Рецепт італійського тонкого тіста без дріжджів
Піца «Маргарита» – одна з найпопулярніших в Італії видів піци і приклад того, як можна спекти виріб без дріжджів.. Названа піца на честь Маргарити Савойської – пристрасної шанувальниці цього виду випічки.
Інгредієнти для тіста без дріжджів:
- вода – 200 мл,
- борошно – 2.5 ст.,
- сода – 0.5 ч. л.,
- масло – 2 ст. л.
- Для начинки:
- томатний соус – 80 гр.,
- набір італійських трав – 1 пакет,
- помідори – 4 шт.,
- сир моцарела – 100 гр.,
- сир пармезан – 120 гр.
Спосіб приготування тіста без дріжджів і піци «Маргарита»
- У миску з просіяним борошном налити воду, покласти оливкову олію, соду, гашену оцтом і додати щіпку соди.
- Розтерти тісто на обсипаного борошном столі, зібрати в кулю і дати настоятися 15 хвилин.
- Потім тісто розділити на 2 частини, скачати їх кульками. Це заготовки для 2 піц.
- Формуємо піцу. Для цього кулька розім’яти руками до стану плоскої коржі.
- Викласти корж на змащене деко.
- Покрити поверхню коржа будь томатним соусом.
- Посипати шар соусу італійськими прянощами.
- Викласти ще шар порізаних кружальцями помідорів. Поставити в духовку на 10 хвилин.
- Сири мацареллу і пармезан порізати маленькими кубиками.
- Дістати деко з гарячою коржем, рясно посипати сиром і випікати 2-3 хвилини, до розплавлення сиру. Піца готова.
В Італії існує безліч видів піци. Її випікають з м’ясним фаршем, шинкою, куркою, оливками, всього не перелічити. Але, томатна паста сир повинні бути присутніми в ній обов’язково. Такі національні традиції.