Нещодавно ми писали про заварні млинці, а сьогодні поговоримо про смачні, тонкі млинчики. Існує безліч різноманітних видів млинців, але багато хто віддає свою перевагу тонким млинців. Для їх приготування потрібно деяка вправність. Їх можна зробити щільніше або, навпаки, з дірочками. Їх можна вживати без нічого або з якоюсь начинкою. Можна зробити солодку, м’ясну або солону начинку.
Тонкі млинці можна заправити м’ясом, рибою, сиром, фруктами або іншими поєднаннями. Млинці можуть бути ситним сніданком або смачним десертом до чаю. Труднощі можуть виникнути при додаванні начинки у млинець. Вона може вилазити з дірочок, іноді блін сам може розвалитися або не приймати передбачувану форму.
Не в кожної господині виходять тонкі млинці, іноді вони виходять несмачними. Часто млинці прилипають до сковороди. Як робити тонкі, смачні млинці можна дізнатися з простого рецепту, що розташований нижче.
Смачний і корисний рецепт тонких млинців
Склад продуктів для тонких млинців:
- 1. Курячі яйця – 4 шт.
- 2. Цукровий порошок – одна ст. л.
- 3. Сіль – одна столова ложка.
- 4. Молоко – 800 мл.
- 5. Кілька столових ложок соняшникової олії.
- 6. Борошно – 9 столових ложок.
Як приготувати тісто на тонкі млинці? Покроковий рецепт!
- Для початку слід підігріти молоко, але не кип’ятіть.
- Потім потрібно змішати 200 мл підігрітого молока з яйцями, сіллю і цукровим піском.
- Після цього повільно додаємо борошно, постійно помішуючи до усунення грудок.
- У цьому вам може допомогти міксер, але краще зробити це з допомогою рук.
- Додаємо олію в тісто і перемішуємо до повного його розчинення.
- В кінці вливаються залишки теплого молока.
Як приготувати тонкі млинці:
- Після приготування тіста на тонкі млинці можна починати процес випікання.
- Оскільки в тісто було додано рослинне масло, то сковорідку змащувати їм не потрібно.
- За рахунок додавання олії в борошно, млинці не будуть пригорати і приставати до поверхні сковорідки.
- Вогонь потрібно зробити трохи вище середнього.
- При такій температурі одна сторона млинця приготується за одну хвилину, а також млинці будуть рівномірно пропікається.
- Для збереження однорідної консистенції тіста, його потрібно час від часу перемішувати.
- Щоб тонкі млинці не затверділи, їх краще скласти стопкою в теплу посуд і накрити кришкою.
Тонкі млинці на молоці і з дірочками
Вони будуть мати дивовижний смак будь-якою начинкою, і навіть просто змащені маслом. У них можна загорнути начинку за смаком і залишити нудитися на невеликому вогні в закритому сковорідці.
Можете пригощати смачними тонкими млинцями своїх рідних і друзів! ♥♥♥
Смачні рецепти:
Французькі млинці і Крепи
Як загортати млинці
Йогурт в мультиварці