг;
  • філе горбуші – 0,35 кг;
  • морепродукти – 280 грам;
  • перець чилі (сухий) – 4 грами;
  • цибуля – 85 грам;
  • чотири середніх помідора;
  • часник – 4 зубчики;
  • вода – 0,6 літра;
  • два листки лавра;
  • сіль, шафран, чебрець – скільки знадобиться;
  • батон білого хліба;
  • майонез – 180 грамів;
  • паста томатна – 20 грам;
  • червоний мелений перчик – 10 грам.

Готуємо:

  • Видалити шкірку з помідорів, нарізати їх маленькими квадратиками.
  • Нашаткувати соломкою цибулю, подрібнити 2 часточки часнику і посмажити їх на оливковій олії протягом п’яти хвилин. Після чого з’єднати з помідорами і недовго загасити.
  • Потім в овочеву масу налити води, засипати всі приправи, перемішати і закип’ятити.
  • Дрібну рибу почистити від кісток, вимити і закинути до гарячих овочів. Варити все разом близько години, потім суп процідити і перелити в іншу ємність.
  • Морепродукти розморозити, філе горбуші нарізати шматочками і додати в каструлю з іншими продуктами.
  • Варити ще чверть години, потім вимкнути піч.
  • Тепер слід приготувати смачну закуску до супу. Для цього потрібно дрібно порубати часник, з’єднати його з червоним перцем, потім додати томатну пасту і майонез.
  • Хліб порізати на тонкі скибочки, обсмажити до рум’яності в тостері.

Подавати гострий томатний суп треба у великих тарілках разом з хрусткими шматочками хліба і часниковим соусом. Приємного апетиту!

Прокрутка до верху