Приготування дріжджового тонкого тіста для піци
- Всипати в просіяне борошно дріжджі, влити воду, додати оливкове масло і щіпку солі, гарненько вимісити.
- На стіл, посипаний борошном, викласти тісто і замішувати його руками, поки воно не буде відставати від рук.
- Миску змастити маслом і викласти в неї тісто для підйому на 2 години, накривши харчовою плівкою.
- Тісто ділимо на 2 частини, скачуємо їх в кулю і окремо залишаємо для підйому на 2 години. Цю процедуру повторюємо ще раз.
- Тісто готове. Можна формувати та випікати піцу.
- Тісто, що підійшло розминаємо руками, від центру, надаючи йому вигляд тонкої коржі.
- Викласти тісто на деко, змастити томатним соусом.
- Будь-італійський сир розірвати руками на кілька шматочків, розкласти їх на томатній пасті і прикрасити листям базиліка. Поставити піцу на 25 хвилин у духовку і випікати.