Перевагами домашнього печива є: склад без шкідливих компонентів і відмінні смакові якості. Готувати домашні печеньки можна з горіхами, родзинками, варенням та іншими інгредієнтами. Найчастіше його готують з пісочного тіста з вершковим маслом.
Рецепт смачного печива «Кантучини»
Витрата по часу – 1 година 10 хвилин.
Порції – 8.
Склад продуктів для смачного печива «Кантучини»:
Приготування смачного печива «Кантучини»
Борошно просіюється в глибоку посудину. Вона посипається цукровою пудрою, ваніліном, сіллю і розпушувачем. Інгредієнти перемішуються з допомогою кухонного віночка. Потім борошно змішують з вершковим маслом, і до них вбивають одне яйце. Потрібно замісити м’яке тісто.
На сковорідці обсушуємо насіння і мигдаль. Вони повинні охолонути, а потім відправляємо їх у тісто. Вимішуємо його за допомогою рук. Тісто потрібно загорнути у плівку і відправити в морозилку на 20 хвилин.
Тісто формується у вигляді двох довгих ковбасок і викласти на деко. Запікаємо їх у гарячій духовці. Після того як ковбаски остудились, їх потрібно нарізати навскоси і відправити в духову шафу до рум’яної скоринки.
Печиво «Кантучини» є смачним італійським печивом. Тісто, найчастіше, роблять з додаванням мигдалю, також шоколаду, будь-яких горіхів, родзинок, кураги. Термін зберігання печива близько 3 місяців. Але так довго воно не затримується.
Французьке терте печиво
Воно робиться з пісочного тіста, покривається варенням і присипається крихтами. Термін зберігання такої випічки досить великий. Існують різноманітні начинки для такого печива. Їх можна робити з свіжих яблук і абрикосового джему, смородини або іншого джему.
Час приготування – півтори години.
Порції – 10
Склад продуктів для французького тертого печива:
Приготування французького тертого печива
Цукор розтирається з маслом і сіллю. До них додаються яйця, і все перемішується. У борошно додаємо гашену соду. А потім борошно всипається до яєць. Замішується тісто.
Щоб печиво не вийшло жорстке, його не потрібно довго замішувати. Поділяємо його на кілька частин. Одна відправляється в морозильну камеру, а друга в холодне місце на 60 хвилин.
Тісто, яке знаходилось в холодному місці потрібно розкачати в корж. Змастити варенням і посипати ягідками. Заморожена частину тіста натирається з допомогою терки зверху начинки. Відправляємо в духовку на півгодини. Потім нарізаємо його у вигляді квадратиків і викладаємо на блюдо.
З печивом можна подати молоко або чай.
Печиво шоколадне з начинкою
Печиво з какао виходять дуже смачними і ніжними. Їх можна вживати із чаєм, на свято або в звичайний день. Вони готуються досить швидко, тому підійдуть для незапланованих гостей.
Витрата по часу – півгодини.
Порції – 12.
Склад продуктів для шоколадного печива з начинкою:
Приготування шоколадного печива з начинкою
Цукор, яйця, какао і сода змішуються з вершковим маслом. До них додається борошно і замішують тісто. Воно має бути еластичним. Цукерки «Корівка» розрізають на дві частини.
Тісто потрібно розділити на 12 частин. Кожна частина тесту розкачується в вигляді коржа, а посередині кладеться половинка цукерки. Формуємо з них кульки. Печиво потрібно випікати в духовці 15 хвилин.