Тонке тісто для італійської піци

Приготування дріжджового тонкого тіста для піци

  • Всипати в просіяне борошно дріжджі, влити воду, додати оливкове масло і щіпку солі, гарненько вимісити.
  • На стіл, посипаний борошном, викласти тісто і замішувати його руками, поки воно не буде відставати від рук.
  • Миску змастити маслом і викласти в неї тісто для підйому на 2 години, накривши харчовою плівкою.
  • Тісто ділимо на 2 частини, скачуємо їх в кулю і окремо залишаємо для підйому на 2 години. Цю процедуру повторюємо ще раз.
  • Тісто готове. Можна формувати та випікати піцу.
  • Тісто, що підійшло розминаємо руками, від центру, надаючи йому вигляд тонкої коржі.
  • Викласти тісто на деко, змастити томатним соусом.
  • Будь-італійський сир розірвати руками на кілька шматочків, розкласти їх на томатній пасті і прикрасити листям базиліка. Поставити піцу на 25 хвилин у духовку і випікати.
Дивіться також:  Тісто для піци без яєць – 6 швидких і смачних рецептів
Прокрутка до верху