Тонке тісто для італійської піци

Рецепт італійського тонкого тіста без дріжджів

Піца «Маргарита» – одна з найпопулярніших в Італії видів піци і приклад того, як можна спекти виріб без дріжджів.. Названа піца на честь Маргарити Савойської – пристрасної шанувальниці цього виду випічки.

Інгредієнти для тіста без дріжджів:

  • вода – 200 мл,
  • борошно – 2.5 ст.,
  • сода – 0.5 ч. л.,
  • масло – 2 ст. л.
  • Для начинки:
  • томатний соус – 80 гр.,
  • набір італійських трав – 1 пакет,
  • помідори – 4 шт.,
  • сир моцарела – 100 гр.,
  • сир пармезан – 120 гр.

Спосіб приготування тіста без дріжджів і піци «Маргарита»

  • У миску з просіяним борошном налити воду, покласти оливкову олію, соду, гашену оцтом і додати щіпку соди.
  • Розтерти тісто на обсипаного борошном столі, зібрати в кулю і дати настоятися 15 хвилин.
  • Потім тісто розділити на 2 частини, скачати їх кульками. Це заготовки для 2 піц.
  • Формуємо піцу. Для цього кулька розім’яти руками до стану плоскої коржі.
  • Викласти корж на змащене деко.
  • Покрити поверхню коржа будь томатним соусом.
  • Посипати шар соусу італійськими прянощами.
  • Викласти ще шар порізаних кружальцями помідорів. Поставити в духовку на 10 хвилин.
  • Сири мацареллу і пармезан порізати маленькими кубиками.
  • Дістати деко з гарячою коржем, рясно посипати сиром і випікати 2-3 хвилини, до розплавлення сиру. Піца готова.

В Італії існує безліч видів піци. Її випікають з м’ясним фаршем, шинкою, куркою, оливками, всього не перелічити. Але, томатна паста сир повинні бути присутніми в ній обов’язково. Такі національні традиції.

Дивіться також:  Закрита піца – 7 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху